چگونه ماهی شکم پر با طعم بسیار دلپذیر طبخ نماییم

ماهی شکم پر
۵/۵ - (۱ امتیاز)

ماهی یک غذای دریایی مقوی و خوشمزه است که اگر با روشهای صحیح و درست طبخ شود طعم و مزه بسیار دلپذیری دارد . ماهی شکم پر در شمال و جنوب ایران به روش های مختلفی پخته می شود . با ماهی می توانید غذاهای لذیذ و متنوعی نظیر سبزی پلو با ماهی ، ماهی شکم پر ، سوپ ماهی و ماهی سوخاری و … را با توجه به ذائقه خود درست کنید . در این مطلب از سایت گوگلز قصد داریم شما را با دستور غذایی جهت پخت ماهی بصورت شکم پر آشنا کنیم.

طرز تهیه ماهی شکم پر

موادی که با آن شکم ماهی پر می‌شود، بسیار متنوع است اما در بیشتر موارد از سبزی‌های معطری مانند گشنیز، جعفری و حتی شوید تشکیل شده است . این نوع ماهی را هم میتوانید با برنج هم سرو کنید . در کنار ماهی میتوانید از سیب زمینی و نخود فرنگی و دیگر سبزیجات مثل هویج و کرفس هم استفاده کنید. برای درست کردن این غذا شما می توانید ازهر ماهی که بیشتر علاقه دارید استفاده کنید اما بهترین گزینه ها ماهی هایی مثل صبور، قزل آلا،سنگسر و سفید هستند .همچنین میتوانید به جای سرخ کردن آن را در فر طبخ نمائید که چربی کمتری جهت پخت استفاده شود تا غذای سالم تری داشته باشید . 

درست کردن ماهی شکم پر

موادی لازم جهت تهیه ماهی شکم پر 

یک عدد ماهی قزل آلا

یک دوم لیوان سیر خرد شده

حدود یک لیوان پیاز خرد شده

یک لیوان گشنیز خرد شده یا هر سبزی که طعم آن برای شما دلپذیرتر است

گردوی کوبیده ۱۰ عدد

سه قاشق غذا خوری رب انار

سه قاشق غذاخوری روغن کانولا

یک قاشق غذاخوری کره

چهار قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

نمک و فلفل و زردچوبه و زعفران به میزان لازم

برای تهیه ماهی شکم پر , در ابتدا پشت و روی ماهی را به آبلیموی تازه آغشته کنید و سپس به مدت نیم ساعت آن را درون یخچال قرار دهید تا آبلیمو به خورد ماهی برود . 

یک قاشق غذاخوری از روغن کانولا را در ماهیتابه ای بریزید و پیاز را درون آن تفت دهید. دقت داشته باشید وقتی پیازها کمی طلایی شد, سیر خرد شده و گردوی کوبیده شده را به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن این مواد, رب انار را به آن ها بیفزایید و در نهایت گشنیز خرد شده را به مواد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و مواد را از روی شعله بردارید.

در ادامه ماهی را از درون یخچال خارج ساخته و شکم آن را با موادی که آماده کردید پر کنید .

سبزی ماهی شکم پر 

حال ماهی را درون تابه قرار داده و کف آن را مقداری روغن کانولا چرب میکنیم و به مدت ۳۰ دقیقه درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار میدهیم.حالا ماهی را از فر در میاوریم و روی آن زعفران ریخته و یک قاشق غذاخوری کره  اب شده هم روی ماهی میریزیم .

حالا دوباره ماهی را به مدت ۱۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا برشته شود . بعد از گذشت این زمان غذای شما آماده است . نوش جان نمایید .

 

روش طبخ ماهی شکم پر در شمال و جنوب ایران

در روش طبخ به سبک شمالی یا جنوبی بیشتر نوع ماهی و سبزیجات و ادویه به کار رفته در آن فرق دارد و روش کلی کار یکی است که در بالا به آن اشاره شد  . اگر میخواهید ماهی شکم پر شمالی درست کنید از ماهی سفید استفاده نمایید. این نوع طبخ با پر کردن شکم ماهی با موادی مثل گشنیز و سیر و جعفری انجام میشود و ادویه به کار رفته در آن هم زردچوبه است . اما در مناطق جنوبی کشورمان بیشتر از ماهی سنگسر ، شوریده ، صبور و حلوا استفاده می شود و مواد مصرفی برای پر کردن شکم ماهی بیشتر شنبلیله میباشد و مهم ترین قسمت آن ادویه کاری و تمبر هندی میباشد.

حالا به انتخاب خودتان مواد مصرفی را انتخاب کنید و با روشی که آموزش داده شد غذای مورد علاقه تان را درست کرده و نوش جان نمایید.

ماهی با رب انار

نکات مهم در زمان پخت ماهی شکم پر 

۱- برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.

۲- ابتدا سینی محتوی ماهی شکم پر را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.

۳- شما می‌توانید ماهی‌های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب‌لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.

۴- این غذا را می‌توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی شکم پر شما له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.

حتما بخوانید : طرز پخت ماهی سالمون بسیار خوش طعم و عالی

 

طرز تهیه ماهی سرخ شده

نکات مهم در هنگام سرو ماهی شکم پر

بسیاری از افراد سبزی‌ پلو را با ماهی شکم‌ پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌پر به اندازه کافی مزه‌دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.

نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌کنیم، شربت آب‌ لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب‌ میوه‌های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

5/5 - (1 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi