بابونه و خواص گل بابونه در درمان بسیاری از بیماری ها


بابونه یک گیاه با ابعاد و طول حدودا ۲۰ سانتی متر دارای بوی بسیار خوب که برگ آن سبز رنگ است و برگ های بریده بریده و باریک دارای تقارن و پوشش کرک میباشد . در این مقاله میخواهیم به بررسی این گیاه و خواص گل بابونه بپردازیم .
نام علمی و رسمی این گیاه : Matricaria recutita
نام لاتین آن : chamomile و از خانواده Asteraceae
ترکیب علمی موجود در گیاه بابونه
بابونه ( گل بابونه ) دارای اسانس های انته مین تانن و فیتوسترول و ماده ای دیگر به نام انته میک است .در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت .
این گل عجیب و غریب از زمان های دور مورد استفاده قرار میگرفته است .به گونه ای که جالینوس قبل از اختراع کنین این گل خاص را برای تب هایی مانند مالاریا تجویز میکرد .گل بابونه در زمان های دور برای معالجه درد های ناشی از صدمه و ضربه همچنین تروما بسیار موثر بود .این گیاه دارای طبع بسیار گرم و تلخ میباشد . حال میخواهیم بطور کامل به بررسی خواص گل بابونه بپردازیم .
خواص گل بابونه عبارتند از
بهبود کیفیت خواب
شاید شنیده باشید که بزرگتر ها برای اینکه به فرزندان خود خواب راحت هدیه دهند به آنها چای بابونه میدادند . این نظریه از قدیم الایام تا کنون و پابرجاست و تا حد بسیار زیادی اثبات شده است . بدین گونه که چای این گل به وسیله آنتی اکسیدان هایی که به رسیور های مغز میچسبند میتوانند فرد را از بی خوابی ، استرس خواب ، پای بی قرار نجات دهند . لذا برای اینکه بتوانید کیفیت خواب خود را به حداکثر برسانید ، استفاده از چای این گیاه پیشنهاد میگردد . خواص چای فقط به درمان خواب منتهی نمیشود و صدها و صدها خواص دیگر شناخته و ناشناخته دیگری را نیز شامل میشود .
درمان تدریجی آلازیمر
اخیرا در برخی آزمایشات آزمایشگاه ماساچوست دریافتند که استفاده تدریجی و مکرر چای این گیاه میتواند تاثیر بسیار خوبی بر روی درمان آلزایمر داشته باشد .
درمان افسردگی و از بین بردن علائم افسردگی
افسردگی یک مشکل نه چندان جدید میباشد که عمدتا گریبان گیر جوانان ، زنان پس از بارداری ، مردان پس از بازنشستگی و یا هر فردی را در هر شرایطی می شود . مصرف روزانه ۱ لیوان چای تشکیل شده از این گیاه قبل از خواب میتواند علاوه درمان بی خوابی به درمان افسردگی و بهبود علائم افسردگی منجر شود .
مغذی برای مغز
از مهمترین مواردی که میتوان به خواص آن اشاره نمود مغزی بودن آن برای مغز است . بطوریکه استفاده خوراکی از این گل ( چای این گیاه یا موارد این چنینی ) میتواند به عملکرد بافت های مغز سرعت بخشد .
پیشگیری از سرطان ها
از دیگر خواص این داروی گیاهی میتوان به پیشگیری از سرطان های زیر اشاره نمود
۱- سرطان سینه
۲- سرطان پانکراس
۳- سرطان پروستات
۴- سرطان دستگاه گوارشی
قدرت بخشی به اعصاب و روان
یکی دیگر از خواصی که میتوان به خواص گل بابونه نسبت داد آرام نمودن اعصاب و تاثیر چند برابر آن بر روی استرس میباشد . دمنوش چای این گیاه از قدیم همانند گل گاو زبان برای از بین بردن استرس و کمک به اعصاب استفاده میشد .
قدرت بخشی گل بابونه به قوای جنسی
بسیاری از پزشکان طب سنتی این گل را به عنوان اثر بخش ترین داروی افزایش دهنده قوای جنسی معرفی نموده اند .
خواص گل بابونه برای دفع سموم و سنگ کلیه
یکی دیگر از خواص گل این گیاه استفاده از آن به عنوان مدرر است بگونه ای که میتواند سموم بدن را سریعا دفع کند .
خواص گل بابونه برای سیستم گوارشی بدن
از خواص دیگر آن میشود به بهبود عملکرد سیستم گوارش اشاره نمود . این گل میتواند با استفاده از عملکرد خود ، سبب هضم بهتر غذا میشود . گل بابونه برای جلوگیری از ضخم معده نیز از سوی طبیبان تجویز میشود .
کنترل دیابت
شاید برایتان عجیب باشد اما این گل عجیب و غریب میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کنترل دیابت بگذارد . همچنین نوشیدن چای بابونه میتواند کمک بسیار بزرگی به کاهش قند خون کند .هنگامیکه قند خون بالا میرود پانکراس ممکن است آسیب ببیند.خواص ضد التهابی این گل میتواند از شیوع این آسیب ها جلوگیری نماید . این گل میتواند هورمونی را که وظیفه از بین بردن قند خون را دارد تولید نماید بنابراین میتوان بر روی آن جهت بهبود سلامتی حساب ویژه ای باز نمود .
موسسه پانتو دزیت تحقیقاتی انگلستان ثابت نموده است که مطالعات روی ۱۰۰ نفر مبتلا به دیابت که بطور عمده در هر روز ۳ استکان چای بابونه مینوشیدند خطر ابتدا به قند خون آنها نسبت به افراد عادی کمتر میباشد .
بخشی از خواص گل بابونه بصورت مختصر نیز در زیر برای شما عنوان گردیده است
۱- یکی از درمان گر های بسیار خوب برای از بین بردن نفخ و ورم معده به شمار می آید.
۲- درصورتی که از کرم روده و یا کرم معده رنج میبرید بابونه میتواند پس از ۱ ماه استفاده سلامتی را به روده و معده را بازگرداند.
۳- گفتنی است جویدن خام این گیاه برای درمان التیام زخم های بدن میتواند بسیار موثر باشد . ( بدون منبع )
۴- در بسیاری از منابع و ماخذ آمده است که ترکیب بابونه و سرکه و بخور آن میتواند یک مسکن عالی برای پوست تلقی شود .
۵- یکی دیگر از خواص گل بابونه این است که آنرا میتوان به عنوان تب بر نیز استفاده نمود .
۶- شاید اکثر شما بدانید که جنسینگ یک ماده بسیار قوی برای افزایش قوای بدن و جنسی می باشد.
این گیاه نیز نه به اندازه جنسینگ اما میتواند همانند آن ، نقش جنسینگ را بخوبی ایفا کند .
۷- از دیگر خواص گل بابونه میتوان به کاهش دهنده ی درد های عادت ماهانه اشاره نمود .
۸- چای آن نیز میتواند اختلالات یائسگی را برطرف کند .
اسانس های گل بابونه
به میزان زیر ۱ درصد اسانس در این گیاه موجود است که به روش هایی نظیر تقطیر با بخار بدست می اید . رنگ این اسانس آبی لایت است ، عمدتا بوی آن بسیار قوی و طعم آن دارای عطر میباشد . از اسانس این گیاه در صنعت ادکلن سازی و عطر بخشی به غذا ها استفاده میگردد .
روغن بابونه
روغن بابونه معمولا از گل خشک و ۴ برابر آن روغن کنجد بدست می آید . بدین گونه که این ۲ را مخلوط نموده و سپس به اندازه نسبت ۲ برابر گل به آن آب اضافه میکنیم .پس از آن منتظر می مانیم تا حرارت تمامی رطوبت آنرا خشک کند و فقط روغن در آن باقی بماند .روغن بابونه به جهت خاصیت خون رسانی به اندام بدن میتواند به عنوان ماده موثر ثانویه پس از کرم ایزنفتیدا در روغن خراطین مورد استفاده قرار گیرد .
مضرات و خطرات چای بابونه
فراموش نکنید که چای بابونه برای هیچکس نمیتواند ضرر داشته باشد اما باز میتواند درصد کمی از افراد نسبت به آن آلرژی نشان دهند .یا شاید لوازم آرایشی ، بهداشتی و درمانی که حاوی این گیاه یا روغن بابونه هستند موجب تحریک و التهاب برخی از اندامهای بدن گردد .نوشید چای بابونه برای افراد باردار و شیرده و مبتلا به ناراحتی های کبدی توصیه نمی شود .
مواردی که نباید از این گیاه و فراورده های آن استفاده شود
در هر مساله ای از افراط بپرهیزید . به جهت احتمال حساسیت استفاده موضعی آنرا با مقدار اندک شروع کنید .مصرف بی رویه این گیاه میتوانید موجب موارد زیر شود.
- ورم چشم
- سقط جنین
- سردرد
- بم شدن سر
- ایجاد زخم
- التهاب
- تهوع
همچنین میتواند کاهش شیردهی را منجر شود . برای تهیه روغن بابونه مقدری از گل خشک این گیاه را با چهار برابر وزن آن روغن کنجد مخلوط کرده و سپس باندازه دو برابر گل بابونه بآن آب اضافه کنید .آنرا روی چراغ گذاشته و بگذارید بجوشد تا اینکه آب آن بکلی تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند البته باید دقت کرد که روغن نسوزد .
حتما بخوانید :گل گاوزبان و نحوه استفاده از آن و خواصی که این گیاه دارد
دیدگاه شما