منصور ستاری فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

منصور ستاری
Rate this post

امیر سرلشکر خلبان منصور ستاری متولد  ۲۹ اردیبهشت ۱۳۲۷، از فرماندهان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نظامی شرکت‌کننده در جنگ ایران و عراق بود.

زمان و مکان تولد شهید منصور ستاری

او در سال ۱۳۲۷ در روستای ولی‌آباد قرچک و در خانواده‌ای متوسط به‌دنیا آمد. نام پدرش حسن ستاری و شاعر بود. زمانی که او نه سال داشت پدرش درگذشت. پدر منصور ستاری، مدرسه تأسیس و حسینیه راه‌اندازی کرد. دیوان شعر ماتمکده عشاق، سروده حسن ستاری پدر شهید منصور ستاری است .

منصور ستاری دوران ابتدایی را در مدرسه ولی آباد قرچک و دوران دبیرستان را در روستای پوئینک  در باقراباد قرچک به‌پایان رسانید. در سال ۱۳۴۶ با پایان یافتن تحصیلات متوسطه و اخذ دیپلم وارد دانشکده افسری امام علی (ع) شد و پس از پایان دوران آموزشی به درجه ستوان دومی نائل گشت. سال ۱۳۵۰ برای گذراندن دوره عملی کنترل رادار راهی آمریکا شد و پس از یک سال به ایران بازگشت و به عنوان افسر رهگیر نیروی هوایی مشغول به‌کار شد. در سال ۱۳۵۴ در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته برق و الکترونیک دانشگاه تهران ایران پذیرفته شد. اما با شروع جنگ ایران و عراق در حالی که بیش از چند واحد به پایان تحصیلات دانشگاهی‌اش باقی نمانده بود تحصیل در دانشگاه تهران را رها کرده و به رسته نظامی خود در نیروی هوایی بازگشت.

محل و نحوه شهادت منصور ستاری

منصور ستاری در ۱۵ دی سال ۱۳۷۳ در سن ۴۶ سالگی در سانحه سقوط هواپیما در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان به همراه افسران بلندپایه نیروی هوایی درگذشت .

کتاب های منتشر شده درباره شهید ستاری

کتاب های زیادی در رابطه با زندگی شهید خلبان ستاری تالیف شده است که برخی از آنان را در زیر مینویسم :

  • روایت ناتمام نوشته رضا رسولی
  • پاکباز عرصه عشق نوشته علی اکبر و دیگران
  • کتاب آسمان که خاطرات همسر ستاری را در قالب داستان برای مخاطبان روایت می‌کند
  • مرد ابرپوش نوشته حمید نوایی لواسانی

رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای درباره خلبان شهید ستاری می‌گوید:

شهید منصور ستاری حقیقتاً یک نخبه بود ، هم از لحاظ فکری ، ذهنی ، علمی و عملیاتی، هم از لحاظ انگیزه و ایمان و حضور در عرصه‌های دشوار. خداوند ان‌شاء الله شهید ستاری عزیزمان را با اولیائش محشور کند.

سایتی نیز درباره  دست نوشته ها ، مصاحبه ها و سخنرانی ها و … این شهید بزرگوار طراحی شده که میتوانید با مراجعه به آن از مطالب آن نهایت استفاده را ببرید .

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi