گوگل وبمستر تولز گوگل و نکات اولیه که باید بدانید

گوگل وبمستر تولز
Rate this post

چنانچه سئو و بهبود سئو سایت خود را از طریق بررسی جستجوهای انجام شده در موتورهای جستجو از طریق گوگل وبمستر تولز انجام داده باشید، احتمالا از اهمیت این ابزار حرفه ای گوگل اطلاع دارید . در این مقاله  به نکاتی پایه در خصوص گوگل وبمستر تولز میپردازیم . گوگل وبمستر چند ماه هست که از نسخه جدید رونمایی کرده که قالبا تمامی موارد مانند نسخه قدیم میباشد . شما برای استفاده از مطالب این مطلب که در ادامه توضیح میدهیم بهتر است از ورژن قدیم استفاده کنید . برای مراجعه به نسخه قدیم بایستی در منوی سمت چپ گزینه go to the old version را کلیک کنید.

تعداد نمایش سایت شما در گوگل impression 

تعداد دفعاتی که صفحه مورد نظر از سایت شما در نتایج جستجو گوگل نمایش داده شود با این گزینه مشخص می شود . ممکن است عدد این گزینه ۱۰۰۰ باشد ولی عدد کلیک ۱۰ باشد . هر چه این دو عدد به هم نزدیک تر باشد می تواند به مدیران وب سایتها کمک کند تا آمار بازدید بیشتری داشته باشند و هر چه این عدد اختلاف بیشتری داشته باشد باید بررسی کنید که چرا وب سایت شما در نتایج جستجو ظاهر می شود ولی بازدید کنندگان وارد سایت شما نمی شوند . پس با اولین نکته مهم در گوگل وبمستر تولز آشنا شدید .

Search Analytics

این قسمت بسیار بسیار مهم می باشد و ارتباط مستقیم با نحوه نمایش سایت شما در گوگل و کلیک هایی که روی سایت شما در گوگل انجام می شود دارد. در زیر این قسمت یک نمودار وجود دارد که ازخط آبی تشکیل شده است. نمودار آبی Clicks  نام دارد و به نشانه تعداد کلیک شدن سایت شما در گوگل هست. در قسمت بالا چهار باکس Clicks ،Impressions ،CTR و Position وجود دارد که با انتخاب هر کدام نمودار آن در قسمت زیر رسم می شود، مثلا با کلیک بر روی باکس کناری Impression خط قرمز به نمودار اضافه می شود که مفهوم آن تعداد دیده شدن (نه کلیک شدن) سایت شما در گوگل می باشد. مثلا کاربری صفحه ۱۰ گوگل را باز می کند و سایت شما در آن صفحه قرار دارد و impression سایت شما یکی اضافه می شود. هرچه تعداد این دو به هم نزدیک تر باشد نشان می دهد افرادی که سایت شما در گوگل دیده اند بیشتر ترقیب شده اند که از سایتتان دیدن کنند. پس این قسمت در گوگل وبمستر تولز بسیار مهم میباشد و بایستی بر روی آن تمرکز داشته باشید.

همچنین به وسیله فیلتر های Queries, Pages, Countries, Devices, Search Type, Dates می توانید نمودار مورد نظر خود را بر اساس کلماتی که بیشترین آمار بازدید را در سایت شما داشته است و صفحاتی که بیشترین آمار بازدید را داشته است و به همین شکل بیشترین بازدید از کشورها، دیوایس ها، نوع جستجو(وب، تصویر، فیلم)، و بازه زمانی خاص را داشته باشید و بررسی نمایید.

CTR چیست؟

CTR که مخفف click through rate می باشد به معنای درصد تعداد کلیک های وب سایت در تعداد نمایش وب سایت شما در نتیجه های جستجو گوگل می باشد . هر چه این درصد بالاتر باشد به معنای آن است که وب سایت موفقیت بیشتری در جذب بازدید کننده از موتورهای جستجو دارد . CTR معمولا به دو صورت کلی بر اساس کل کلمات و به صورت جزئی بر اساس کلمه کلیدی مورد نظر شما در ابزار گوگل وبمستر تولز ارائه می گردد. برای آنکه CTR بالاتری داشته باشید می بایست عنوان مناسبی را برای صفحات سایت خود انتخاب نمایید تا باعث کلیک بیشتر بر روی لینک شما گردد. همچنین در کنار انتخاب عنوان جذاب و حرفه ای می بایست توضیحات متای مناسبی را در صفحات سایت خود استفاده نمایید تا کاربر با خواندن آن ترغیب به کلیک بر روی وب سایت شود. البته اعتبار برند شما و آدرس سایت شما نیز در بالا بودن این عدد موثر می باشد و هر چه برند قوی تر و معتبر تری داشته باشید جستجو گران بیشتری بر روی لینک شما کلیک می نمایند و در نتیجه درصد تعداد کلیک به تعداد نمایش یا همان CTR بالا خواهد رفت. پس این نکته نیز یکی از نکات مهم گوگل وبمستر تولز میباشد .

Position چیست ؟

Position نشان می دهد که سایت شما چند وقت یک بار در مکانی خاص از لیست نتایج جستجوی گوگل ظاهر شده است. برای مثال اگر موقعیت ۱ تعداد ۳۶ نمایش دارد، این بدین معناست که در ۳۶ جستجوی مربوط به آن query خاص، سایت شما در بهترین مکان لیست قرار داشته است.

 

حتما بخوانید : کسب و کار اینترنتی آسان با درآمد از اپلیکیشن ۷۰۳۰

چگونه از اطلاعات Search Analytics استفاده کنیم

این داده ها می تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی درباره سایت تان به شما بدهد. لیست مربوط به Query ها را برای یافتن کلمات کلیدی مورد انتظارتان بررسی کنید. در صورتی که کلمات کلیدی مورد نظرتان را در این لیست نمی بینید، احتمالا سایت شما در رابطه با آن کلمات کلیدی، محتوای مفید زیادی ندارد.
تعداد نمایش Impressions را با عدد مربوط به CTR مقایسه کنید تا بفهمید چگونه می توانید محتوای سایت تان را بهبود ببخشید.

دقت کنید که گوگل وبمستر تولز تنها عبارات و Query هایی که به حد قابل قبولی از نمایش برسند را در صفحه Search Analytics نمایش می دهد. همچنین توجه کنید که بر اساس گفته گوگل وبمستر تولز اطلاعات موجود در قسمت Search Analytics ممکن است اندکی با اطلاعات ارائه شده در Google Analytics متفاوت باشد.

و در آخر ذکر این نکته ضروری است ابزار گوگل وبمستر تولز می تواند به شما کمک کند راحت تر بتوانید موارد فنی وب سایتتان را مورد بررسی قرار دهید . البته اینکار نیاز به صرف وقت و اطلاعات فنی نیز دارد.

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi