دوربین مدار بسته و انواع آن از نظر کاربرد و شکل ظاهری


امروزه استفاده از دوربین مدار بسته در خانه ها ، کارخانه ها و امثال آن با توجه به حساسیت محل رواج زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل برخی دوست دارند قبل از خرید ، انواع دوربین مدار بسته را از نظر کاربرد و شکل ظاهری بیشتر بشناسند . ما در این مطلب قصد داریم انواع مختلف این نوع دوربین را از نظر کاربرد و شکل ظاهری بررسی نمائیم .
دوربین مدار بسته صنعتی Box Type
استفاده از این دوربین در بازار ایران برخلاف نامش فقط منحصر به مصارف صنعتی نیست . دوربین های box type دارای ظاهری مکعب مستطیل شکل بوده و به دلیل دارا بودن قابلیت نصب لنز های مختلف Fix ، Varifocal ، Motorize ، Auto Iris و همچنین ست شدن با انواع پایه و کاور های خاص ، میتواند در تمامی محیط های مسکونی ، اداری ، تجاری و یا صنعتی نصب و راه اندازی شود .این نوع دوربین بیشتر در مکانهایی استفاده می شود که زوم یا فکوس خاصی مدنظر باشد.
این نوع دوربین همانند سایر دوربین ها از تکنولوژی آشکارساز CCD و CMOS بهره میگیرد. که البته دوربین هایی که آشکار ساز آنها از نوع CCD میباشد دارای وضوح و شفافیت بالاتری میباشند . انواع مختلف این دوربین دارای قابلیت هایی از قبیل تنظیمات خود کار و دستی نور و رنگ نیز میباشند.
دوربین های مدار بسته دام ( گنبدی ) Dome Type
دام DOME به معنی گنبد میباشد . در واقع دوربین مداربسته دام به معنی دوربینی است که به شکل گنبد بوده و عنوان دیگری که درباره ان بکار میروددوربین های سقفی است. این دوربین ها بیشتر بر روی سقف نصب شده و در کیفیت و اشکال متفاوتی در بازار موجود هستند.
کاور گنبدی شکل ظاهری زیبا به این دوربین بخشیده که باعث گردیده در محیط های داخلی ، اداری و تجاری مورد استفاده قرار گیرد . البته در بعضی مدلهای این دوربین از کاورهای ضد آب و کاور های ضد ضربه استفاده شده که نصب آن را در محیط های باز ( Out Door ) امکان پذیر نموده است .
در گذشته این نوع از دوربین ها از تکنولوژی بالایی بهره نمیبردند . ولی اکنون در نمونه های جدید تقریبا تمامی قابلیت ها و تکنولوژی های یک دوربین box type به ظاهر زیبای آن اضافه شده که به این دوربین مدار بسته جایگاه خاصی را در سیستم های نظارت تصویری داده است.
دوربین مداربسته اسپید دام PTZ – دوربین گردان
این دوربین ها قابلیت حرکت افقی، عمودی و همچنین زوم اپتیک و دیجیتال بصورت کنترل دستی و اتوماتیک را دارا میباشند. قابلیت های بالا ، این دوربین را از انواع دیگر دوربین مدار بسته متمایز کرده است.به کلیه دوربینهای مداربسته ای که در آن ها قابلیت چرخش دوربین در جای خود به وسیله کنترل کننده یا اتوماتیک فراهم شده باشد، دوربین های گردان یا Speed Dome یا PTZ گفته می شود .
اپراتور این دوربین میتواند به راحتی دوربین را در جهت های مختلف هدایت کند و با قابلیت زوم فضا ی بیشتری را پوشش دهد . از دیگر امکانات این دوربین برنامه ریزی حرکت خودکار و زمان بندی شده بر روی نقاطی است که توسط اپراتور در حافظه دوربین ثبت شده است. قابلیت دنبال کردن سوژه بصورت خود کار نیز در بعضی از مدلهای پیشرفته موجود میباشد. سرعت چرخش بالا ( تا ۱۰۰ درجه در ثانیه ) و زوم اپتیکال این دوربین باعث شده تا در مناطق حساس ، سوله ها ، فظا های باز و همچنین برای کنترل ترافیک ، بهترین گزینه باشد.
دوربین دید در شب IR LED
این دوربین ها دارای LED هایی در اطراف دوربین و معمولا نزدیک به لنز هستند که به این LED ها عموما IR گفته می شود . این دوربین مدار بسته جهت دید در شب از LED هایی برای روشن کردن محیط استفاده می کند.یکی از خصوصیات این دوربین ها این است که در شب و هنگام روشن شدن LED ، موجب مشخص شدن محل دوربین نمی شوند. واژه IR به معنای طیف مادون قرمز است . دوربین IR LED یعنی دوربین مداربسته ای که از طریق LED های مادون قرمز محیط تحت پوشش خود را در تاریکی و عدم وجود منبع نوری روشن نموده و توانایی تصویربرداری را ایجاد می کند .
دوربین های مینیاتوری یا Pin Hole
پین هول یکی از رایج ترین دوربین های مداربسته ای است که بعنوان دوربین مخفی استفاده میشود. این دوربین به دلیل حجم کم و لنز کوچک این امکان را دارد تا از پشت یک سوراخ ۳ میلیمتری ، بصورت مخفی به ما تصویر دهد. این دوربین کیفیت بالایی ندارد و بیشتر برای محیط های کوچک و دارای نور مناسب ( بصورت مخفی ) نصب و راه اندازی میشود . لازم به ذکر است دوربین های مینیاتوری معمولا فاقد قابلیت دید در شب هستند. این دوربین جزء دوربین مدار بسته ارزان قیمت میباشد .
دوربین مدار بسته تحت شبکه IP Camera
دوربین های مبتنی بر آی پی که مستقیما به شبکه های اترنت (Ethernet Network) ویا شبکه ای با پهنای باند خانگی وصل می شوند و تصاویر ویدئویی را به صورت زنده از اینترنت به مقصد می فرستند .
نسخه های Wi-fi این نوع دوربین ها نیز در دسترس است که می توانند در هرجایی در مدت زمان بسیار کمی نصب شوند.
دوربین مدار بسته بالت BULLET
این نوع دوربین نوعی از دوربین های مداربسته معمولا به شکل استوانه یا مکعب مستطیل که به صورت دیواری و در محیطهای بیرونی نصب می شوند. اصطلاح بولت (Bullet) به معنای گلوله یا لوله است. دوربین های بولت دوربین هایی با بدنه معمولا استوانه ای شکل و عموما فلزی هستند. دوربین مدار بسته بالت یا بولت و یا دیواری یکی از پر کاربردترین از انواع دوربین مدار بسته می باشد. علت نام گذاری دوربین مداربسته بالت شکل ظاهری آن می باشد زیرا معمولا به صورت استوانه ای می باشند.
دوربین های بولت معمولا کاربردی بیرونی و خارجی دارند. با توجه به ضد آب بودن بدنه این دوربین ها و شکل خاصشان این دوربین های برای محیطهای بیرونی یا شرایط سخت آب و هوایی مناسب هستند.دوربین های بولت عموما دارای دید در شب IR هستند. این دوربین ها معمولا دید در شبی با برد نسبتا بالا دارند. برد دید در شب این دوربین ها به تعداد و نوع LEDهای تعبیه شده بر روی دوربین مداربسته وابسته است .
دیدگاه شما