چگونه یک رزومه کاری عالی با بالاترین کیفیت برای خود بنویسیم

چگونه رزومه کاری بنویسیم
۵/۵ - (۱ امتیاز)

رزومه سندی است حاوی سوابق تحصیلی، شغلی و دستاوردهای یک فرد که معمولاً جهت تقاضای یک موقعیت شغلی ارائه می‌شود. یک رزومه خوب، اطلاعات و تجربیات شما را به بهترین شکل ممکن به کارفرما منتقل می‌کند. توانایی نوشتن نمونه رزومه کاری خوب از موثرترین مواردی است که می تواند برای معرفی توانمندی‌های شما در برخورد اولیه با کارفرما مورد استفاده قرار گیرد. رزومه حرفه‌ای یکی از این نکات است که به عنوان اولین گام آشنایی کارفرما با شما از اهمیت بالایی برخوردار است.شرکتها و موسسات هنگام بررسی اولیه رزومه‌ ها در مدت زمانی کوتاهی در مورد قبول یا رد یک درخواست تصمیم گیری می‌کنند. در این مدت کوتاه درخواست شما بایستی به گونه ای باشد که به کارفرما اثبات کند که فردی حرفه‌ای این رزومه را نوشته است. جالب است بدانید از هر ۲۰۰ نفری که برای یک فرصت شغلی رزومه ارسال می‌کنند فقط ۵-۶ نفر به مصاحبه دعوت می‌شوند و از این بین  کارفرمایان فقط ۱ نفر را استخدام می‌کنند.

نوشتن سوابق کاری

اما با وجود اهمیت فراوان رزومه نویسی معمولا افراد از مهارت‌های کافی برای نوشتن برخوردار نیستند و یا ایجاد یک رزومه حرفه‌ای و زیبا به کمک نرم افزارهای نوشتاری مثل Word برای آنها دردسرساز است.البته رزومه سازهای آنلاین نیز وجود دارند که به کمک آن میتوانید نمونه های عالی و بدون نقص بنویسید.

  ویژگی‌های رزومه ساز آنلاین

  • ایجاد در کمتر از ده دقیقه: شما به راحتی و در مدت زمانی کوتاه می‌توانید رزومه‌ای حرفه‌ای بسازید.
  • اشتراک گذاری آسان: شما از طریق لینک اختصاصی یا QR کد رزومه خود می‌توانید آنرا در اختیار سازمان‌ها و مخاطبان خود قرار دهید.
  • تصویری کامل و حرفه‌ای: طبقه بندی جامع و ساختارمند از کلیه اطلاعاتی که تصویری کامل از توانمندی‌ها و شایستگی‌های شما ارائه می‌دهد.
  • قالب های گرافیکی زیبا: شما می‌توانید رزومه خود در چند قالب زیبا و حرفه‌ای ذخیره و یا ارسال نمایید.
  • همه جا در دسترس: شما می‌توانید در هر مکان و زمانی به رزومه‌ای که برای  خود نوشته اید دسترسی داشته باشید و در صورت نیاز آن را به صورت PDF دانلود نمایید.

دقت داشته باشید که بایستی مهارت‌ها و دستاوردهای متمایزتان را که برای کارفرما اهمیت دارد در رزومه‌ی خود بیاورید. در نظر داشته باشید که برای هر فرصت شغلی، درخواست های زیادی برای کارفرمایان ارسال می‌شود، پس برای نوشتن رزومه‌ خود وقت گذاشته و سعی کنید آن را کامل، دقیق، مختصر و جذاب بنویسید.

نکات مهم در تنظیم رزومه

نوشتن رزومه کاری

در نوشتن رزومه نهایت سعی‌تان رابرای استفاده از جملات کوتاه، ساده و واضح انجام دهید. این نوع نوشته نباید به نحوی نگارش شود که نیاز به مطالعه خط به خط داشته باشد، بلکه کارفرمایان باید بتوانند به راحتی به نکات موردنظرشان از روزمه‌ی شما دست یابند. رزومه‌ها به طور عمومی و استاندارد بین ۱ تا ۲ صفحه هستند ولی اگر رزومه‌ی پرباری دارید، حداکثر در ۴ صفحه آن را ارائه کنید .

رزومه‌یتان را به طور مستمر به‌روزرسانی کنید. تجربیات، مهارت‌ها و دستاوردهایی که کسب می‌کنید را مستمر در رزومه وارد کنید زیرا ممکن است در گذر زمان آن‌ها را فراموش کنید.

از آنجایی که رزومه در واقع شناسنامه‌ شغلی شما است، مشاهده حتی یک غلط املایی یا نگارشی در آن باعث نادیده گرفته شدن رزومه شما خواهد شد. پس از دوستان خود بخواهید آن را مطالعه کنند. چندین بار غلط‌ های احتمالی موجود را تصحیح کنید و بهترین کلمات را به کار ببرید.

انواع مختلف رزومه

رزومه‌ها معمولاً به دو روش نوشته می‌شوند:

  • به ترتیب زمانی : در این نوع رزومه، سابقه شغلی‌تان را بر اساس تاریخ می‌نویسید. در این رزومه، معمولاً آخرین سوابق شغلی در ابتدای رزومه نوشته می‌شوند. تهیه این نوع رزومه ، راحت‌ترین و رایج‌ترین روش تهیه رزومه است. رزومه‌ای که به ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامه‌گونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید هستند.
  • بر اساس مهارت : این نوع رزومه‌ها معمولاً برای موقعیت‌های شغلی خاص ایجاد می‌شوند. در این نوع رزومه، کارجو سعی می‌کند تا تنها بر روی مهارت‌ها و سوابقی تمرکز کند که با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط هستند. این نوع رزومه برای موقعیت‌های شغلی مدیریتی بسیار کاربردی است.

چه مشخصاتی را در رزومه بیاوریم

نگارش سوابق کاری

پس از سال‌ها آزمون و خطا در فرآیند استخدام ، کارفرمایان و کارجویان قواعد ثابتی را برای نوشتن رزومه تنظیم کرده‌اند و‌ هر رزومه‌ای‌ باید شامل بخش های زیر باشد:

۱- مشخصات فردی

 نام و نام‌خانوادگی، تاریخ تولّد، وضعیت تاهّل، خدمت سربازی

۲- اطلاعات تماس

 آدرس محل سکونت، شماره موبایل، شماره تلفن ثابت، پست الکترونیکی

۳- سوابق تحصیلی

رشته، مقطع، زمان و محل تحصیل، دوره‌های آموزشی عمومی و تخصصی، تجارب پژوهشی و فنی در محیط آکادمیک، معدّل(در صورت بالا بودن) – توجّه داشته باشید، دیپلم و مشخصات مربوط به آن را فقط در صورتی که مدرسه‌ محل تحصیلتان شناخته‌ شده باشد در رزومه ذکر کنید.

۴-سوابق شغلی

محل کار، عنوان شغلی، نوع استخدام (تمام‌وقت، پاره‌وقت، پروژه‌ای، قراردادی و…) و مدت زمانی که مشغول به کار بوده‌اید. در این قسمت می‌توانید سوابق کارآموزی و استخدامی خود را بیاورید. اگر در ابتدای مسیر شغلی هستید و سابقه‌ شغلی لازم را ندارید، میتوانید مدّتی در شرکت‌های مورد علاقه‌تان به عنوان کارآموز مشغول شوید تا هم از نظر مهارتی آموزش ببینید و هم در قدم اول ورود به صنعت رزومه‌ پرباری داشته باشید.

همچنین با‌توجه به فرصت شغلی مورد نظر، هر یک از قسمت های زیر را می‌توانید به رزومه‌تان اضافه کنید:

۵- مهارت‌های زبان، مدیریتی، نرم افزاری، رفتاری و …

۶- دستاورد‌ها و افتخارات علمی، اجتماعی، ورزشی و …

۷- علایق کاری، تفریحی، محیطی و …

رزومه را با چه فرمتی ذخیره کنیم

فرمت رزومه

رزومه‌ها معمولاً به صورت فایل  PDF ، Word یا تکست برای کارفرمایان ارسال می‌شوند. با این حال، بهترین فرمت برای ذخیره و ارسال یک رزومه، فایل PDF است. زمانی که شما رزومه خود را به صورت فایل ورد یا تکست برای کارفرما ارسال می‌کنید، این احتمال وجود دارد که ساختار و فونت‌های آن در نمایشگر کارفرما به شکلی دیگر نمایش داده شود. حتی از آنجایی که این نوع فایل‌ها قابل ویرایش هستند، ممکن است سهواً قسمتی از رزومه شما حذف شود .اما این نوع مشکلات در فایل‌های PDF وجود ندارد. فایل‌های PDF در همۀ کامپیوترها به یک شکل نمایش داده می‌شوند و همچنین، امکان ویرایش آن‌ها توسط دیگران وجود ندارد.

سخن نهایی درباره نحوه نوشتن رزومه کاری

مطمئناً نوشتن این اطلاعات که عالی باشد کاری دشوار و زمانبر است. با این حال داشتن یک نوع نوشته در خصوص سوابق کاری و اجرای خود ، اولین قدم برای رسیدن به شغل رویایی است.

اگر رزومه نویسی را کاری غیرممکن می‌دانید، اصلاً نگران نباشید. در حال حاضر، تمامی وب‌سایت‌های کاریابی ابزار آنلاین رزومه ساز دارند و آن را به رایگان در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. این ابزارها، قالب‌هایی را با فیلدهای ضروری به شکل یک فرم در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به این ترتیب، کاربران اطلاعات خود را داخل فرم مورد نظر وارد کرده و رزومه نهایی خود را دانلود می‌کنند.

اگر تجربه خاصی در مستند کردن سوابق کاری و اجرای دارید لطفا تجربه خود را با دیگر دوستان خود در سایت گوگلز به اشتراک بگذارید .

 

حتما بخوانید : هر آنچه در مورد تیپ شخصیتی ISFP باید بدانید

 

5/5 - (1 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi