طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی

کشک بادمجان
۵/۵ - (۲ امتیاز)

همانطور که از تیتر مطلب مشخص است قصد داریم در این مطلب طرز تهیه کشک بادمجان را آموزش دهیم.کشک بادمجان از غذاهای خوشمزه و یکی از آسانترین غذاهای سنتی ایرانی است . بهتر است بدانید که کشک بادمجان را بهتر است با کباب کردن بادمجان درست کرد تا خوشمزه تر شود . این غذا ، غذایی پر کالری است و برای افرادی که دارای چربی خون یا اضافه وزن هستند بهتر است از بادمجان آب پز، بخار پز یا کبابی و با نمک کم استفاده شود. در ادامه دستور تهیه این غذا را بخوانید .

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان برای ۴ نفر

  • ۱ عدد پیاز بزرگ
  • ۱/۲ پیمانه کشک
  • ۲ حبه سیر
  • ۲ قاشق غذاخوری نعناع
  • ۱/۲ گردو آسیاب شده (اختیاری)
  • ۶ عدد بادمجان
  • کشک : به مقدار لازم برای کشک بادمجان
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم

برای تهیه کشک بادمجان مجلسی ابتدا باید انتخاب کنید که بادمجان را می خواهید سرخ ، آب پز یا کبابی کنید:

این را هم بخوانید : طرز تهیه میرزا قاسمی اصلی

بادمجان سرخ شده برای تهیه کشک بادمجان

بادمجان سرخ شده

بادمجان ها را پوست کنده و به صورت ورقه های مناسبی برش زده، و در سبدی مناسب بر روی آنها نمک زده و اجازه دهید یک ربع تا نیم ساعت بادمجان ها بمانند تا تلخی آنها برود و سپس در ماهیتابه مناسبی ورقه های بادمجان را سرخ کنید. بعد قابلمه مناسبی برداشته، ورقه های بادمجان را در آن ریخته و به همراه مقداری فلفل سیاه روی شعله  مناسب قرار دهید و بعد از پختن بادمجان ها آنها را حسابی بکوبید و پوره کنید تا بتوانید در ادامه کشک بادمجان خوشمزه خود را تهیه نمائید .

بادمجان آب پز

بادمجان ها را پوست کنده و به صورت ورقه های مناسب برش زده و مانند روش بالا اجازه دهید تا تلخی آنها برود . بعد ورقه های بادمجان را شسته و در قابلمه مناسبی ریخته و یک لیوان آب به همراه کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی شعله  متوسط بگذارید و اجاز دهید بادمجان ها بپزند. بعد بادمجان ها را حسابی بکوبید تا کاملا له شود .

بادمجان کبابی 

بادمجان کبابی

برای کبابی کردن بادمجان ها می توانید از گاز یا فر یا منقل کباب استفاده کنید. فقط کافی است بادمجان ها را تمیز بشویید. سپس بادمجان ها روی منقل کباب یا روی گاز کبابی کنید. اگر هم تمایل به کبابی کردن بادمجان در فر دارید، باید مانند روش های توضیح داده شد، بادمجان ها را به صورت ورقه های مناسب درآورید و سپس سینی فر را کمی چرب کنید، ورقه‌ های بادمجان را در آن بچینید و بادمجان را در فر گریل کنید. اگر بادمجان ها را روی منقل یا گاز کبابی کرده اید باید بعد از کبابی شدن زیر آب سرد با دقت پوست بادمجان ها را بکنید و سپس با کمک پشت چنگال ، گوشت کوب یا هر وسیله ی دیگری که می توانید، بادمجان ها را  پوره کنید.

خوب تا اینجا انتخاب کردید بادمجان را به چه صورت تهیه کنید ( سرخ شده ، کبابی یا آب پز ) . در ادامه نحوه پخت نهایی کشک بادمجان مجلسی را خواهیم گفت .

طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی

بعد از آماده شدن بادمجان ها ، در ماهیتابه مناسبی پیاز را که نگینی یا ورقه ای نازک خرد کرده اید سرخ کنید. پیاز باید وقتی طلایی رنگ شد از روی شعله برداشته شود و نباید زیاد سرخ شود. همچنین سیر را هم می توانید مانند پیاز بر حسب سلیقه به صورت نگینی با ورقه ای نازک خرد کنید. اما بهتر است به صورت رنده شده به مواد اضافه کنید تا مزه آن در کشک بادمجان یکسان پخش شود و غذای شما خوشمزه تر شود.

سپس نعناع را هم در روغن تفت دهید و بعد در صورتیکه مغز گردو استفاده می کنید، مغز گردوها را خرد کرده و به ماهیتابه اضافه کرده و کمی تفت دهید و پیاز و سیر را هم به ماهیتابه اضافه کرده و زردچوبه، نمک و فلفل را بر حسب نیاز به مواد اضافه کرده و خیلی کم با هم تفت دهید و مواظب باشید مواد نسوزد و بعد ماهیتابه را از روی شعله بردارید.

حالا بادمجان ها که در یک قابلمه آماده کرده بودید روی شعله متوسط گذاشته و مواد داخل ماهیتابه که شامل مغز گردو، پیاز داغ، نعناع داغ، سیر، نمک، فلفل و زردچوبه است را به قابلمه منتقل کرده و با بادمجان هم زده و کاملا مخلوط کنید. سپس کشک را با مقدار کمی آب سرد رقیق کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب با یکدیگر مخلوط کنید و اجازه دهید مواد حدود یک ربع کاملا با یکدیگر پخته شوند . در این مدت باید کاملا حواستان به مواد درون قابلمه باشد تا ته نگیرند. زمانیکه آب مواد کشیده شد و غلظت کشک بادمجان به حد مناسبی رسید، کشک بادمجان آماده شده و باید زیر شعله را خاموش کنید.

تهیه کشک بادمجان مجلسی

برای تزیین کشک بادمجان می توانید از کشک ، مغز گردو ، نعناع داغ و پیاز داغ و زعفران آب شده استفاده کنید.

حتما بخوانید : روش تهیه کشک بادمجان بروجردی

 

5/5 - (2 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi