علائم بیماری قلبی در زنان – ۴ نشانه که بایستی جدی گرفته شود

علائم بیماری قلبی در زنان
Rate this post

با توجه به حساس بودن بیماری قلبی ، علائم بیماری قلبی در زنان و مردان بایستی جدی گرفته شود. طبق اعلام مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری‌ آمریکا ، بیماری‌های قلبی علت اصلی مرگ زنان آمریکایی‌ است. این نشان می‌دهد که از هر چهار مرگ‌ یک مورد با بیماری قلبی در ارتباط است.اغلب عوامل خطرساز برای بروز بیماری قلبی در زنان و مردان مانند فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، فعالیت بدنی کم با یکدیگر فرقی ندارد و مشترک است.

بیماری قلبی بیشتر به‌خاطر گرفتگی رگ‌ها یا همان تصلب شرایین رخ می‌دهد، اما باید دانست که قلب از چهار بخش تشکیل شده است و بیماری قلبی می‌تواند هر کدام از این بخش‌ها را درگیر کند.پس در نتیجه قلب ممکن است به خیلی از نارسایی‌ها مبتلا شود.بسیاری نمی‌دانند که علائم بیماری قلبی در زنان چیست. اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که علائم بیماری قلبی را نمی‌دانید، با ما همراه باشید زیرا هر کدام از این ۴ نشانه میتواند احتمال بروز یک مشکل یا بیماری قلبی باشد . پس با ما همراه باشید.

 

۱- تنگی نفس یکی از علائم بیماری قلبی در زنان

قلب بایستی به اعضای مختلف بدن اکسیژن برساند و وقتی به تنگی نفس می‌افتید، یعنی اینکه قلب در ارسال اکسیژن به سراسر بدن با مشکل مواجه است .با پیشرفت بیماری قلبی، مشکلات تنفسی تا جایی پیشرفت می‌کنند که نمی‌توانید حتی دراز بکشید. بیماری قلبی راه عبور هوا را مسدود می‌کند. یکی از عوامل بالقوه تنگی نفس انسداد یا سختی شریان هایی است که خون غنی از اکسیژن را به عضله قلب می رسانند. این بیماری زمانی بروز میکند که چربی ها ، کلسترول و کلسیم در دیواره شریان ها تجمع کرده و ساختارهای سخت به نام پلاک را میسازند. با گذشت زمان، این پلاک ها می توانند شریان ها و سرخرگ ها را مسدود کرده و به درد، تنگی قفسه سینه یا عملکرد ضعیف عضله قلب نیز منجر شوند.

البته دلایل دیگری نیز برای تنگی نفس وجود دارد که علائم بیماری قلبی در زنان نیست که میتواند علت آن بیماری های زیر باشد :

  • آسم یا بیماری ریوی
  • پنومونی (عفونت ریوی)
  • وجود لخته خون در ریه  
  • رفلاکس اسید معده و سو هاضمه
  • مشکلات مرتبط با کیسه صفرا که علائم بیماری قلبی در زنان نیست
  • زخم های معده
  • التهاب غضروفی
  • کشیدگی عضلات
  • حملات ترس، اختلالات اضطراب و…

 

۲- درد قفسه سینه

درد قفسه سینه در زنان

حمله قلبی از جمله دلایل مرگ و میر در بسیاری از کشورها از جمله ایران است. یکی از مهمترین علائم حمله قلبی نیز همین درد قفسه سینه یا آنژین است . ذکر این نکته ضروری است حمله قلبی همیشه همراه با درد نیست و دوم اینکه همیشه در قفسه سینه رخ نمی‌دهد. به همین دلیل، شاید استفاده از واژه آنژین با نام علمی Angina Pectoris مناسب‌تر باشد.

این علائم بیماری قلبی در زنان به این صورت بروز میکند که انگار بالای سینه‌ آنها را فشار می‌دهند. در برخی از خانم‌ها این احساس طوری‌ است که انگار غذای آنها هضم نشده باقی مانده است.این درد  یا حالت همراه با تنگی نفس، یکی از شایع‌ترین علائم بیماری قلبی است. همچنین برخی از خانم‌ها اصلا در قفسه سینه‌ خود دردی حس نمی‌کنند. در عوض، در شکم خود درد حس می‌کنند. برخی دیگر هم دردهای تصادفی در بعضی نقاط بدن برای مثال در فک یا حتی گردن خود احساس میکنند . خانم‌ها می‌توانند دل‌درد بوجود آمده را را با دل‌ پیچه‌های مرتبط با عادت ماهیانه اشتباه بگیرند. اما اگر معمولا دل‌درد نمی‌گیرید و ناگهان این درد فعالیت‌های روزمره‌تان را مختل می‌کند، احتمال دارد که از ناحیه‌ قلب‌تان باشد و باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید : علت و علائم ابتلا به بیماری ام اس

۳- احساس بی حسی در دست و پا

اساسا هر حسی که در دست‌وپای خود دارید، با سلامت اعصاب مرتبط است.بی‌حسی در دست و پاها ممکن است یک عارضه‌ خفیف و موقتی بوده که به‌صورت خود به‌ خودی یا با کمک روش‌های درمانی خانگی درمان شود. بااین‌حال در برخی موارد، ممکن است بی‌حسی نشانگر یک عارضه‌ جدی باشد . اگر این حالت همراه با درد و سردی همراه باشد نشانه این است که به قسمت هایی از بدن اکسیژن و خون کافی نمیرسد . پس اگر برای این حالت دلیل قانع کننده ای وجود نداشته باشد میتواند علائم بیماری قلبی در زنان یا مردان باشد .

 

۴- تپش قلب یکی دیگر از علائم بیماری قلبی در زنان

علت تپش قلب

تپش قلب در خانم ها می تواند عارضه جانبی مصرف برخی داروها نیز باشد، مثل داروهایی که برای درمان آسم و اختلالات تیروئید استفاده میشوند. قلب‌های سالم نیز ممکن است دچار اختلال ریتم یا آریتمی شوند یعنی که قلب شما یا خیلی سریع تپش داشته باشد و یا در تپش دچار بی‌نظمی شده باشد به حالتی که بتوانید آن را به‌ راحتی حس کنید . تقریبا اکثر آدمها تا به حال تپش قلب را تجربه کرده اند. این احساس بیشتر هنگام استرس و اضطراب و ترس ویا در هنگام بی خوابی های شب اتفاق می افتد و اکثرا در خانمها شایع‌تر است.

هنگام فعالیت بدنی، ورزش، بالا رفتن از پله‌ها، حمل خریدهای روزانه، فشار روحی، خوشحالی، غم، عصبانیت و هیجان ضربان قلب بالا می‌رود تا به بدن اکسیژن کافی برسد. اما گاهی اوقات این ضربان سریع و کوبنده قلب مدت بیشتری باقی می‌ماند و به اضطراب و نگرانی‌ فرد می‌انجامد.

اگر اختلال ریتم آنقدر شدید باشد که پمپاژ قلب تحت تاثیر قرار گرفته و باعث سرگیجه یا حتی بیهوشی شود یا اگر همراه با آن درد سینه، تنگی نفس یا حالت تهوع احساس شود و حتی یکی از موارد گفته شده در بالا را به همراه داشته باشد، احتمال بروز بیماری قلبی وجود دارد و فرد مورد نظر بایستی به پزشک مراجعه کند.

کلام آخر

اگر علائم نگران‌کننده‌ای دارید، آن را با پزشک در میان بگذارید.حتی ممکن است در یک مرکز تخصصی قلب بتوانید پزشکی که متخصص سلامت قلب زنان است را نیز پیدا کنید.

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi