چگونه حافظه قوی داشته باشیم- مواد خوراکی که باعث تقویت حافظه میشوند


برای داشتن حافظه قوی یکی از راهها رژیم غذایی مناسب و مصرف خوراکی هایی میباشد که باعث تقویت حافظه میشود.قبل از هر چیز بایستی بدانید در کنار مصرف خوراکی ها به اندازه کافی استراحت کنید. کودکان و نوجوانان به ۱۰-۱۲ساعت و بزرگسالان حدود ۸ ساعت خواب در طی شبانه روز نیاز دارند تا بتوانند قوای جسمی و ذهنی خود را بازیافته و در کنار مصرف غذاهایی که معرفی میکنیم حافظه قوی نیز داشته باشند . همچنین در کنار آنها ورزش کردن نیز منجر به بهبود جریان خون به سمت مغز و در نتیجه بهبود روند تمرکز و حافظه میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا بهترین خوراکی هایی که باعث تقویت حافظه میشوند را معرفی نماییم.
۱- داشتن حافظه قوی با مصرف کندر
کندر در تقویت حافظه و رفع فراموشی و درمان ضعف حافظه بسیار موثر است. پیامبر اسلام بر خوردن کندر در دوران بارداری بسیار تاکید کرده اند. همچنین حضرت خوردن آن را برای بهبود و افزایش حافظه توصیه کرده اند.
۲- جگر برای تقویت حافظه
مغز از حدود ۲۰ درصد اکسیژن مورد نیاز بدن استفاده میکند. بدن ما برای حمل اکسیژن به آهن نیاز دارد. خوشبختانه جگر میتواند آهن مورد نیاز را تأمین کند. علاوه بر این جگر منبع فوقالعاده ای از ویتامینهای گروه B است. متخصصان معتقدند که ویتامینهای گروه B به خصوص B9، B12، B1 و B6 عملکرد ذهنی و قدرت درک افراد را بالا برده و باعث داشتن حافظه قوی میشود.
۳- اسفناج سرشار از ویتامین B9
ویژگی سبزیجات برگ دار این است که سرشار از ویتامین B9 یا همان فولات میباشند. این ویتامین در ساخت بافتهای عصبی جنین و همچنین در احیای سلولهای خونی شرکت دارد. کمبود این ویتامین باعث کاهش سطح هشیاری و ضعف حافظه میگردد. این پدیده در بین سالمندان دیده میشود که با کمبود فولات مواجه هستند. توصیه میکنیم حتماً اسفناج را در برنامهی غذاییتان بگنجانید. اگر اسفناج دوست ندارید از شاهی، کاهو، بروکلی و یا سبزیهای معطر استفاده کنید. رزماری نیز قهرمان این نوع سبزیجات است. رزماری حاوی فلاوونوئیدهایی است که با افزایش گردش خون در ناحیه مغز میگردد و باعث تحریک تمرکز و تقویت حافظه میشود.
۴- موز ، هندوانه و انبه برای تقویت حافظه
مصرف برخی میوهها مانند موز، هندوانه، انبه هم میتواند سوخت کافی برای داشتن تمرکز تامین کند و هم باعث داشتن حافظه قوی شود. انبه در تقویت حافظه بسیار مفید است. با این که این میوه چرب است و دارای بافتهای چربی است اما باعث میشود که گردش خون تسریع یابد. هنگامی که گردش خون سریعتر شود باعث میشود خون بیشتری به مغز برسد.
۵- تخم مرغ و لبنیات
موادغذایی سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، انواع مغزها، ماست، پنیر، نانهای سبوس دار و شیر کم چرب، میتوانند باعث بهبود عملکرد مغز و در نتیجه داشتن یک حافظه قوی شوند.
۶- شکلات تلخ
شکلاتهای تلخی که حداقل ۷۵ درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتیاکسیدانها و فلاونوییدها محسوب میشوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه میشوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک میکنند.
۷- چای سبز برای تقویت حافظه
پلی فنولها و آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز باعث ایجاد آرامش روانی و داشتن حافظه قوی میشوند. به همین دلیل توصیه میشود در روزهای امتحان حداقل ۲ فنجان چای سبز بنوشید.
۸- انجیر خشک یا تازه
انجیر یکی از منابع دریافت مواد قندی است و اگر ۳ عدد از آن را با ۵ مویز، ۱ قاشق غذاخوری عسل، ۱ گردو، ۲ بادام، ۲ پسته و ۵ توت خشک مخلوط کنید و بخورید، یک دوپینگ مغزی اساسی انجام دادهاید.
۹- بادام زمینی
بادام زمینی نیز دارای بیشترین مقدار پروتئین در میان سایر مغزها بوده و میتواند منبع غنی و مناسبی برای جبران کمبود پروتئین باشد. بادام زمینی حاوی سلنیوم بوده که باعث افزایش فعالیت آنتیاکسیدانها شده و میتواند مغز را در برابر بیماریهایی که با کاهش قدرت تمرکز و ضعف حافظه در ارتباط هستند محافظت کند.
۱۰- آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین E است . این ویتامین یکی از آنتی اکسیدانهای قوی محسوب میشود و از بافتهای مغز در برابر پیری محافظت میکند.
۱۱- ماهیهای چرب برای تقویت حافظه
بیش از ۵۰ درصد مغز از چربیها تشکیل شده و بیش از ۷۰ درصد این چربیها اسیدهای چربی هستند که به خانواده امگا۳ تعلق دارند. این چربیها در ساخت و حفاظت از سلولهای مغز و همچنین در بهبود عملکرد آنها نقش مهمی دارند. کمبود امگا ۳ باعث افت عملکرد ذهنی شده و اختلالاتی در حافظه ما ایجاد میکند. ماهیهای چرب بهترین منبع امگا ۳ ها هستند. اگر اهل خوردن ماهی نیستید توصیه میکنیم از روغن گردو یا روغن کلزا برای داشتن حافظه قوی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : تقویت حافظه و روشهای تضمینی برای داشتن یک حافظه استثنایی
دیدگاه شما