آداب معاشرت و ۱۲ قانون و نکته که بایستی در آن رعایت کنیم

آداب معاشرت
Rate this post

معاشرت در لغت به معنی با هم زیستن ، با هم گفتن و شنیدن و با هم نزدیک بودن است و آداب معاشرت نیز راه و روش این موارد . آدم ها برای اینکه منظور شان را بهتر به هم برساند و راحت تر با هم زندگی کنند آداب و رسومی را به وجود آوردند . بعضی از این آداب و رسوم برای نشان دادن دوستی و احترام و بعضی از آن ها برای به هم نزدیک شدن و یا درست زندگی کردن است.در رفتارهای روزانه انسان های با یکدیگر روابطی وجود دارد که به آن آداب معاشرت یا همان نحوه رفتار با یکدیگر گفته میشود .

آداب معاشرت برای رعایت احوال دیگران و ابراز محبت به وجود آمده است. اگر سلام و احوالپرسی می کنیم به خاطر این است که علاقه خود را به سلامتی طرف مقابل نشان می دهیم و  موارد دیگر شبیه به آن . هر کس که رفتار مهربانانه ، درست و شایسته با دیگران داشته باشد ، به همان اندازه محبوب تر و مقبول تر خواهد بود. بنا بر این رعایت احترام،ادب و برخی آداب پسندیده در برخوردهای اجتماعی هم شأن و منزلت اجتماعی فرد را بالا می برد و هم جامعه را به سمت یک جامعه با نشاط و سالم سوق می دهد. در ادامه این مطلب از گوگلز قوانینی را خواهیم گفت که هر فرد موجه ای در ارتباطاتی که دارد بایستی آن را رعایت کنید.

نکاتی مهم در خصوص آداب معاشرت

۱- سلام و احوال پرسی

نحوه صحیح دست دادن

اولین چیز در برخورد اولیه انسان ها سلام و احوال پرسی است . وقتی دو نفر یکدیگر را میبینند در اولین حرکت شروع به سلام و احوال پرسی میکنند . این موضوع در تمامی جوامع بشری یک امر عادی و فراگیر است و آداب معاشرت تمامی افراد روی کره خاکی نیز بر اساس آن بنا شده است .سلام و احوالپرسی صحیح و مناسب یکی از ملزومات آداب روابط اجتماعی است. روش صحیح این کار نیز به این صورت است که شما باید دست طرف مقابل را اندکی گرفته و سپس رها کنید. هرگز دست مخاطب را برای مدت طولانی در دست خود نگیرید یا به شدت فشار ندهید ، زیرا با این کار حریم خصوصی اشخاص را نقض می‌کنید. با دست روی شانه طرف مقابل زدن نیز امروزه زیاد مناسب نیست و یک رفتار کهنه بشمار می‌رود.مردها بهتر است در مقابل خانم‌ها کمی به جلو خم شده و خیلی خفیف و کوچک حالت تعظیم به خود بگیرند.

۲- نحوه معرفی افراد به یکدیگر

وقتی با دوست یا آشنایان خود در محیطی وارد میشوید و شما هر دو طرف را میشناسید بایستی نقش میانجی را بازی کرده و دو طرف را به یکدیگر معرفی کنید . 

۳- وقت شناسی در قرارهای که میگذارید

وقت‌شناسی یکی از اصول اولیه آداب معاشرت صحیح بشمار می‌رود. شما باید همیشه سر وقت یا حتی چند دقیقه زودتر در محل قرار حاضر شوید. اگر بنا به هر دلیلی دیر به قرار ملاقات رسیدید حتما برای تاخیر خود نیاز است عذرخواهی کنید.

۴- نحوه صحبت کردن یکی از قوانین آداب معاشرت

با صدای بلند صحبت نکنید. این کار شما را مغرور و از خود راضی جلوه می دهد. صدایتان باید آرام و یکنواخت باشد و لحنتان باید با زمان و موقعیت حاضر در آن هماهنگ باشد.

۵- صحبت نکردن در میانه صحبت دیگران

صحبت نکردن در بین صحبت دیگران

وقتی شخصی در حال صحبت است پریدن وسط حرف او اهانت به  اوست.قبل از پاسخ دادن بایستی اجازه دهید حرفش را تمام کند. به این ترتیب نشان می دهید که فرد مؤدبی هستید و طرف مقابل هم بهتر می تواند گفته های شما را بشنود و بفهمد.

۶- بی توجه ای به طرف مقابل به دور از آداب معاشرت

روی برگرداندن از شخصی که در حال صحبت با شماست نشانه بی ادبی است . بذل توجه یکی از اصلی ترین نشانه های آداب معاشرت، و بهترین تمجید از طرف مقابل است. برای کسب نتیجه بهتر، می توانید با حالت های مختلف صورت و بدن حرکات بدن نشان دهید که به بحث علاقه مند هستید.

۷- آداب معاشرت در رعایت فاصله با طرف مقابل

هر فردی برای خود یک حد و مرز آسایش دارد و دوست ندارد که دیگران به آن تجاوز کنند. این موضوع در مورد ایستادن هم صادق است و افرادی که خیلی نزدیک به مخاطبان یا دیگران می ایستند حس خوبی به طرف مقابل القا نمی کنند.

۸- تماس در مناسبت ها

برای پیام تبریک تولد یا سایر وقایع زندگی دوستان و آشنایان خود با آنها تماس بگیرید.

۹- به کارگیری کلمات مناسب در صحبت یکی از اصول آداب معاشرت

از واژه لطفاً و تشکر بیشتر استفاده کنید. استفاده از جملات مودبانه نشانه شخصیت و ادب شماست پس زیاد از این کلمات استفاده کنید.

۱۰- مدت زمان نگاه به دیگران

بیش از ۵ ثانیه مستقیما در چشم کسی نگاه نکنید و نگاه‌تان را به فرد دیگری بیندازید.

۱۱- در موازات همسر خود حرکت کنید

اینکه شما به همراه و در موازات نامزد یا همسرتان حرکت کنید و از جلو یا عقب بودن پرهیز کنید نشانه تعادل در رابطه، تساوی و تفاهم شماست و تصویر اشتباهی برای دیگران ایجاد نمی کند.

۱۲- کنترل فکر و صحبت

مراقب افکار خود باشید هر چیزی که فکر می کنید بر زبان نیاورید. برخی افکار مناسب نیستند و صدمات جبران ناپذیری به روابط شما با دیگران می زنند و دور از آداب معاشرت است.

بیشتر بخوانید : مشاوره ازدواج و نکاتی که بایستی از مشاوره قبل از ازدواج بدانیم

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi