خواص گوشت بوقلمون – فواید و مضرات مصرف گوشت بوقلمون


یکی از بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده های خانگی از نژاد قرقاولان بوقلمون است . این پرنده در اصل بومی آمریکای شمالی میباشد. در این مطلب قصد داریم در خصوص خواص گوشت بوقلمون صحبت کنیم. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است. ۶۵ درصد گوشت بوقلمون سفید و در ناحیه سینه و ۳۵ درصد آن تیره و در ناحیه رانها قرار دارد. هریک از این گوشتها از نظر طعم و مزه باهم متفاوت هستند. .جهت آشنایی با خواص گوشت این پرنده با ما همراه باشید .
خواص گوشت بوقلمون
اگر بخواهیم در خصوص گوشت بوقلمون بگوییم بایستی بدانید گوشت سینه و بالهای آن سفید و لذیذ و از نظر مزه شبیه گوشت گوساله است و گوشت قرمز آن که اغلب در رانها یافت میشود، بسیار نرم و طعمی شبیه گوشت پرندگان وحشی یا شکاری را دارد. از ویژگی برجسته گوشت بوقلمون ضایعات کمتر نسبت به گوشتهای مشابه میباشد .
املاح معدنی ضروری در گوشت بوقلمون وجود دارد که پتاسیم موجود در آن از بروز سرطان سینه و پروستات پیشگیری میکنند. همچنین جهت جلوگیری از بیماری های ام اس ، آرتروز، افسردگی و اعصاب گوشت بوقلمون خاصیت بسیار زیادی دارد .
یکی دیگر از خواص گوشت بوقلمون که نسبت به سایر گوشتهای سفید دیگر دارد ویتامین Aموجود در این گوشت است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بویژه در فصل سرما بسیار مفید است و مصرف آن به کودکان و سالمندان توصیه میشود.
پروتئین موجود در گوشت بوقلمون ۸۱ درصد بیشتر از گوشتهای دیگر میباشد و به دلیل داشتن پروتئین بالا، حداقل چربی اشباع، کمترین سطح کلسترول و فقدان چربی میان بافتی در مقایسه با گوشت قرمز از خواص بیشتری برخوردار است . این گوشت منبع خوبی از ویتامینهای A، B1، B3، B6، B12 و املاحی چون سلنیوم، منیزیم، مس، آهن، روی، پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان به شمار میرود.
افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت سفید سینه این پرنده استفاده کنند.گوشت سفید بدون پوست بوقلمون چربی اشباع و کلسترول کمتری حتی از گوشت مرغ و گاو دارد.گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی بسیار کمتری دارد و در هر ۱۰۰ گرم آن تنها یک گرم چربی وجود دارد .
یکی دیگر از خواص گوشت بوقلمون این است که فاقد اوره و اسید اوریک است که طبق تحقیقات ،اسید اوریک یکی از عوامل سکته مغزی می باشد.
همچنین در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا ۳ وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پائین آورنده کلسترول می شود .
میزان فسفر موجود در گوشت بوقلمون ۴ برابر میگو است . میزان فسفر در بوقلمون ۲۳۸ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم است.
در یک جمع بندی کلی در خصوص خواص گوشت بوقلمون باید گفت این گوشت کلسترول بد خون را کاهش داده و باعث جلوگیری از بروز سرطان میگردد. سروتونین موجود در گوشت بوقلمون باعث سرحالی و آرامش میشود و اسید آمینه تریپتوفان که در گوشت بوقلمون وجود دارد باعث بهبود کم خوابی میشود .
مضرات مصرف گوشت بوقلمون
در بالا از خواص گوشت بوقلمون نوشتیم و خواص این مواد خوراکی را شرح دادیم ولی لازم است از مضرات که این گوشت دارد نیز بدانید . در زیر مضرات مصرف این گوشت نیز آورده شده است .
۱- گوشت بوقلمون دارای مقدار کمی اگزالات است. لذا بیماران مبتلا به سنگ کلیه اگزالاتی، خیلی کم باید آن را بخورند.
۲- گوشت بوقلمون دارای اسید آمینه پورین است، لذا مبتلایان به نقرس باید آن را به میزان خیلی کم مصرف کنند.
۳- بوقلمون هایی که به طور طبیعی و ارگانیک پرورش داده میشوند، هیچ نوع هورمون و آنتی بیوتیکی در بدن خود ندارند.
۴- تقریبا تمامی چربی بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنین گوشت تیره رنگ آن چربی بیشتری از گوشت سفید آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامی پوست آن را جدا کنید. همچنین افراد مبتلا به چربی خون بالا بهتر است از گوشت روشنتر و سفید آن استفاده کنند.
۵- نمک موجود در بوقلمون کمی بالاست، از این رو مصرف مداوم آن برای بیماران مبتلا به فشار خون یا خانمهای باردار توصیه نمیشود.
دیدگاه شما