احساس تنهایی – کارهایی که برای از بین بردن حس تنهایی باید انجام دهیم

احساس تنهایی
Rate this post

بی تردید احساس تنهایی و تنها بودن اصلا چیز خوبی نیست . احتمالا در اطراف خود با افرادی مواجه شده‌اید که بنا به دلایلی هنوز مجرد مانده‌اند، یا هنوز فرد مورد علاقه‌شان را پیدا نکرده‌اند و یا شرایط ازدواج برایشان فراهم نشده است. یا افرادی هستند که همسرانشان را از دست داده‌اند و یا از آنها جدا شده‌اند و یا به افراد سالخورده‌ای بر میخوریم که همسر خود را از دست داده‌اند و فرزندانشان سر خانه و زندگی خودشان رفته‌اند و مجبور هستند در تنهایی زندگی کنند. در هر صورت، احساس تنهایی چیز اصلا خوشایندی نیست اما این بدان معنا نیست که لحظات زندگی را از دست بدهیم و با اندوه زندگی کنیم. برای آنکه از تمام لحظات زندگی خود بهره ببرید و با حس تنهایی بصورت مسالمت آمیز کنار بیایید کارهایی وجود دارد که با انجام آن می توانید حس تنهایی خود را بهتر کنید پس با ما همراه شوید تا این کارها که با جمع بندی تجارب کارشناسان گردآوری شده را با هم بخوانیم .

۱- با دوستان و اقوام معاشرت کنید

گوشه‌گیری و انزوا اصلا چیز خوبی نیست و بایستی از آن اجتناب کنید. اینترنت و شبکه های اجتماعی ، حیوانات خانگی ، تلوزیون و… همگی خوب هستند اما نباید به آنها اکتفا کنید. انزوا افسردگی می‌آورد. برای آنکه در خودتان فرو نروید و احساس تنهایی نکنید دوستی‌هایتان را حفظ کنید، به دوستانتان پیشنهاد دهید با یکدیگر بیرون بروید، برای شام دعوتشان کنید. با نا امیدی منتظر آن نباشید تا زنگ تلفن به صدا در‌آید و فردی شما را دعوت کند، خودتان پیش قدم شوید و با دوستان و اقوام تماس بگیرید. دکتر ویات فیشر، که دکترای روان شناسی بالینی دارد می گوید : شما می توانید از طریق رسانه های اجتماعی یا حتی بهتر از آن ، از طریق تلفن یا ملاقات دوستان یا خانواده، با آنها ارتباط برقرار کنید. زمانیکه حس تنهایی داریم علت این حس، این است که تشنه برقراری ارتباط هستیم. در نتیجه، انجام کاری که حس برقراری ارتباط را در شما ایجاد کند، به رفع این مشکل پاسخ می دهد.

۲- توجه به خود و اهداف و آرزوها

به‌خودتان فکر کنید و در خصوص اهدافتان فکر کنید . بایستی ببینید چه آرزوهایی دارید؟ آیا مدت‌هاست در آرزوی آن هستید که دور دنیا سفر کنید؟ تنها کافی است یک نفر را راضی کنید و آن‌ هم خود شما هستید. این زمان فرصتی است که با آگاهی از خواسته‌های واقعی‌تان خودتان را بهتر بشناسید. فکر کنید و روی خودتان تمرکز کنید و اصلا به احساس تنهایی فکر نکنید . هیچ‌چیز نباید جلوی تصمیمات مهم شما را بگیرد، و مانع شود تا موقعیت شغلی و یا حتی مکان زندگی‌تان را تغییر دهید. به اولویت‌هایتان بپردازید. خلاصه آنکه، قبل از هر چیز دیگری به فکر خوشحال کردن خودتان باشید.

۳- شرکت در کلاسهای آموزشی جهت رفع احساس تنهایی

می توانید در یکی از این کلاس های گروهی شرکت کنید. کلاس، مکانی عالی برای ملاقات افراد با علایق مشابه با سلیقه شما است. این کار باعث بیرون کشاندن شما از خانه و خلاص کردن تان از حس تنهایی خواهد شد.بهتر است تا در کلاسی شرکت کنید که از آن لذت می برید یا چیزی که همیشه می خواستید تا یاد بگیرید . پس از خانه خارج شوید و همین امروز در یک کلاس ثبت نام کنید.

۴- تمرین مدیتیشن برای خارج شدن از حس تنهایی

تحقیقات جدید حاکی است مقدار کمی مدیتیشن می‌تواند به دور کردن احساس تنهایی کمک کند و پاسخ التهابی بدن را که می‌تواند موجب ایجاد بیماریهای جدی شود به احساسات پریشان کننده کم کند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و دانشگاه کارنگی ملون در پیتیسبورق متوجه شدند افراد مسنی که در یک برنامه ۸ هفته‌ای با نام ذهن آگاهی که ذهن را به حال متمرکز می‌کند و مانع از آن می‌شود تا به گذشته یا آینده فکر کند، شرکت داشتند، در ارزیابی‌های انجام شده گزارش کردند که کمتر احساس تنهایی می‌کنند، این برنامه‌ها بر پایه کاهش استرس استوار هستنند. آزمایش های خون هم کاهش شگرف ژنهای مرتبط با التهاب را نشان داد. تحقیقات قبلی نشان داده بوده که احساس تنهایی با خطر افزایش بیماریهای قلبی، آلزایمر، افسردگی، مرگ زودرس و ایجاد تورم‌های بیشتر در بدن مرتبط است.

۵- برای خود و کارتان برنامه روزانه داشته باشید

برنامه‌ روزانه برای خود تعریف کنید و از آن‌ها پیروی کنید. گرفتار شدن در دام احساسات افسردگی در زمان تنهایی اتفاق ساده‌ای است و اگر اجازه دهید و برنامه‌ای برای روز خود نداشته باشید به راحتی دست‌خوش آن خواهید شد. دوستان خود را با دقت و نظم انتخاب کنید. برای شروع بد نیست روز خود را با خوردن یک چای مطبوع و صبحانه مورد علاقه خود شروع کنید و از آغاز روز خود لذت ببرید و با این کار برای خود احساس خوشایندی به ارمغان بیاورید.زندگی‌تان را با پروژه‌های متنوع پر کنید. بعد از آن که برنامه صبحگاهی خود را به پایان بردید باید آستین‌های خود را بالا بزنید و ببینید چطور می‌توانید کاری برای محیط زندگی خود انجام دهید. ساختن چیزهای جدید یا تعمیر اسباب و اثاثیه قدیمی و استفاده از دست می‌تواند مهارت‌های شما را افزایش دهد و خانه و احساساتتان نسبت به خودتان را بهتر کند. این کار حتی احساس اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

محیط کارتان را جذاب‌تر کنید. بسیاری از احساس‌های تنهایی در عصر تکنولوژی ناشی از پدیده کار کردن در خانه است. درست است که کار کردن در خانه مزایای زیادی دارد زیرا شما مدیر خودتان هستید اما می‌تواند احساس رخوت و خواب‌آلودگی را به شما منتقل کند. خودتان و کارتان را به بیرون از خانه منتقل کنید. این کار موجب می‌شود با افراد جدیدی آشنا شوید و دوستان تازه‌ای پیدا کنید.

۶- خواندن یا گوش دادن به داستان

یک راه کلی برای پرت کردن حواستان، خواندن داستان یا گوش دادن به داستان ها است. به قصه ای گوش دهید که همانند داستان های واقعی از زندگی افراد توسط افراد نقل می شوند.گوش دادن به داستان ها به غیر از پرت کردن حواس مزیت های دیگری دارد و باعث ایجاد حس مشترک با دیگران می شود. تردر-ولف می گوید: گوش دادن به داستان، یک راه ارتباط عاطفی و بدون خطر برای شریک شدن با حس دیگران، داشتن یک سفر عاطفی و به دست آوردن چشم انداز و درک از شرایط خودتان است. همچنین یک سرگرمی فوق العاده نیز هست .

۷- داوطلب شدن جهت بخشیدن چیزی به دیگران

حس تنهایی

یکی از مهمترین کارهایی که می توانید برای متوقف کردن احساس تنهایی خود انجام دهید، بخشیدن چیزی به دیگران با علاقه و بصورت داوطلبانه می باشد. انجام کاری برای کمک به دیگران، می تواند باعث کاهش حس تنهایی و از بین بردن چرخه منفی تولید کننده انزوا شود. تحقیقات منتشر شده در مجله انگلیسی آنلاین پزشکی نشان داد که انجام کارهای داوطلبانه باعث تقویت سلامت عاطفی به خصوص در بین افراد بعد از سن ۴۰ سالگی و در سنین بالاتر می شود .

۸- بدنتان را حرکت دهید

می توانید به باشگاه ورزشی بروید ، در منزلتان کمی برقصید ، به پیاده روی بروید، یوگا انجام دهید یا بدنتان را به هر طریقی که حس می کنید حال شما را بهتر می کند حرکت دهید. زمانی که حرکت می کنید، احساس از بین رفتن تنهایی را پیدا خواهید کرد.

۹- اقدام برای درمان حس تنهایی

اگر متوجه شدید که همواره حس تنهایی پیدا می کنید، زمان آن رسیده که به دنبال کمک گرفتن از یک پزشک باشید. اگر افراد اکثر وقت شان حس تنهایی داشته باشند، می تواند نشانه موردی جدی تر باشد که نیاز به مداخله بیشتر دارد. با درمان ، حس تنهایی که با افسردگی همراه است می تواند تا حد زیادی از بین برود. گاهی اوقات تنهایی نتیجه اضطراب اجتماعی، خجالت یا نداشتن مهارت برای هدایت شرایط اجتماعی است. درمان فردی یا طی کردن یک روند مشابه که به درک ریشه های مشکل کمک کند می تواند بسیار مفید باشد.

نتیجه گیری

اغلب کسانی که دچار احساس تنهایی ، افسردگی و بیماری های روانی هستند در گروه افراد تنها و کم رفت و آمد قرار داشته و معمولا از تعاملات اجتماعی خودداری می کنند. طبق تحقیقات مطالعه بر روی افرادی که بیش از ۷۵ سال عمر دارند این واقعیت را آشکار کرده است که در هنگام ملاقات با افراد مورد علاقه و گفت وگو با آن ها انسان به خاطر ترشح دوپامین در مغز از حالت افسردگی خارج شده و به شادی ویژه ای می رسد. به همین علت افرادی که مشکلات و مطالبات خود را نگاه داشته اند و در تنهایی دنبال راه حل می گردند، از این حالت دور شده و دچار خمودگی می شوند. پس حتما تعاملات اجتماعی خود را افزایش دهید . ممکن است اکنون حس تنهایی کنید. پس نیاز است برخی از کارهای پیشنهاد شده در قسمت بالا را انجام دهید مثلا به کلاس آموزشی بروید،  مدیتیشن انجام دهید ، یا به دوستانتان زنگ بزنید. پس لبخند بزنید و بدانید که احساس تنهایی شما از بین خواهد رفت و خیلی زود حس بهتری خواهید داشت.

 

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

بدون دیدگاه

logo-samandehi