خطرات چاقی – با این بیماری خطرناک عصر جدید آشنا شوید

خطرات چاقی
Rate this post

افراد با اضافه وزن زیاد همیشه در معرض خطرات چاقی قرار دارند. این خطرات طیف وسیعی از مشکلات جسمی و روانی را در برمی‌گیرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با خطرات چاقی بیشتر آشنا شوید. و در مورد آن بیشتر بدانید.

چاقی یعنی چه؟

خطرات چاقی

شاید با دیدن این مطلب اولین سؤالی که برای شما پیش بیاید این باشد که آیا من چاق هستم؟ آیا وزن من ایده ال است. باید گفت برای دانستن پاسخ این سؤالات لازم است تا شما اطلاعاتی از قبیل قد، وزن، دور مچ و… را داشته باشید تا بتوانیم محدوده وزنی خود را بیابید.

بیشتر بخوانید : آیا چای سبز برای لاغری مفید است

در ادامه شما را با انواع محدوده‌های وزنی و همچنین طریقه اندازه‌گیری نمایه توده بدنی آشنا می‌کنیم.

نمایه توده بدنی (BMI) چیست

شاخص توده بدنی یا BMI مخفف عبارت body mass index می باشد و شاخصی برای تعیین محدوده وزنی افراد است. برای بدست آوردن این عدد لازم است تا وزن افراد به کیلوگرم را به قد افراد به متر به توان دو برسانیم.

فرمول محاسبه BMI

عدد بدست آمده از فرمول بالا محدوده وزنی افراد را تعیین می‌کند و اگر بالاتر از حد نرمال باشد خطرات چاقی شما را تهدید خواهد کرد . بر اساس فرمول بالا اگر عدد به‌ دست‌ آمده:

کمتر ۱۶.۵ باشد فرد دچار کمبود وزن شدید است.

۱۸.۵-۱۶.۵ باشد فرد دچار کمبود وزن است.

۲۵-۱۸.۵ فرد در محدوده وزن عادی قرار دارد.

۳۰-۲۵ در محدوده اضافه وزن قرار می‌گیرد و خطرات چاقی افزایش می یابد.

۳۵-۳۰ فرد دچار چاقی کلاس ۱ است.

۴۰-۳۵ فرد دچار چاقی کلاس ۲ است.

بیشتر از ۴۰ فرد دچار چاقی کلاس ۳ است.

شاخص توده بدنی BMI

بنابراین بر اساس مقدارهای بالا اگر شما شاخصی بالاتر از ۲۵ داشته باشید می‌بایست به فکر کم نمودن وزن خود باشید؛ اما خطرات چاقی چیست و چه مشکلاتی در کمین افرادی با شاخص بالای ۲۵ قرار دارد.

بیماری‌های قلبی و عروقی

وزن اضافی که از خطرات چاقی است باعث مشکلاتی همچون کلسترول و فشار خون بالا می‌شود و در پی آن‌هم سکته قلبی و سکته مغزی اتفاق می‌افتد.

دیابت نوع ۲

بیشتر افرادی که دیابت نوع ۲ دارند، اضافه وزن دارند یا چاق هستند. با کاهش وزن، رژیم غذایی متعادل، خواب کافی و ورزش بیشتر می‌توانید خطرات چاقی و ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید : نکاتی کلیدی لاغری که حتما بایستی بدانید

اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید، کاهش وزن و فعالیت بیشتر جسمی می‌تواند به کنترل میزان قند خون شما کمک کند. فعال‌تر شدن ممکن است نیاز شما به داروهای دیابت را نیز کاهش دهد.

سرطان

یکی از خطرات چاقی ، سرطان روده بزرگ، سینه (بعد از یائسگی)، آندومتر (پوشش رحم)، کلیه و مری میباشد. همچنین برخی مطالعات ارتباط بین چاقی و سرطان‌های کیسه صفرا، تخمدان‌ها و لوزالمعده را گزارش کرده‌اند.

بیماری کیسه صفرا

در صورت اضافه وزن، بیماری کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا رایج است و یکی از خطرات چاقی محسوب می‌گردد. از قضا، کاهش وزن به ویژه کاهش سریع وزن یا از بین رفتن مقدار زیادی وزن می‌تواند احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا را بیشتر کند. از دست دادن وزن با سرعتی در حدود ۱ پوند در هفته، کمتر احتمال دارد که باعث سنگ صفرا شود.

آرتروز

استئوآرتریت یک بیماری مشترک مفصلی است که بیشتر اوقات روی زانو، لگن یا پشت آسیب می‌زند. حمل پوندهای اضافی فشار بیشتری به این مفاصل وارد می‌کند و غضروف (کشیدن مفاصل) که به‌طورمعمول از آن‌ها محافظت می‌کند، از بین می‌برد. کاهش وزن می‌تواند استرس روی زانو، باسن و کمر را کاهش دهد و ممکن است علائم آرتروز را بهبود بخشد.

اگر میخواهید خطرات چاقی گریبان گیر شما نشود و درصد ابتلا به بیمارهای عنوان شده در بالا را تا حد زیادی کاهش دهید بایستی سعی کنید در محدوده وزن عادی قرار گیرید تا سلامتی شما تا حدود زیادی تضمین شود .

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب فرشته کاظم زاده

بدون دیدگاه

logo-samandehi