رزومه نویسی – چگونه یک رزومه حرفه ای برای کارفرما بنویسیم


افراد با سوادی که جویای کار هستند با مفهوم رزومه نویسی آشنایی دارند. برای یک فرد جویای کار نوشتن رزومه بخش حیاتی کار شغل یابی و استخدام محسوب میگردد چرا که کارفرما و یا مدیر شرکت و یا سازمان با توجه به رزومه و اطلاعاتی که شما برای او ارسال نمودهاید در مورد استخدام و یا عدم استخدام شما تصمیم خواهد گرفت. در ادامه با ما همراه باشید تا با یک رزومه نویسی موفق امکان استخدام خود را افزایش دهید.
رزومه چیست
رزومه سندی است که شخص برای ارائه پیشینه ، مهارتها و موفقیتهای خود استفاده میکند. از رزومه به دلایل مختلفی میتوان استفاده کرد، اما بیشتر آنها برای تأمین شغل جدید مورداستفاده قرار میگیرد. یک رزومه معمولی حاوی خلاصهای از تجربیات شغلی و تحصیلی مربوطه است. این سند برای غربالگری متقاضیان مورداستفاده قرار میگیرد.
cv همشکل دیگری از رزومه است که سبک نوشتن رزومه در آن به این صورت است که نسخهای کوتاه از آموزش و تجربه شخصی متقاضی توسط خودش تهیه میگردد. این سند در کشورهای اروپایی بیشتر رواج دارد.
تاریخچه رزومه
کلمه رزومه از کلمه فرانسوی به همین نام به معنی خلاصه گرفته شده است. لئوناردو داوینچی اولین شخصی بود که با نوشتن رزومه ، نخستین رزومه را ایجاد کرد. البته رزومه او الهام گرفته از نامهای مربوط به سالهای ۱۴۸۱ تا ۱۴۸۲ بود که برای یک کارفرمای بالقوه نوشتهشده بود. برای ۴۵۰ سال آینده، رزومه توصیفی ساده از یک شخص بود و شامل تواناییهای آنها و اشتغال گذشته داشت .
بیشتر بخوانید : چگونه یک رزومه کاری عالی با بالاترین کیفیت برای خود بنویسیم
در اوایل دهه ۱۹۰۰، رزومه مواردی مانند وزن، قد، وضعیت تأهل و مذهب را ذکر کرد. ۱۹۵۰ نگذشته بود که سخنرانی به چیزی بیشتر از کلماتی که بر روی تکههای کاغذ نوشته شده تبدیل شده است. در آن زمان، رزومهها بسیار اجباری تلقی میشدند و شامل اطلاعاتی از قبیل علایق شخصی و سرگرمیها میشدند. دهه ۱۹۷۰، آغاز عصر دیجیتال بود که رزومهها ازنظر ارائه و محتوا شکل حرفهایتری به خود گرفتند.
اصول رزومه نویسی
بی شک اگر میخواهید کارفرما شما را ببیند و استخدام شوید باید اصولی را در رزومه نویسی برای خود را رعایت کنید که میتواند در یک نگاه کلی به شرح ذیل باشد :
۱- یک صفحه بنویسید
اگر رزومه شما خیلی طولانی است این اصلاً جالب نیست. چرا که اگر یک کارفرما ۶ ثانیه وقت خود را صرف دیدن رزومه شما کند، ممکن است فقط با اطلاعاتی از قبیل مشخصات فردی شما روبهرو شود و به صفحه دوم که اصل کار است نرسد. نوشتن یکصفحهای رزومه این مطلب را اذعان میکند که شما توانایی خوبی در انجام کارها دارید.
۲- مراقب خطاهای املایی و دستوری در نوشتن رزومه باشید
تصور کنید مدیر شرکت با رزومهای با غلط های املایی و اشتباهات دستوری بسیار روبهرو میگردد. اگر شما در جایگاه او بودید رزومه مانند رزومه خود را انتخاب میکردید؟ داشتن یک سند پر از غلط املایی و اشتباهات دستوری این موضوع را در ذهن خواننده تداعی میکند که فرستنده آن توانایی کامل و سواد لازم را برای موقعیت شغلی موردنظر ندارد. برای اطمینان از این موضوع میتوانید رزومه خود را به یک دوست یا شخص مورداطمینان خود بدهید تا سند شما را بررسی کند و اشتباهات آن را به شما یادآور شود.
۳- رزومه خود را به فرمت pdf بفرستید
بعد از رزومه نویسی، سند خود را در فرمت pdf ذخیره کنید. این کار باعث میگردد که کارفرما دقیقاً همان چیزی را ببیند که برای او ارسال نمودهاید. اگر غیر از این رفتار کنید ممکن است رزومه شما تغییر شکل داشته باشد و یا در دستگاههای دیگر بههم ریخته شود و این خود یک تأثیر منفی خواهد داشت.
دیدگاه شما