خواب سالم و کافی بر روی خلق و خوی شما تاثیر می گذارد؟

تاثیر خواب بر روابط اجتماعی
Rate this post

طبق بررسی های انجام شده توسط کارشناسان فعال در این حوزه مشخص شده است که خواب سالم و کافی تاثیر به سزایی در خلق و خوی افراد دارد. از طرفی دیگر با نگاه به اطرافمان و مشاهده افرادی که برای خواب خود برنامه ریزی دارند در مقابل افرادی که با بی اهمیتی به این مقوله نگاه می کنند به اهمیت این موضوع پی خواهیم برد.

اصلا اجازه دهید در مورد خودمان صحبت کنیم. حتما برای شما هم پیش امده که به هر دلیلی در ۲۴ ساعت شبانه روز استراحت مفیدی  نداشته باشید. حال شما در آن روز چگونه بود؟ بی حوصله ؟ خسته ؟ یا پرانرژی؟

در ادامه قرار است بیشتر با فواید خواب آشنا شویم پس با ما همراه باشید.

 

خواب کافی بر روابط اجتماعی شما تاثیر مستقیم دارد.

افرادی که خواب کافی و مفیدی ندارند اغلب به تنهایی تمایل بیشتری دارند. این افراد در هنگام مواجه شدن با افراد غریبه تنهایی را ترجیح می دهند و سعی می کنند فاصله خود را با آن شخص حفظ کنند.در آزمایشی که توسط پژوهشگران در همین زمینه انجام شد دو گروه از مخاطبان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

دسته اول افرادی قرار داشتند که دارای خواب کافی بودن و دسته دوم افرادی را شامل می شدند که از بی خوابی رنج می بردند.برای هر دو گروه فیلمی مورد پخش قرار گرفت که در آن شخصی غریبه به آن ها نزدیک می شد. از هردو گروه خواسته شد تا هر زمان که تمایل داشتند فیلم را متوقف کنند. نتایج بسیار جالب بود. گروهی که خواب کافی نداشتند با دیدن فرد غریبه سعی می کردند تا اجازه نزدیک شدن به وی ندهند و فرد  غریبه را در فاصله دورتری با متوقف کردن فیلم نگهدارند .

با تکرار این آزمایش و ارزیابی آن پژوهشگران به این نتیجه رسیدن که نداشتن خواب کافی باعث می شود افراد از روابط اجتماعی دوری کنند و تنهایی را ترجیح دهند.

به مقدار کافی بخوابید تا بهتر همدردی کنید.

با اطمینان می توان گفت که همدردی یکی از احساسات مهم ما در روبط اجتماعی است. زمانی که شما ناراحتی دوستانتان را می بینید حس همدردی به کمک شما می آید و سعی می کنید علاوه بر درک کردن طرف مقابل برای بهتر شدن حال او کاری انجام دهید.اخیرا پژوهشگران آزمایشی انجام داده اند که نتایج آزمایش قبلی را نیز تایید می کند. در این آزمایش به مدت دو هفته میزان خواب افراد مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و درحالی که اسکن مغز آن ها مورد بررسی بود از آن ها درخواست شد به تصاویر نگاه کنند.

این تصاویر صورت های مختلفی از انسان ها بود که دارای حالات پریشان یا خنثی بودند.از شرکت کنندگان درخواست شد که با دیدن هر تصویر احساس همدردی خود را بروز دهند تا واکنش های مغزی آن ها به ثبت برسد. در پایان آزمایش به هریک از شرکت کنندگان متناسب با میزان همدردی  یک امتیاز تعلق گرفت و نتایج مورد بررسی واقع شد. 

افرادی که دارای خواب کافی بودن به میزان قابل توجه ای نسبت به افرادی که مشکل کم خوابی داشتند توانسته بودن با تصاویر ارتباط برقرار کنند و احساسات خود را به خوبی بروز دهند.  نتایج این آزمایش با تایید و حمایت آزمایش قبلی اثبات کرد که داشتن خواب کافی به بروز احساسات به موقع و درست در روابط اجتماعی به شدت کمک می کند.

بیشتر بخوانید : راه های موفقیت در زندگی و اصولی که باید رعایت کنیم

خواب کم تر = خشم بیشتر

خواب کم باعث عدم کنترل خشم می شود.

خواب در کنترل عصبانیت نقش مهم و موثری دارد. نتایج آزمایشات پژوهشگران ثابت می کند که داشتن خواب کافی به کنترل خشم افراد هنگام مواجح با یک ناهنجاری نقش بسزایی دارد. از طرفی زن هایی که مشکل کم خوابی دارند در مقابل رفتار های همسرانشان پراخشگریی بیشتر دارند یا کودکانی که در مدرسه مورد آزاد و اذیت قرار می گیرند در سنین بالاتر درصورتی که بی خوابی را تجربه کنند به اذیت و آزاد افراد روی می آورند.

اگرچه هیچکدام از آزمایشات ثابت نکردند که بی خوابی خود باعث پرخاشگری یا عصبانیت می شود اما واضح است که با کاهش کنترل ما روی رفتار و ادراکمان همراه است. به گونه ای که در هنگام مواجح شدن با رفتار های ناشایست خیلی سریع از کوره درمی رویم و عکس العمل هایی را نشان می دهیم که عواقب زیان باری دارد.

 

تاثیر خواب برروی روابط اجتماعی و بلعکس

همان طور که خواب کافی برروی رفتار ما و روابط اجتماعی ما تاثیر گذار است. روابط اجتماعی ما نیز بر روی کیفیت خوابمان تاثیر می گذارد.قطعا اگر شما هر روز در جامعه در حال بحث و جدل باشید ، با تبعیض دسته و پنجه نرم کنید و یا احساس پذیرفته نشدن در گروهی را داشته باشید با افت کیفیت خوابتان نیز مواجه می شوید.اما شما می توانید با کنترل خوابتان موجب تاثیرات مثبتی بر روی روابط اجتماعیتان شوید که بدلیل چرخه ای بودن باعث افزایش کیفیت خوابتان نیز می شود.

 

کم خوابی بر تفکرات ما نسبت به دیگران  تاثیر می گذارد.

کم خوابی بر تفکرات ما تاثیر می گذارد

این مورد شاید کمی عجیب به نظر برسد اما زمانی که به آن عمیق تر نگاه می کنیم قابل درک می شود. در بخش های قبل گفتیم که خواب کافی می تواند موجب ارتباط راحت تر ما با دیگران ، بروز احساسات مناسب تر و کنترل خشم شود. پس بدیهی است که این موارد موجب تاثیر در پیش داوری ما نسبت به دیگران نیز می شود.از طرفی دیگر داشتن خواب کافی باعث می شود شما هنگام قرار گرفتن در یک جمع کمتر با سوال” آیا دیگران من را دوست دارند “مواجه شوید.

سوالی که برای همه افراد پیش می آید و برای حضور در جمع های گروهی باید به آن غلبه کنید. در عین حال خواب مناسب باعث می شود که در مورد تفکرات غالب خود درباره افراد تجدید نظر کنید به گونه ای که پژوهشگران باور دارند افراد سحر خیز در هنگام شب که خسته هستند تفکرات قالب بیشتری دارند و افراد که شب زنده دار هستند هنگام صبح به این تفکرات دچار می شوند.

تمام موارد گفته شده اگر حتی به اندازه یک فرضیه نیز باشد ارزش این را دارد که برای خواب خود برنامه ریزی کنیم و آن را نظم ببخشیم. درحالی که همه ما تجربه کرده ایم روزهایی که خواب کافی داشته ایم از انرژی بیشتری برخوردار هستم و روابطمان با اطرافیان صمیمی تر است .

بیشتر بخوانید : موفقیت را با رعایت این ۵ قانون طلایی بیل گیتس تجربه کنید

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi