چای بنوشید – با نوشیدن این ۷ چای هضم غذا راحت تر میشود

خواص نوشیدن چای
Rate this post

چای همواره یکی از نوشیدنی های محبوب مردم در سراسر جهان محسوب می شود. این محبوبیت به اندازه ای زیاد است که بعد از آب دومین نوشیدنی رایج در جهان شناخته می شود. نوشیدن روزانه چای موجب تسریع در هضم غذا شده و در درمان تهوع ، یبوست و بیماری های دیگر بسیار موثر است.در ادامه چندین چای را برای شما معرفی می کنیم که امتحان کردن آن ها خالی از لطف نیست.

۱- چای تند نعنا

نعنای تند از خانواده گیاه نعنا است که به خاطر عطر تند خودش بسیار طرفدار دارد.وجود موادی همچون منتول، منتیل استات، منتون و ترکیب های مفید دیگر در نعنا باعث شده که این گیاه برای تهیه چای بسیار مفید باشد. چای نعنا عاری از کافئین است و دارای فواید بسیار زیادی است ازجمله:

  •  برطرف کردن اختلالات گوارشی و معده
  • کاهش علائم گرفتگی شکم
  • درمان یبوست 
  • کاهش سنگ کیسه صفرا
  • و…

وجود مقداری زیاد کلسیم ، پتاسیم و ویتامین ب باعث شده نوشیدن این چای برای جلوگیری ازسرماخوردگی و آنفولانزا مفید واقع شود.شما می توانید این نوشیدنی را به صورت گرم یا سرد نوش جان کنید و بابت از بین رفتن خواصش دغدغه ای نداشته باشید. چای نعنا را می توان به کمک مخلوط چای و برگ های نعنا یا به تنهایی تهیه کرد.

بیشتر بخوانید : آیا چای سبز برای لاغری مفید است؟

درخصوص نحوه تهیه این چای باید بگوییم که کار دشواری قرار نیست انجام دهید. حدود ۸ تا ۱۰ عدد برگ نعنای تازه را در یک ظرف بجوشانید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد تا به خوبی دم بکشد.مصرف بیش از اندازه چای نعنا تند باعث بروز اختلالاتی مانند اسهال ، کاهش ضربان قلب و تپش قلب می شود. به همین دلیل از مصرف بیش از اندازه این چای دلچسب خود داری نمایید. با مصرف منظم این چای به آرامی متوجه فوایدش خواهید شد.

۲- چای زنجبیل

چای زنجبیل

اگر به دنبال دمنوشی برای افزودن در کنار برنامه لاغری خود هستید به شما پیشنهاد می کنیم چای زنجبیل را به رژیم لاغری خود اضافه کنید.چای زنجبیل با افزایش دمای بدن موجب چربی سوزی بیشتر می شود که می تواند در کنار ورزش های شما به عنوان یک مکمل فوق العاده عمل کند. همچنین این دمنوش در هضم غذا بسیار موثر است و باعث بهبود فعالیت روده می شود.مواد موجود در زنجبیل باعث جذب زودتر مواد مفید غذا و دفع راحت تر مواد زاید می شود.

همچنین وجود  آنتی اکسیدان در زنجبیل باعث خلاصی هرچه زودتر شما از شر بیماری ها شده و در دستیابی هر چه زودتر سلامتی بسیار موثر عمل می کند.در صورتی که تمایل دارید این دمنوش پر فایده را تهیه کنید کافیست ابتدا یک فنجان آب را به دمای جوش برسانید سپس ۲ قاشق غذاخوری ریشه گیاه زنجبیل را در آن ریخته و به مدت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه بگذارید دم بکشد.چای شما آماد است.

۳- رازیانه را فراموش نکنید

رازیانه در یونان به عنوان نماد سلامتی یاد می شود.گیاه رازیانه به دلیل خواصی که در دل خود جای داده باعث کاهش اشتها شده و بسیار مناسب برای لاغری است. از طرفی رازیانه برای قلب بسیار مفید است چراکه به دلیل فیبر سرشار خود کلسترول خون را کاهش داده  و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و حتی سرطان را کاهش می دهد.کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین K موجود در گیاه رازیانه استخوان ها را تقویت می کند و شانس پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش می دهد.

رفع بوی بد دهان،سم زدایی روده ها،درمان یبوست  تنها بخشی از خواص گیاه رازیانه است.برای تهیه چای این گیاه یک قاشق چای خوری از این گیاه را با آب مخلوط کرده و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند. سپس  آن را صاف نموده و نوش جان کنید.

۴- چای گل قاصدک

شاید برای شما قاصدک نوید دهنده فصل بهار باشد اما همین گیاه خوش خبر دارای خواصی است که می تواند شما را حیرت زده کند.قاصدک دارای گل های زرد رنگی است که خواص دارویی زیادی دارد.کمک به هضم بهتر غذا ، کاهش درد مفصل ، درمان اگزما ،  کاهش احتمال ابتلا به زخم معده تنها گوشه ای از خواص جادویی گیاه گل قصدک است.درهر یک فنجان چای که می نوشید مواد زیادی مانند سدیم ،کربوهیدرات ،ویتامین K ،ویتامین A ، ویتامین C ،کلسیم و… وارد بدن شما می شود .

بیشتر بخوانید : بابونه و خواص گل بابونه در درمان بسیاری از بیماری ها

اگر شما خود یا اطرافیانتان به دیابت دچار هستید مصرف چای گل قاصدک را پیشنهاد می دهیم چراکه با تولید انسولین از پانکراس باعث کنترل سطح قند خون می شود و در کنترل دیابت شما بسیار مفید است.برای تهیه چای گل قاصدک کافیست حدود ۲ لیوان گل قاصدک را در ۴ لیوان آب جوش مخلوط نموده و حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا دم بکشد.

۵- گل ختمی

گل ختمی گیاهی است که در فصل تابستان شکوفه می دهد و رنگ های متنوع زرد ، سفید ، صورتی ، ارغوانی ، قرمز و بنفش دارد. ارتفاع این گیاه تا دو متر هم می رسد و در کنار زیبایی های ظاهری خود خواص دارویی نیز در دل خود جای داده است .گل ختمی برای درمان تب ، درمان زخم ها ، درمان نیش مار و … بسیار مفید است.

وجود پلی ساکارید‌ در این گیاه باعث شده سلول های تولید کننده مخاط دستگاه گوارش را تحریک کرده و به هضم بهتر غذا کمک کند. از طرفی چای گل ختمی برای درد شکم و اسهال بسیار مفید است که می توان برای درمان آنها استفاده نمود.درصورتی که تمایل دارید چای گل ختمی تهیه کنید باید یک قاشق غذاخوری از گل ختمی را با آب جوش مخلوط نموده و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه خوب دم بکشد.

۶- گیاه سنا

سنا که یک گیاه گلدار است ، سالها از آن برای تهیه چای استفاده می شود.این گیاه می تواند در درمان بیماری های یبوست ، بیماری های پوستی ،درمان بواسیر و حتی به عنوان یک ضد انگل  استفاده شود .این گیاه دردرمان بیماری یبوست بسیار به کار گرفته می شود چراکه با شل نمودن شکم و افزایش تعداد دفعات خروج مدفوع باعث بهبود یبوست می شود.

بیشتر بخوانید : گل گاو زبان گیاهی با خواص طبی و دارویی بسیار فراوان

معمولا بین ۸ تا ۱۲ ساعت زمان لازم است تا تاثیرات مثبت این گیاه دیده شود. به همین منطور می توانید چای گیاه سنا را در شب میل نمایید تا در هنگام صبح شاهد اتفاقات مثبت آن باشید.البته این دمنوش فواید دیگری هم دارد مثلا به خاطر خواص ضد میکروبی از آن برای درمان آکنه استفاده می شود یا با برطرف کردن انگل روده به جذب بهتر مواد کمک می کند. برای تهیه چای سنا به اندازه یک قاشق چایخوری از گیاه سنای خشک را درون یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید ۵ تا  ۱۰ دقیقه بجوشد تا دم بکشد.

۷- چای سیاه

چای سیاه

چای سیاه یکی از پر مصرف ترین نوع چای در میان خانواده های ایرانی است.این چای به صورت روزانه در بین بسیار از افراد مصرف می شود و طرفداران زیادی نیز دارد. وجود موادی به نام تانین در چای سیاه باعث شده  که این ماده در جلوگیری از خون ریزی بسیار خوب عمل می کند.

نوشیدن چای سیاه برای افرادی که به بیماری زخم معده دچار هستند بسیار مفید است و می تواند در درمان آن ها کمک شایانی نماید.کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه از فواید دیگری است که به کمک نوشیدن چای سیاه بدست می آید. مصرف روزانه این نوشیدنی محبوب می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را به اندازه قابل توجه ای کاهش دهد.

بیشتر بخوانید :فشار خون بالا ، علائم و راه های تشخیص این بیماری خطرناک

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi