ازدواج با همسن از نظر روانشناسی باعث مشکلات در زندگی می شود؟

ازدواج با همسن
۵/۵ - (۱ امتیاز)

مسئله سن زوجین در ازدواج همواره یکی از دغدغه های خانواده ها برای ازواج فرزندانشان بوده است.اگر نگاهی به گذشته بیاندازیم فاصله سنی ۴ تا ۵ سال امری طبیعی بوده که در آن مرد باید از زن بزرگتر باشد. اما این تفاوت سنی طبق گفته های سازمان ثبت احوال در فاصله زمانی بین سال ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۶ به زیر یکسال رسیده است.از طرفی ازدواج با همسن به خودی خود مشکی را پیش نمی آورد به شرط اینکه نکاتی را هر دو فرد بدانند و در زنگی خود به کار بگیرند. ما در این مطلب قرار است شما را بیش تر با مسئله ازدواج با همسن آشنا کنیم و نکاتی را گوشزد کنیم که دانستن آن خالی از لطف نیست.

 

مسئله ازدواج با همسن ساده نیست!

درمورد سن ازدواج هیچ الگو و قالب کلی وجود ندارد که بتواند برای همه صدق کند. ماجرا اینگونه نیست که بگوییم برای مثال فاصله سنی مرد و زن باید ۳ تا ۵ سال باشد و اگر غیر از این بود حتما دچار مشکل می شوند.البته یکسری اطلاعات به کمک تجربه و آزمون و خطا بدست آمده که می توان از آن کمک گرفت. به عنوان نمونه بهتر است سن مرد از زن بیشتر باشد. اما باز همین مورد هم در جاهایی خلافش اتفاق می افتد و هیچ مشکلی بوجود نمی آید.

در مورد ازدواج با همسن ماجرا بسیار پیچیده تر می شود.چرا که عوامل بسیار زیادی دخیل اند که هرکدام حالت خاصی را بوجود می آورد. سن زوجین ، ویژگی ها فرهنگی و اخلاقی ، آداب و رسوم و…

به همین دلیل تصمیم گرفتیم موضوع همسن بودن زوجین را در دو گروه متفاوت بررسی کنیم.

گروه اول : ازدواج هایی با دردسر کمتر

ازدواج با همسن در سنین میانسالی اغلب با چالش کمتری همراه است. افراد در این سن به پختگی ویژه ای رسیده اند و قدرت حل مشکلات را به تنهایی دارند. اینگونه زوج ها به دور از حواشی دوران جوانی خود برای ساختن یک زندگی آرام و روبه جلو همراه می شوند و بیشتر به فکر ساختن لحظاتی با آرامش برای یکدیگر هستند.

در میان افراد بالای ۳۰ سال نیز باز ماجرا به شکل افراد میانسال است. این زوج ها به دلیل فاصله گرفتن از اوج جوانی خود بیشتر به فکر ساختن یک زندگی در رفاه برای دوران میانسالی خود هستند. صحبت کردن و حل مشکلات به کمک یکدیگر در میان این افراد حضور پررنگ تری دارد.از طرفی چالش های مالی ، اجتماعی ، عاطفی و… دوران جوانی نیز به خوبی برای زوجین قابل کنترل است که می تواند از مزایای این دوران برشمرد.

بیشتر بخوانید :مشاوره ازدواج و نکاتی که بایستی از مشاوره قبل از ازدواج بدانیم

ازدواج با همسن

گروه دوم: ازدواج هایی با چالش ها فراوان

زمانی که ما در مورد ازدواج با همسن صحبت می کنیم بیشتر متوجه ازدواج زوج هایی هستیم که سن آنها زیر ۲۵ سال است. اگرچه ازدواج در این سن فوایدی دارد اما به قدری حساس است که می تواند به راحتی به سمت طلاق پیش رود. انتظارات جامعه از دختران و پسران در این سن به شکلی است که در نهایت می تواند به سرخوردگی پسر منتهی شود و عمق مشکلات او را بیشتر و بیشتر نماید.جامعه از یک پسر در این سن انتظار دارد توانایی کسب درآمد داشته باشد و بتواند مسیر خود را برای آینده ترسیم کند.این انتظارات با شروع زندگی مشترک بیشتر و بیشتر نیز می شود . وجود موانعی برای براورده شدن این انتظارات در اوایل زندگی باعث سرخوردگی او می شود . در طرفی دیگر دختر بسیار راحت تر می تواند انتظارات جامعه را براورده کند و سعی می کند رفته رفته خودش را با جامعه همرنگ نماید. تفاوت انتظارات جامعه از طرفین باعث می شود فشارهای روانی بر روی پسر افزایش یابد و مشکلات او را بزرگ تر نماید . وجود تنش ها و فشار های روانی در دو طرف به واسطه انتظارات جامعه و خانواده ها باعث می شود اختلافات بین زوجین رفته رفته بیشتر شود و عدم مدیریت ان ضرر های جبران ناپدیری را ایجاد می کند.

زندگی را مدیریت کنید

اگر در اوایل جوانی هستید و تصمیم به ازدواج گرفته اید یا اینکه در حال حاضر ازدواج کرده اید نباید اصلا نگران باشید. ازدواج با همسن آن هم در جوانی علاوه بر حساسیت هایی که دارد ، فواید غیر قابل انکاری نیز دارد. با شروع زندگی مشترک مدیریت منابع مالی برای هر دو نفر شروع می شود و همین کافیست برای انکه با سرعت بیشتری به اهداف خود دست یابند. ایجاد حس مسئولیت ، پیدا کردن سمت و جهت در زندگی از فواید دیگر ازدواج در این سن است. اما مواردی نیز وجود دارند که باید بسیار در مورد آن ها فکر نمود و برای آن  ها تمرین کرد. افزایش صبر و بردباری ، پایین آوردن سطح توقعات از یکدریگر ، گوش ندادن به توقعات بیجای اطرافیان از مهمترین مواردی است که به طلاق در این سن می انجامد. به خانواده های عزیزی که فرزندانشان تصمیم دارند در سن های پایین تری ازدواج کنند حتما تاکید می کنیم با حمایت از فزرندان خود در اوایل زندگیشان ضمن رعایت استقلال زندگی آن ها ، در حل مشکلات همرایشان کنند. به این شکل می توان علاوه بر دوام زندگی مشترک رفته رفته بر ایجاد یک زندگی سالم و  آرام با آن ها گام برداشت.

 

فواید ازدواج با همسن :

فواید ازدواج با همسن

همانطور که گفتیم ، ازدواج با همسن دارای فوایدی نیز هست که بد نیست در ادامه به چند مورد از آن اشاره کنیم.

احساس درک بیشتر

هم سن بودن زوجین باعث می شود درک بهتری نسبت به مشکلات اجتماعی ، عاطفی و حتی مالی داشته باشند. به این ترتیب بسیار بهتر می توانند همراه یکدیگر باشند .

انعطاف بیشتر

ازدواج با همسن در سنین پایین می تواند به زوجین کمک کند که راحت تر برای سازگاری بیشتر اخلاق خود قدم برداند. با افزایش سن انعطاف پذیری در افراد نیز کاهش پیدا کرده و همین امر سبب می شود آنها تمایل کمتری داشته باشند که عادات بد یکدیگر را رفع نمایند.افراد در این سن بیشتر سعی به تحمل طرف مقابل دارند که در بلند مدت می تواند نتایج ناخوشایندی داشته باشد. اغلب حل مشکلات با گفت و گو در بین اینگونه زوج ها بیشتر رواج دارد.

بیشتر بخوانید :تربیت اولاد و ۱۱ نکته مهم که بایستی درباره تربیت کودک بدانیم

رفاقت در زندگی

ازدواج با همسن باعث می شود طرفین یکدیگر را دوست خود بدانند نه آنکه یکی از دو طرف دیگری را امر و نهی کند. به این ترتیب طرف دوم احساس حقارت و بردگی نخواهد کرد و اجازه اعتراض و حتی ارائه نظر خود را دارد.

البته فواید دیگر نیز در ازدواج با هم سن وجود دارد. پیشنهاد می کنیم حتما قبل از ازدواج به کمک راهنمایی های یک مشاور با تجربه نقشه راه خود را ترسیم کنید. این کار باعث می شود از آزمون و خطا کردن بپرهیزید و با سرعت بیشتری به سمت یک زندگی مشترک و با تفاهم حرکت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi