خواص فلفل سیاه – سلامت گوارش تا پیشگیری از انواع سرطان

خواص فلفل سیاه
Rate this post

فلفل سیاه یکی از ادویه های قدیمی در طبخ و سرو غذا بشمار می رود. اگرچه در مقایسه با نمک کمتر به آن توجه می شود اما دارای خواصی است که برای بدن بسیار مفید است. در این مطلب از گوگلز قرار است شما را بیشتر با خواص فلفل سیاه آشنا کنیم. پیشنهاد می کنیم در ادامه با ما همراه باشید.

خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه با نام علمی پیپرنیگروم شناخته می شود. میوه های خشک شده این گیاه که دانه فلفل نام دارند به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می شود. دانه فلفل دارای انواع سفید ، سبز و سیاه است که متعلق به جنوب هند است و در آنجا به عنوان یک محصول بومی برداشت می شود. سابقه حضور فلفل سیاه در آشپزی به ویژه در کشور هند به حدود ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح بر می گردد.

وجود موادی همچون منیزیم ، آهن ، فیبر وکلسیم در این گیاه باعث محبوبیت بیشتر آن نیز شده است.از این گیاه برای تسکین درد عضلات ، مشکلات گوارشی ، ضد میکروب ، آنتی اکسیدان و یک تقویت کننده ایمنی استفاده می شود. ترکیب پیپرین موجود در این گیاه باعث شده مصرف آن در کاهش سرطان و دیابت نقش موثری داشته باشد و سلامتی بدن را افزایش دهد.

خواص فلفل سیاه و تقویت سلامت گوارش

یکی از خواص مصرف فلفل سیاه به همراه غذا افزایش توانایی بدن در تجزیه چربی ها می باشد. مصرف این گیاه با افزایش آنزیم های بدن باعث بهبود گوارش غذا می شود. همچنین اگر تمایل داشته باشید می توانید با جایگزین کردن فلفل چیلی بجای فلفل سیاه نفخ شکم را هم از بین ببرید.

 

پیشگیری از سرطان به کمک خواص فلفل سیاه

فلفل سیاه نقش بسیار موثری در پیشگیری از سرطان های روده بزرگ ، پروستات و همچنین کاهش فشار خون دارد. پیپرین موجود در این گیاه باعث می شود موادی همچون بتاکاروتن ، پتاسیم و ویتامین های B در روده بیشتر جذب شده و سلامت گوارش افزایش پیدا کند. همچنین این گیاه با کاهش فشار خون برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند می تواند در ارتقا سلامتی کمک نماید.

بیشتر بخوانید : آشنایی با  ۷ چای که هضم غذا را راحت تر میکند

خواص فلفل سیاه بر کاهش وزن

فلفل سیاه وزنتان را کاهش می دهد

حتما تا حالا شده که با بو کردن فلفل عطسه کنید. ماده ای در فلفل سیاه وجود دارد به نام پیپرین که باعث عطسه شما می شود. همین ماده عاملی برای عدم تشکیل سلول های چربی در بدن نیز هست. وجود این گیاه در برنامه غذایی و رژیم های لاغری باعث ایجاد تغییراتی شگرف در شما خواهد شد.

 

درمان سرماخوردگی

این گیاه با افزایش جریان ترشحات بدن به بهبود هر چه سریع تر شما کمک می کند. همچنین فلفل سیاه در درمان سرفه بسیار کارآمد است. شما می توانید از ترکیب کردن فلفل سیاه و عسل برای بهبود گرفتگی بینی و سینوس ها کمک بگیرید.

 

تقویت سلامت دهان

خواص ضدمیکروبی موجود در فلفل سیاه می تواند در تقویت سلامت دهان شما و کاهش درد دندان های شما کمک کند. همچنین این گیاه به خاطر داشتن خواص ضد التهابی به بهبود التهاب های لثه شما کمک کرده و مشکلات لثه شما را کاهش می دهد. با ترکیب مقداری نمک و فلفل در اندازه مساوی و مخلط کردن ان با آب یک ترکیب ایده آل به دست می آید که می توان از آن بر روی لثه های خود استفاده کنید.از ترکیب فلفل سیاه و میخک نیز برای کاهش درد دندان های خود می توانید کمک بگیرید.

 

سلامت مغز

وجود هرمونی در مغز به نام سروتونین باعث ایجاد آرامش می شود.آنزیم هایی وجود داردن که این هرمون را از بین می برند. مصرف فلفل سیاه باعث می شود آنزیم های نابود کننده این هرمون ازبین روند و احساس آرامش در شما افزایش یابد. از طرفی پیپرین موجود در فلفل سیاه باعث تنظیم چرخه خواب شده و از بروز بیماری پارکینسون جلوگیری می کند. کاهش پیری مغز ، جلوگیری از آلزایمر و کاهش صرع از دیگر خواص مصرف این گیاه جادویی است.

 

بهبود باروری در مردان

از آنجایی که فلفل سیاه سرشار از زینک و منیزیم است مصرف آن باعث افزایش سطح تستوسترون شده و هورمون های جنسی مردانه را تقویت می کند.همچنین زینک موجود در این گیاه باعث رشد و حرکت اسپرم ها می شود. بنابراین مصرف فلفل سیاه باعث تقویت و بهبود دستگاه جنسی در مردان خواهد شد.

 

خواص فلفل سیاه در درمان دیابت

مصرف فلفل سیاه می تواند جذب گلوکز را به تاخیر بیاندازد همچنین می تواند آنزیم هایی را که باعث تبدیل نشاسته به قند می شوند را کاهش دهد. به همین دلیل مصرف فلفل سیاه برای افراد مبتلا  به  قند خون بالا می تواند در کنترل سطح قند خون آن ها مفید واقع شود.

خواص دانه های فلفل سیاه

خواص فلفل سیاه بر درمان مو

اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که به شوره سر دچار شده اید کافیست مقداری فلفل سیاه را به همراه کشک ترکیب کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه روی موهای شما بماند. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه مو های خود را با آب ولرم بشویید و از شامپو تا ۲۴ ساعت استفاده نکنید.

از طرفی ترکیب عسل و فلفل باعث ایجاد ترکیبی می شود که می تواند برای افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو مفید باشد.حتما دقت کنید از مصرف بیش از اندازه فلفل سیاه بر روی پوست سر خودداری کنید چرا که موجب حساسیت پوست و خارش آن خواهد شد.

 

لایه برداری پوست

از این گیاه افسانه ای می توانید برای لایه برداری پوست خود استفاده نمایید. برای اینکار کافیست مقداری ماست را به همراه فلفل سیاه ترکیب نمایید و آن را مانند ماسک روی پوست خود بگذارید. این کار باعث افزایش جریان گردش خون شده و پوست شما را زیبا و جوان خواهد نمود. همچنین از این ماسک برای بیرون کردن سلول های مرده پوست نیز می توانید کمک بگیرید.

 

راه های افزودن فلفل سیاه به تغذیه روزانه:

  • استفاده در پخت و پز

برای استفاده از خواص فلفل سیاه می توانید در پخت و پز را کمی بیشتر از ان استفاده کنید. اگر برای اولین بار است که میخواهید این کار را انجام دهید  سعی کنید از ترکیب نمک و فلفل سیاه برای شروع استفاده نمایید و به مراتب مصرف ان را بیشتر کنید.

  • چای فلفل سیاه

از دو فنجان آب جوش ، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه  ، یک قاشق چایخوری عسل  ،یک قاشق چایخوری آبلیمو و یک قاشق چایخوری زنجبیل استفاده کنید. به اینصورت که ابتدا اجازه دهید آب به جوش آید سپس  مواد دیگر را به آن اضافه کنید . بعد از گذشت ۵ دقیقه  دمنوش شما آماده است.

عوارض فلفل سیاه

ورود این گیاه به چشمان باعث سرخی آن  می شود . در زنان باردار نیز مصرف بیش از اندازه فلفل سیاه موجب سقط جنین خواهد شد. در زمان شیردهی اگرچه موردی گذارش نشده اما همواره سعی کنید اعتدال  را در مقدار مصرف رعایت کنید.

 

عوارض فلفل سیاه برای بیماران کلیوی

درکنار خواص فلفل سیاه اگر در مصرف این گیاه افراط شود ممکن است عوارضی نیز برای شما داشته باشد. وجود اگزالات در دانه های فلفل باعث افزایش سنگ کلیه در افراد مستعد می شود.به همین دلیل افراد دارای بیماری های کلیوی قبل از مصرف این گیاه حتما با پزشک خود مشورت کنند.

بیشتر بخوانید :روغن جوجوبا برای موی سر با اثرات بسیار عالی و معجزه‌آسا

در پایان به این نکته تاکید می کنیم که سعی کنید از هر گیاه دارویی به صورت اعتدال مصرف کنید و در استفاده خود افراط بخرج ندهید چراکه ممکن است در کنار خواص ،  عوارضی برای شما به همراه داشته باشد.

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi