مصاحبه شغلی – ۲۵ توصیه مهم برای موفقیت بیشتر در مصاحبه


مصاحبه شغلی میتوانند یا موفقیت شما را به بار بیاورد و یا شکست شما را را در پی داشته باشد. برای بسیاری، حتی تلفظ کلمه مصاحبه ، ممکن است دلهره آور باشد. این دسته از افراد نیمی از این مبارزه را قبل از شروع از پیش باختهاند. چیزی که نیاز است تا همیشه به خاطر داشته باشید، این است که شما و مسئولینی که به منظور استخدام در حال انجام مصاحبه شغلی با شما هستند طالب یک چیز هستید و آن چیزی نیست جز استخدام یک کارمند راضی و خشنود که همیشه فعال و مفید است. بنابراین از آنچه که از تجربههای کسانی که دنبال پیدا کردن کار بوده اند میتوان فهمید نکات زیر است.
با رعایت این توصیههای مهم برای موفقیت در مصاحبه ، دستی به نشانه خداحافظی به مصاحبههای ترسناک نشان دهید و به مصاحبه موفقیت آمیزی که در پیش دارید سلامی تازه بکنید.
بگذارید با تعدادی نکته شروع کنیم:
پیش از شروع جلسه ذهن خود را آماده کنید
۱- مطمئن شوید که ذهن شما آماده است و شب قبل ، خواب مناسب داشتهاید و کاملا استراحت کرده اید. اگر قرار مصاحبه شغلی شما در میان یا موقع اتمام روز است، ۱۵ دقیقه تا ۲۰ دقیقه زمان بگذارید و قبل از اینکه به جلسه مصاحبه بروید پیاده روی کنید تا ذهن خود را از حواس پرتیهای هر روزه دور کند و تمرکز را به ذهنتان بیاورد.
۲- هر موقعیتی هم مثبت است و هم جنبههای منفی دارد. این را بدانید که هر دو برای شما چالشهای جدید به همراه میآورد و شما فرصت این را پیدا خواهید کرد تا نکتههای تازه بیاموزید. ذهنیت خود را برای تجربه جدیدی همیشه آماده و دقیق نگاه دارید.
۳- قبل از همه چیز آرام باشید! بدترین چیزی که شما در یک مصاحبه شغلی انجام خواهید داد، انباشته کردن فکرهایی است که شما را بیش از پیش عصبی میکند. به خاطر داشته باشید که شما را به مصاحبه دعوت کردهاند، به این دلیل که نگاه اول به رزومه شما را لایق این پست شغلی نشان داده است. پس فراموش نکنید همان قدر که شما تمایل به استخدام شدن دارید، کارفرما نیز به همان میزان میل به این را دارد که فردی مناسب را انتخاب کند.
بیشتر بخوانید: ۴ اشتباه در مصاحبه شغلی که نشان از عدم صلاحیت شما دارد
۴- هر کسی که فکرش را بکنید، نفسی پر غرور دارد. این درونیات را هنگام رفتن به مصاحبه در خانه بگذارید و همراه خود به جلسه مصاحبه شغلی نبرید. این مسئله ساده است، شما جواب هر سوالی که مطرح میشود را نمیدانید و نمیتوانید به تمام سوالها جواب دقیقی و عالی بدهید. پس اگر چیزی از شما پرسیده شد که پاسخ آن را نمیدانید، دنیا به آخر نرسیده ، آن را به عنوان حقیقتی از زندگی بپزیرید.
۵- تمام چیزهای مثبت را که در طول مدت کارهای پیشین خود داشتید را از خاطر خود بگذارانید و به بهترین دستاوردهای شخصی خود خوب فکر کنید. قبل از انجام مصاحبه این به شما کمک میکند تا سیر خط فکری خود را مثبت کنید و باور به تواناییهایتان را در خود تازه کنید، همچنین این به شما کمک میکند تا آرامش بیشتری در درون خود داشته باشید.
راهنمایی برای مصاحبه
۶- آماده باشید تا در مورد موارد پیچیده که قبلا در زمینه آنها در محیطی مشابه کار کردید، بحث کنید. در ذهن خود وارد جزییات شوید تا با آسانی بتوانید در مورد تشابهات به آسانی صحبت کنید.
۷- از لحاظ ذهنی تمام نکات تکنیکی که در توصیف تبلیغ شغل آمده را با خود مرور کنید و در فکر خود وارد جزییات آن شوید. آماده باشید تا آن را مستقیما به تجربه خود ربط دهید. همیشه به دنبال تشابهات تجربه خود باشید و نه تفاوتها و این را هرگز از یاد نبرید.
۸- زمانبندی تجربه کاری خود را دقیق مرور کنید. یک سوال که “دائما” پرسیده خواهد شد این است “بگو تا الان چه کارهایی کرده ای؟” هنگامی که به این سوال پاسخ میدهید نیازهای پتانسیلی مد نظر مدیر خود را در عمق جواب خود در نظر داشته باشید و با توجه با آنها جوابی واقع بینایانه و دقیق بدهید.
۹- وظیفه شما در مصاحبه کاری این است که از مرتبط بودن نکات تجربه تان اطمینان حاصل کنید و تمام آنها را در مصاحبه شغلی پوشش دهید.
۱۰- دقیق باشید، اگر دیر به وقت مصاحبه خود برسید، مصاحبه کننده به اخلاق کاری شما شک میکند. با این وجود حتی اگر دیر به قرار مصاحبه خود رسیدید، تاسف خود را نشان دهید. به احتمال زیاد آنها خود نیز خیلی سرشان شلوغ است و در طول روز استرس کاری دارند و این ضرافت رفتاری در آنها تاثیر گذار خواهد بود.
۱۱- یک تصویر حرفهای از خود نشان دهید. گرم دست بدهید و لبخندی بر روی لب داشته باشید. مراقب فرم بدنی خود باشید، روی صندلی خود خم نشوید و خود را بی قرار نشان ندهید.
۱۲- نهایت دقت را به آنچه که گفته میشود داشته باشید. جواب شما باید دقیقا انعکاس دهنده آنچه که از شما پرسیده میشود باشد. هیچ کسی از پر گویی خوشش نمیآید.
۱۳- قبل از اینکه شروع به صحبت کردن بکنید آنچه که میخواهید بگویید را برای خود خلاصه کنید. این نشان میدهد شما توجه خوبی دارید و این احتمال که در سوال کج فهمی داشتهاید به حداقل خواهد رسید.
۱۴- فکر کنید! از این که اندکی تامل کنید تا مناسب ترین پاسخ را برای سوالات بیابید واهمه نداشته باشید. یک جواب خوب بهتر از یک پاسخ شتاب زده و بی دقت است.
۱۵- هرگز در مورد تجربههای پیشین کاری خود منفی صحبت نکنید. هر نظری در مورد پروژه های گذشته ، کارمندان ، مدیران و همکاران را تا آنجا که ممکن است مثبت نگاه دارید.
۱۶- شما هم سوالات هوشمندانه در ذهن خود داشته باشید تا از کافرمای خود بپرسید. بدون افراط بر روی شرایط محیط کاری اندکی حساسیت نشان دهید. اگر مدیری احساس کند که شما به موفقیت و یا شکست سازمان او علاقمند هستید، میل بیشتری برای استخدام شما پیدا میکند و احتمال اینکه شما را در تیم بخواهند بالاتر میرود.
۱۷- هرگز از خود نشانهای بروز ندهید که کاری که به شما میدهند در حد و اندازه توانایی شما نیست و شما سطح بالاتری دارید. از خود رفتاری بروز دهید که کاملا حرفهای باشد.
۱۸- هنگام حرف زدن اصطلاحات خاص و یا دست و پا شکسته را به کار نگیرید و متقابلا از کلماتی که در دهان مردم عامیانه روزانه میچرخد اصلا استفاده نکنید. همیشه از زبان فصیح و ساده استفاده کنید. ممکن است شما از مصاحبه شونده اطلاعات بیشتری داشته باشید و اینکه بتوانید چیزهای پیچیده را با زبان ساده توضیح دهید که این خود نشانه دانش و هوشمندی شما است.
۱۹- مصاحبه را به منزله موقعیتی ببینید که در آن می توانید رابطه دو طرفه حرفهای ایجاد کنید و در نظر داشته باشد که میتوانید دایره حرفهای خود را حتی در یک مصاحبه کاری گسترش دهید و با افراد بیشتر و بهتری آشنا شوید. هرگز سعی نکنید که بیش از اندازه دوستانه رفتار کنید و به موازات آن درونگرا و نجوش هم نباشید! مگر اینکه اصول در نظر گرفته شده از شما این را طلب کنند. از استفاده از کلماتی مثل قربان، جناب ، سرکار و یا رفیق جدا خوداری کنید. فراموش نکنید که اگر بیش از یک نفر در جلسه مصاحبه حضور دارد، همه را مورد خطاب قرار دهید.
۲۰- بسیاری از مردم هنگام مصاحبه، مهارتهای خود را تا حد زیادی دست کم میگیرند و توضیحی شفاف در مورد آنها نمی دهند. ضمن اینکه که شما نباید پر مدعا باشید باید مدیر را از دانش و مهارتهایی که دارید کاملا مطلع کنید و ضمن بیان آنها مطمئن باشید که این مهارتها به شغلی که قرار است در آن استخدام شوید کاملا مربوط است. اما همه چیز باید در مسیری عینی و علمی باشد. این را همیشه در ذهن داشته باشید که شما باید خود را به عنوان برند به بهترین نحو به مدیر نشان دهید . آماده باشید تا به سوالاتی از قبیل اینکه نقاط ضعف و قوت شما چیست پاسخ دهید.
۲۱- مطمئن شوید که خود را در طول مصاحبه آن چنان مدیریت کنید که انگار کاملا میل به گرفتن آن کار را دارید.
جلسه مصاحبه خود را این طور تمام کنید
۲۲- به مدیر بگویید که شما به این موقعیت شغلی علاقه دارید. اگر مصاحبه شغلی آنگونه که شما تمایل دارید پیش نرفت هرگز نا امیدی و ناراحتی را در چهره خود نشان ندهید. گاهی اوقات مصاحبه کنندهای که نظری عمیقا مثبت، به استخدام شما دارد منفی رفتار میکند تا عکس العمل شما را امتحان کنید و شما را با آن زیر نظر بگیرد.
۲۳- مصاحبه شغلی را با کلامی مثبت به پایان ببرید. لبخند گرمی بزنید، با گرمی دست بدهید و حتما کلامی و نظری مثبت به زبان بیاورید. مثل خوشحال میشوم که بیشتر از شما بشنوم و در مورد تیم چیزهای بیشتری یاد بگیرم.
۲۴- درست در انتهای مصاحبه شما باید از مدیر برای زمانی که گذاشته و با شما صحبت کرده است و شما برای این موقعیت در نظر گرفته تشکر کنید .
۲۵- اگر ضمن مصاحبه و یا بعد از آن هیچ تعهد قطعی شکل نگیرد دلزده نشوید. ممکن است شما را در لیست خود بگذارند و فرصت شغلی دیگری را در آینده به شما پیشنهاد بدهند.
بیشتر بخوانید: چگونه یک رزومه کاری عالی با بالاترین کیفیت برای خود بنویسیم
دیدگاه شما