NFC چیست و چه کاربرد هایی در گوشی های هوشمند دارد

هر آنچه باید درباره NFC بدانید
Rate this post

آیا تا به حال فکر کرده اید که چه چیزی باعث می شود خدمات لپ تاپ مانند Apple Pay ، Android Pay و Amiibo کار کنند؟ به همان اندازه ای که به نظر می رسد یک معجزه است ، اینگونه نیست. پس دقیقاً چیست؟ به عبارت ساده تر ، روشی برای انتقال داده های بی سیم به نام NFC (ارتباط میدانی نزدیک) است که فناوری را در مجاورت نزدیک قادر به برقراری ارتباط بدون نیاز به اتصال به اینترنت می کند. NFC آسان ، سریع است و به صورت خودکار کار می کند.

 

بیشتر بخوانید : دویدن تا بی نهایت – معرفی ۸ بازی دونده بی پایان برای اندروید

 

NFC چگونه کار می کند؟

فناوری است که شاید فکر کنید بسیار پیچیده است اما این گونه نیست و بسیار ساده  است: از فن آوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) تکامل یافته است ، یک تراشه NFC به عنوان بخشی از یک لینک بی سیم عمل می کند. هنگامی که توسط یک تراشه دیگر فعال شود ، می توانید مقدار کمی از داده ها را بین دو دستگاه در صورت نگه داشتن چند سانتی متر از یکدیگر منتقل کنید.

پرداخت از طریق ان‌اف‌سی

پرداخت با NFC

مهم‌ترین کاربرد ان‌اف‌سی، پرداخت پول از طریق گوشی‌های هوشمند است. برای این منظور، کاربر اطلاعات مربوط به کارت اعتباری خود را در گوشی ذخیره می‌کند و در زمان خرید، گوشی را به دستگاه ان‌اف‌سی‌خوان نزدیک می‌کند تا پرداخت انجام شود. بیشتر معاملات نیاز به تصدیق ندارند ولی در برخی موارد ممکن است فروشندگان در خواست تأیید هویت کنند. ضمناً این نکته شایان ذکر است که دستگاه‌های دارای ان اف سی تنها به عنوان فرستنده عمل نمی‌کنند، بلکه می‌توانند به عنوان دستگاه گیرنده نیز باشند.

استفاده از NFC برای چاپ مستقیم از موبایل یا تبلت به پرینترهای مجهز به این تکنولوژی

استفاده از NFC در چاپ

این امکان فقط در گوشی‌های اندروید ورژن ۴ به بالا امکان‌پذیر است و پرینترهای وایرلس که از nfc پشتیبانی می‌کنند.

برای این کار کافیست پس از روشن کردن NFC موبایل خود از لیست برنامه‌های گوشی برنامه موبایل پرینت را اجرا کرده و از درون برنامه به بخش گالری رفته و عکس یا متن مورد نظر را باز کرده و از طریق منو گزینه پرینت را انتخاب و سپس از منوی جدید باز شده “چاپ از طریق NFC “را انتخاب و گوشی را در چند سانتی برچسب NFC روی دستگاه پرینتر گرفته و منتظر چاپ شوید. البته در مورد پرینترهای مارک سامسونگ ابتدا باید برای گوشی موبایل نرم‌افزار موبایل پرینت را از گوگل پلی دانلود و نصب کنید.

این عمل اینگونه صورت می‌گیرد که وقتی شما گوشی خود را به برچسب یا تگ nfc نزدیک می‌کنید ان برچسب که در زیر ان یک فرستنده بسیار ظریف قرار دارد اطلاعات را از گوشی دریافت و ان را به قسمت وایرلس پرینتر ارسال می‌کند. در اصل بجای اینکه کاربر با استفاده از لب تاپ بخواهد عکس را از روش وایرلس برای پرینتر ارسال کند، مستقیماً از طریق گوشی و بدون طی کردن مراحل طولانی پرینت خود را می‌گیرد

استفاده از NFC برای انتقال اطلاعات از موبایل و تبلت به تلویزیون‌های مجهز به NFC

در بعضی از تلویزیون‌های سری جدید در پشت بدنه و روی قاب پشت برچسب NFC وجود دارد و می‌توان با نزدیک تر کردن گوشی و روشن بودن NFC گوشی تصاویر را از گوشی به تلویزیون منتقل کرد. البته در بعضی موارد نیاز به دریافت برنامه ارسال تصاویر از گوگل پلی برای اندروید می‌باشد. این عمل نیز مانند مورد پرینترها می‌باشد و برچسب رابطی بین موبایل و قسمت وایرلس تلویزیون می‌باشد.

استفاده‌های روزانه

استفاده روزمره از NFC

همان‌طور که پیشتر گفته شد فناوری NFC می‌تواند همانند کارت‌های غیرتماسی عمل کرده و دقیقاً مسئولیت آن‌ها را به دوش بکشد. یعنی اطلاعاتی را به قرائت‌کننده این گونه کارت‌ها ارسال نماید اما از طرفی دیگر NFC به خودی خود می‌تواند یک قرائت‌کننده نیز محسوب شود که یکی از کاربردهای آن را می‌توان خواندن برچسب‌های دیجیتالی دارای چیپ مخصوص RFID برشمرد. برچسب‌های دیجیتال به برچسب‌هایی گفته می‌شود که حاوی اطلاعات دیجیتالی می‌باشند و با یک دستگاه قرائت‌کننده می‌توان اطلاعات کاملی از محصول یا وسیله‌ای که در حال استفاده از آن هستیم به‌دست‌آورد. این اطلاعات می‌تواند حاوی متن‌ها و لینک‌ها باشد که به راحتی قابل ذخیره شدن در گوشی موبایل شما هستند. از این برچسب‌ها در تبلیغات و معرفی محصولات، کارت‌های ویزیت و فروشگاه‌ها استفاده می‌شود.

شارژ گوشی موبایل و انتقال صدا 

دو کاربرد جدید دیگر از این تکنولوژی یکی شارژ مستقیم و بدون هیچ کابلی که در این مورد یک صفحه پنج اینچی تخت که به برق متصل است با تکنولوژی nfc می‌تواند تمامی گوشی‌های مجهز به سنسور nfc رو که روی این صفحه قرار گیرد شارژ کند. در مورد دیگر اسپیکرهای مجهز به nfc فقط کافیست گوشی را به ان چسبانده تا به‌طور اتوماتیک موسیقی در حال پخش به اسپیکر منتقل شود.

اشتراک گذاری اطلاعات در تلفن‌های هوشمند

برای این‌منظور باید در هر دستگاه، اندروید نسخه ۴ یا همان Ice Cream Sandwich یا نسخه ۴ به بالا و NFC داشته باشید.

  1. با رفتن به بخش تنظیمات (Setting) مطمئن شوید که NFC و Andorid Beam در این بخش فعال یا ON (روشن) شده‌است.
  2. تا زمانی که هر دو دستگاه روشن هستند به سادگی می‌توانید اطلاعاتی که به اشتراک گذاشته‌اید را انتقال دهید.
  3. باید دو دستگاه را پشت به پشت هم بصورتی که تقریباً همدیگر را لمس کنند، قرار داد و شما یک لرزش را احساس کنید.
  4. پس از احساس لرزش یک انیمشن کوچکی در پس زمینه دستگاه نمایش داده می‌شود که نشان دهنده آن است که محتویات به اشتراک گداشته شده دستگاه شما در حال ارتعاش می‌باشد.
  5. در پایان محتویات به اشتراک گذاشته شده دستگاه شما به دستگاه دیگر بارگذاری خواهد شد.

 امنیت NFC با کیست؟

پاسخ به این پرسش‌ها تا حدودی پیچیده است. در وهله نخست مشخص نیست که چه کسی مسئولیت نقض اطلاعات در پرداخت‌های NFC را برعهده می‌گیرد؛ خرده‌فروشان، مؤسسه‌های مالی و اعتباری یا شرکت‌های پردازش‌کننده این کارت‌ها مانند ویزا و مسترکارت؟ مشکل بعدی نیاز به میلیون‌ها دستگاه پرداخت POS در فروشگاه‌های خرده‌فروشی و دستگاه‌های خودپرداز(ATM) است. اگر دو مشکل قبلی برطرف شده باشند تازه می‌رسیم به مشکل سومی به نام اسمارت‌فون‌های هوشمند مجهز به چیپ‌ست‌ها و سیگنال‌های NFC.

بیشتر بخوانید : چت تصویری تصادفی – معرفی ۴ برنامه موبایل با امنیت بالا

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب دانیال اکبری

بدون دیدگاه

logo-samandehi