چگونه فرزندانمان را تشویق کنیم تا به کتابخوانی عادت کنند؟

کتابخوانی کودکان
۵/۵ - (۱ امتیاز)

بسیاری از افراد علاقمند هستند که فرزندانشان کتاب خواندن را به بازی های کامپیوتری ترجیح دهند. کتاب خواندن در سنین پایین فواید زیادی دارد که در ادامه حتما به آن اشاره خواهیم کرد. اما موضوعی که باید به شما متذکرشویم این است که کتابخوانی یک خصلت ارثی نیست. شما با تمرین و تکرار و آموزش صحیح می توانید فرزندانتان را به کتابخوانی تشویق کنید. اغلب کودکان به کتاب خواندن علاقمند هستند. تمام آن ها نیاز به تشویق والدین خود دارند تا به کار خود ادامه دهند. تکرار کتاب خواند در سنین پایین باعث ایجاد فرهنگ کتابخوانی در سنین بالاتر می شود. اما چه کارهایی باید انجام دهید تا کودکان دلبندتان به کتاب خواندن روی آورند؟

بیشتر بخوانید :تربیت اولاد و ۱۱ نکته مهم که بایستی درباره تربیت کودک بدانیم

چرا باید کتاب بخوانیم؟

مزیت های کتابخوانی بر هیچ کس پوشیده نیست.کتاب خواند باعث ایجاد روندی طبیعی در ذهن می شود و علاوه بر آن به افزایش قرت تخیل ، افزایش قدرت استدلال و تصمیم گیری و همچنین بهتر شدن قدرت زبانی می شود.کتاب خواندن حتی برای کودکان سنین پایین تاثیرات مثبت زیادی دارد.

فواید کتابخوانی برای کودکان

فواید کتابخوانی برای کودکان

شاید فکر کنید که کتاب خواندن با صدای بلند برای کودکان فایده ای جز به خواب رفتن آنها ندارد. اما سخت در اشتباه هستید.کتاب خواندن در سنین کم برای کودکان سبب افزایش میل و علاقه به مطالعه آنها می شود. این اشتیاق سبب می شود در سنین بالاتر افراد گرایش بیشتری به سمت مطالعه پیدا کنند.همچنین به آنها کمک می کند دایره لغات خود را در همان سنین پایین افزایش دهند و بیان شیرین تری نسبت به هم سن و سالان خود داشته باشند. کتابخوانی برای کودکان توسط والدین سبب تقویت حس شنوایی کودک و همچنین افزایش قدرت تعامل وی می شود.همواره دقت کنید زمانی که کودکتان علاقه و میلی به شنیدن یا خواندن کتاب ندارد اصرای به ادامه و تمام کرد کتاب نکنید چرا که ممکن است اینکار را فقط از روی تکلیف و بدون علاقه انجام دهد که در طولانی مدت میل وعلاقه او را به کتابخوانی کاهش می دهد. حتما در نظر داشته باشد کتاب هایی را برای کودکتان انتخاب کنید که موضوع آن مناسب و بر اساس سلیقه او باشد. اینکار در افزایش گرایشش به کتابخوانی بسیار مهم و مفید است.به طور کلی کتاب خواند در سنین پایین برای کودکان مهارت های زیر را به همراه دارد.

۱- عملکرد بسیار بهتر در مدرسه

۲- دایره لغات گسترده تر

۳- خلاقیت بیشتر در نوشتن و داستان پردازی

۴- اعتماد به نفس بالاتر

و …

حتما توجه داشته باشد برای کتابخوانی کودکتان کتاب هایی را انتخاب کنید که متناسب با سن او باشد و در کنار تصاویر زیبای آن دارای بار آموزشی نیز باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم ابتدا کتاب مورد نظر را خودتان مطالعه نمایید و در صورتی که می دانید مناسب است به کودکتان بسپارید یا برای او بخوانید.

به کتابخوانی کودکتان دقت کنید.

با فراگرفتن دانش خواندن در کودکتان از او بخواهید که کتاب را با صدای بلند برای شما بخواند. اینکار علاوه بر تقویت اعتماد به نفس او باعث بهتر شدن خواندن وی می شود. همچنین زمانی که کلمه ای را به اشتباه خوانش نمود صبر کنید تا خواندش تمام شود و با کلامی تشویق گونه بخواهید برای دفعات بعدی این کلمات را به شکل درست بخواند. این کار باعث می شود تا به کتابخوانی علاقه اش بیشتر شود و کتاب خواندن را راهی برای موفقیت خود بداند. درصورتی که اگر در همان لحظه با ادبیاتی تمسخر آمیز به او تذکر دهید نه تنها آن طریقه صحیح خوانش آن لغت را فرا نمی گیرد بلکه باعث بی میلی او نسبت به خواندن می شود.

چگونه علاقه به کتابخوانی را در کودکانمان افزایش دهیم؟

کتابخوانی کل خانواده

شما می توانید با محدود کردن زمان بازی کودکتان با ابزارهای دیجیتال ، بیشتر آن ها را به مطالعه تشویق کنید. برای اینکار باید تنوع کتاب هایی که در اختیار کودکتان هست را افزایش دهید. علاوه بر ان حتما دقت کنید که کودکان در هر سنین به چه کتاب هایی بیشتر علاقه دارند. از طرفی نباید کتاب خواندن در نظر خودتان بی ارزش باشد و در مقابل کودکتان را به این کار مجاب کنید. بلکه با در نظر گرفتن زمانی برای مطالعه همه خوانده باید به کتابخوانی مشغول شوند.

حتما مشاهده کردید که کودکان به بعضی از کتاب ها علاقه زیادی نشان می دهند.این علاقه به اندازه ای زیاد است که هرگز آن کتاب را از خودشان جدا نمی کنند. اگر شما به دلیل مناسب نبودن محتویات ان کتاب سعی در مخفی کردن آن دارید باید با جایگزین کردن کتابی با همان موضوع ولی مناسب کودکان پیش روید. دقت در این رفتار کودکان کمک زیادی به شما خواهد کرد که متوجه شوید کودکتان بیشتر به جه کتاب هایی علاقه دارد.

حتما در نظر داشته باشید که زمان خوانش کتاب برای کودکتان ممکن است به جملات یا کلماتی برخورد کنید که کودکتان معنایی آن را متوجه نمی شود . در این مواقع با برگرداندن معنای آن جمله به زبان امروزی می توانید روند داستان را برای فهم کودکتان آسان تر نمایید. همچنین سعی کنید تنها خواننده کتاب نباشید بلکه با خواندن کتاب خودتان نیز با داستان همراه شوید. مکث نمودن در قسمت هایی از داستان و پرسیدن نظر او  باعث تقویت قدرت تحلیل در کودکان می شود.علاو بر آن اجازه دهید وظیفه ورق زدن کتاب را کودکتان بر عهده گیرد. این کار باعث می شود حس مشارکت در فرایند کتابخوانی به او منتقل شود.در مطالعه کتاب هایی که دارای تصویر هستند حتما نظر کودکتان را نسبت به تصویر و روند پیشرفت داستان جویا شوید. کودکان هنگام مشاهده تصویر به چیزی که شما می خوانید دقت نمی کنند بلکه مشغول به ساختن تصویری در ذهنشان مطابق با تصاویر کتاب هستند. به همین دلیل در روند مطالعه از او بخواهید تا نظرش را نسبت به تصویر ارائه کند و یا حتی ادامه داستان را حدس بزند.

بیشتر بخوانید :خوش اندام بودن را با رنگ و مدل لباس خود تضمین کنید

حتما دقت کنید که ایجاد علاقمندی در کتابخوانی چیزی نیست که بتوان یک شب ان را ایجاد کرد. بلکه لازمه تمرین و تکرار هایی مداوم است.

5/5 - (1 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi