آفت دهان چیست و چگونه می توان سریع از شر آن خلاص شد؟!

درمان آفت دهان
Rate this post

آفت دهان یکی از ناخوشایند ترین اتفاقاتی است که می توان هنگام غذا خوردن با آن مواجه شد. اغلب افراد زمانی متوجه آفت در دهان خود می شوند که قصد دارند چیزی را میل کنند. اما واقعا آفت چیست و چرا ایجاد می شود؟ آیا راهی برای درمان هر چه سریعتر آن وجود دارد؟ در ادامه با ما همراه شوید.

آفت دهان چیست؟

آفت یک زخم کوچک است که اغلب در بافت نرم دهان ، زیر زبان  یا لب ها ایجاد می شود. از آفت دهان با نام زخم آفتی نیز یاد می کنند که می توان گفت طول آن از یک سانتی متر تجاوز نخواهد کرد.شکل زخم های آفتی دایره ای یا بیضی شکل است که دارای رنگ سفید یازرد بوده و دور تا دور آن قرمز می باشد. اگرچه این زخم مسری نیست اما می تواند وجود ان در دهان دردناک باشد مخصوصا زمانی که در حال خوردن غذا هستید.

بیشتر بخوانید : خروپف چگونه ایجاد می شود و چه راه های برای درمان آن وجود دارد

آفت های دهان به سه شکل کوچک (مینور)، بزرگ (ماژور) و هرپتی فرم تقسیم می شوند.

آفت کوچک :

این نوع آفت رایج ترین نوع آفت دهان می باشد. حدودا ۱ تا ۲ هفته زمان لازم دارند تا به برطرف شوند و با خوب شدن جایی از خود باقی نمی گذارند.معمولا آفت های کوچک به صورت خوشه ای ظاهر می شوند و اندازه ای نزدیک به نوک یک مداد دارند.محل مشاهده این نوع آفت بر روی لب ها ، لثه ،داخل گونه و زبان می باشد.

آفت بزرگ :

اندازه این نوع آفت بزرگ تر از نوع قبلی است و معمولا در نزدیکی لوزه مشاهده می شود. معمولا در هنگام بلعیدن غذا برای انسان کمی مشکل بوجود می اورند. این نوع آفت برای خوب شدن نیاز به ۶ هفته زمان است و هر بار در دهان تنها یک آفت بزرگ مشاهده می شود.

آفت هرپتی فرم :

این نوع آفت به اندازه سر یک سوزن می باشد و به صورت ۱۰ تا ۱۰۰ تایی در دهان مشاهده می شود.این آفت اغلب در بزرگسالان مشاهده می شود و بعد از ۱ تا ۲ هفته بهبود پیدا می کند.

دلایل ایجاد آفت دهان

دلایل ایجاد آفت:

آفت  به یکی از دلایل زیر ایجاد می شود.

  • هنگام گاز گرفتن زبان
  • وجود استرس
  • خوردن غذاهایی که بدن شما به آن ها حساسیت دارد
  • تغییرات هورمونی
  • کمبود ویتامین B12 یا آهن
  • استفاده از دندان مصنوعی
  • به دلیل مشکلات گوارشی
  • رادیو تراپی سر و گردن

چه زمانی وجود آفت در بدن نگران کننده خواهدشد؟

وجود آفت در دهان شما ممکن است با مشکلات و ناراحتی هایی که ایجاد می کند تغذیه شما را به خطر بیاندازد. عدم دریافت تغذیه مناسب باعث ایجاد صدمه به سلامتی شما خواهد شد.از طرفی همراهی آفت دهان با علائم زیر زنگ خطر جدی است تا به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است عارضه ای جدی در بدن شما بوجود آمده باشد.

علائمی همچون: 

  • تب
  • تنبلی جسمی
  • متورم شدن غدد لنفاوی
  • کاهش وزن ناخواسته
  • گوش درد
  •  تعریق‌های شبانه

چه کسانی در خطر ابتلا به آفت دهان هستند

۲۰ درصد مردم جهان حداقل یکبار آفت را تجربه کرده اند. از طرفی میزان ابتلا شدن مردان نسبت به زنان کمتر می باشد یعنی زنان شانس بیشتری برای ابتلا به زخم آفتی در دهان خود دارند. موضوعی که شاید برای شما نیز جالب باشد این است که دود سیگار می تواند از ایجاد آفت جلوگیری نماید به همین دلیل افراد سیگاری کمتر به آفت دچار می شوند. آفت های دهان معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز برطرف می شوند اما راه هایی نیز وجود دارد که می تواند سرعت بهبود را تسریع بخشد.

مراقبت های لازم از آفت دهان

آفت به دلیل اینکه یک زخم رو باز می باشد باید از آن مراقبت نمود و میتوان هر چند وقت یکبار آن را به کمک آب نمک شست و شو داد. اینکار باعث می شود از عوارض ثانوی ایجاد آفت دهان جلوگیری شود. شست و شوی دهان به کمک دهان شویه ضد میکروبی باعث می شود هر گونه میکروب ، قارچ یا باکتری که به دلیل عدم مراقبت وارد دهان شده باشند را نابود کند و به سلامتی شما کمک نماید.قرار دادن خمیری که از هیدروکسید منیزیم، دهان شویه حاوی بی کربنات سدیم یا نمک تهیه شده است می تواند به بهبود آفت ها کمک کند. اما حتما در نظر داشته باشید که این ترکیب قابل خوردن نیست و از میل کردن آن خود داری کنید.

درمان های طبیعی که به بهبود آفت شما کمک می کنند

بابونه: گیاه بابونه علاوه بر فوایدی که برای دستگاه گوارشی دارد می تواند به کاهش التهاب در زودترین زمان ممکن کمک کند.مقداری چای بابونه را دم کرده و اجازه دهید تا خنک شود. سپس چای خنک شده را درون دهان خود بگردانید تا با زخم تماس پیدا کند و آن را شست و شو دهد.

فواید عسل برای درمان آفت دهان

عسل: عسل به معنای واقعی یک شفا دهنده به تمام معنا است.برای اینکار سعی کنید از عسل طبیعی استفاده کنید ابتدا آفت دهان خود را با آب شست و شو دهید سپس مقداری عسل روی آن بگذارید. این کار را ۲ تا ۳ بار در طول روز انجام دهید. این فرایند را هر روز تکرار کنید تا نشانه هایی از بهبود را مشاهده کنید.

آلوئه ورا: این گیاه به دلیل خواص آرام بخشی که دارد می تواند در درمان افت به شما کمک کند. کافیست کمی از ژل آن را درون مقداری آب حل کنید،سپس آن را درون دهان خود غرغره کنید. تکرار این کار به مدت ۲ تا ۳ بار در روز باعث افزایش سرعت بهبود زخم افتی شما می شود.

بیشتر بخوانید :آلوئه ورا برای مو و خواص بی نظیر این گیاه برای تقویت مو

ماست : خوردن ماست می تواند سرعت بهبود را افزایش دهد. پبشنهاد می کنیم مقداری ماست را به چند بخش تقسیم کنید و هر چند ساعت یکبار مقداری از آن را میل نمایید.

پودر زاج : پودر زاج باعث خنک نگهداشتن آفت می شود. اینکار روند درمان آفت دهان شما را تسریع می بخشد.مقداری زاج را (به اندازه یک نخود) روی زخم قرار دهید و بعد از یک دقیقه ان را به کمک بزاق دهان به بیرون تف کنید و از آب برای شست و شوی دهان استفاده نکنید.به کمک این کار درد آفت به سرعت از بین خواهد رفت.

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب عباس اعتمادی

بدون دیدگاه

logo-samandehi