انجام این کارها هنگام مکالمه با دیگران باعث بی احترامی به آنها می شود!


صحبت کردن با دیگران به بخشی از زندگی روزمره ما تبدیل شده است. ما هر روز در جامعه برای رفع نیاز های خود مشغول صحبت با عده زیادی می شویم. همین امر باعث شد تا در این مطلب به عادات غلط هنگام مکالمه با دیگران اشاره کنیم . عاداتی که اگر بدون اطلاع آن را تکرار کنیم موجب انتقال پیامی غلط به طرف مقابلمان می شود و ممکن است زمینه ساز سوء تفاهم های بعدی را پای ریزی کند. با ما در ادامه همراه باشید.
هنگام مکالمه صحبت دیگران را قطع نکنید
حتما برای شما نیز پیش آمده که هنگام صحبت کردن درباره موضوعی برای دوستانتان فردی صحبت های شما را قطع کرده باشد. در ان هنگام چه احساسی داشتید؟ قطع کردن صحبت دیگران اگرچه شاید از روی عمد نباشد اما حامل پیامی است که صورت خوشایندی ندارد. این کار به طرف مقابل شما می رساند که برای صحبت هی او ارزشی قائل نیستید و اصلا برای شما اهمیتی ندارد. درعوض اینکار سعی کنید به طرف مقابل اجازه دهید صحبت های خود را تا انتها انجام دهد سپس نطرات خود را مطرح نمایید.
در مکالمه تنها در مورد خودتان صحبت نکنید
افراد زیادی وجود دارند که هنگام صحبت کردن در جمع تنها خودشان را ملاک قرار می دهند و حس خودشیفتگی را به جمع منتقل می کنند. اگرچه هر فرد برای خودش ارزش بیشتری نسبت به دیگران قائل است اما نباید با اینکار باعث رنجش دیگران شود. بهترین کار این است که در میان صحبت های خود از دیگران نیز بخواهید نظراتشان را مطرح کنند و آن ها را نیز در بحث شرکت دهید.
گوشی موبایل خود را کنار بگذارید
تلفن های همراه با فراگیر شدنشان مشکلاتی را هم ایجاد کرده اند. یکی از همین مشکلات عادت به کار نمودن با آنها حتی در مواقع غیر ضروری است. زمانی که شما در یک جلسه یا میان جمع هستید کار نمودن با تلفن همراهتان باعث بی احترامی به جمع و فرد سخنران خواهدشد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که هنگام مکالمه تلفن همراه خود را کنار بگذارید و با چک کردن های مدام باعث انتقال پیام های نامناسب به فرد مقابل نشوید.
در مورد نظرات خود تعصب نداشته باشد
عده ای از افراد وجود دارند که در مکالمات تمام سعی خود را به کار می گیرند تا صحت حرف های خود را نشان دهند.صحبت کردن با دلیل و مدرک بسیار امر خوبی است اما تا جایی که مکالمه را به بحث و جدل تبدیل نکند. از طرفی شنیدن صحبت ها و نظرات طرف مقابل می تواند باعث اصلاح نظرات ناصحیح شما شود. به همین دلیل در هنگام مکالمه اجازه دهید طرف مقابل شما تمام حرف های خود را بگویید سپس بر اساس نظرات خود و صحبت های طرف مقابل سعی کنید تصیمی درست بگیرید.
در مکالمه به حرف طرف مقابل گوش دهید
هنگام مکالمه تمام حواس خود را به طرف مقابل بدهید. این حرف به این معناست که ممکن است در قسمتی از مکالمه با نظر فرد مقابل مخالف باشید و سعی کنید صحبت هایی را آماده کنید . اماده کردن جملات باعث می شود حواستان از ادامه صحبت های او باز بماند و شما متوجه صحبت های او نشوید. در حالی که شاید در ادامه او صحبت هایش را با نظر شما مطابقت دهد.همچنین این کار باعث می شود ناخود آگاه هنگام صحبت های او شروع به صحبت کنید که این با خود بی ادبی محسوب می شود. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که تمام صحبت های او را بدون کم و کاستی بشنوید و سپس اگر با بخشی از آن مخالف هستید ان را بیان کنید.
سوالات به جا بپرسید
پرسیدن سوال در مکالمه مشکلی ندارد اما موردی که بسیار مهم است موضوع سوالات است. پرسیدن سوالاتی درمورد زندگی شخصی افراد باعث می شود به ناچار آن ها جواب هایی بدهند که شاید برای شما چندان خوشایند نباشد.سوالتی از قبیل”چرا ازدواج نمی کنی؟” یا ” چرا بچه دار نمی شوی؟” از نمونه سوالات شخصی است که باید از آن پرهیز کنید.
سعی کنید از دیگران کمک بگیرید
ممکن است عاداتی ناصحیح در شما وجود داشته باشند که هنگام صبحت کردن یا شنیدن صحبت های دیگران متوجه انها نشوید. بهترین کار کمک گرفتن از دوستانتان است تا به عیب های خود پی ببرید. از آن ها بخواهید هنگام صحبت کردن خوب حواسشان را معطوف شما کنند تا متوجه نقاط ضعف شما بشوند و در صحبت های خصوصی به شما منتقل کنند.
هنگام مکالمه ارتباط چشمی را حفظ کنید
داشتن ارتباط چشمی با شخصی که در حال مکالمه هستید بسیار به فهم بهتر مطالب کمک می کند. البته باید حواستان را جمع کنید که این ارتباط چشمی از حد خود تجاوز نکند و به گونه ای تبدیل نشود که انگار در چشمان او زل زده اید. بلکه باید دارای تعادل باشد.
صحبت های او را تایید کنید
اگر هنگام صحبت کردن طرف مقابل با بخشی از صبحت های او موافق هستید سعی کنید تایید خود را نشان دهید. اینکار باعث می شود فرد مقابل شما متوجه شود که به صحبت های او گوش می کنید. برای تایید کافیست سرتان را به آرامی تکان دهید یا آخر حرف او را تکرار کنید. در این مورد نیز باید بسیار دقت کرد که زیاده روی صورت نگیرد. چراکه باز باعث ایجاد حسی نا خوشایند در طرف مقابل شما می شود.
بیشتر بخوانید : آداب معاشرت و ۱۲ قانون و نکته که بایستی در آن رعایت کنیم
آرامش خود را حفظ کنید
تکان خوردن زیاد یا چرخاندن سر به طرفین به مقدار زیاد باعث می شود فرد مقابل این کار را بی احترامی تلقی کند.به همین دلیل سعی کنید هنگام مکالمه آرامش خود را حفظ کنید و اگر از لحاظ زمانی با مشکل مواجه شده اید و باید خیلی سریع کاری را انجام دهید بهترین کار مطرح کردن ان به صورت رسمی و همراه با عذرخواهی از طرف مقابل است.
دیدگاه شما