افزایش کارایی حافظه – چگونه مغزی جوان در دوران پیری داشته باشیم ؟

راههای تقویت حافظه
Rate this post

یکی از معضلات افراد در دوران کهنسالی و پیری الزایمر و کاهش کارایی مغز می باشد که می توانند بسیار آزار دهنده باشد اما راه هایی وجود دارد که می توان این احتمال را به حداقل رساند. با ما همراه باشید تا به راه های افزایش کارایی حافظه در دوران پیری بپردازیم.

تقویت حافظه – چگونه مغزی جوان در دوران پیری داشته باشیم ؟

این که آیا شما به دنبال بهبود ذهن خود ، تقویت عملکرد ذهنی و افزایش سرعت یاد گرفتن خود هستید یا قصد دارید حافظه خود را با افزایش سن حفظ می کنید ، این نکات می تواند به شما کمک کند.

چگونه توان مغزی را در هر سنی تقویت کنیم ؟

 

افزایش کارایی حافظه
یک حافظه قوی به سلامتی و سرزندگی مغز شما بستگی دارد. چه شما دانشجویی باشید که برای امتحانات نهایی اماده می شوید، یک کارگر حرفه ای علاقمند به انجام همه کارهایی که بتواند از نظر روحی شما را سرزنده نگه دارد ، یا یک ارشد در شرکتی هستید که به دنبال حفظ و تقویت سلول های خاکستری خود با افزایش سن هستید ، کارهای بسیاری وجود دارد که می توانید حافظه خود را بهبود بخشید و عملکرد ذهنی تان را بهتر کنید.

طبق گفته های قدیمی شما نمی توانید ترفندهای جدیدی را به سگ پیر آموزش دهید ، اما وقتی نگاهی به ساختار مغز می اندازیم ، دانشمندان دریافته اند که این رسم قدیمی درست نیست. مغز انسان توانایی حیرت انگیز برای سازگاری و تغییر حتی در پیری دارد. این توانایی به عنوان نوروپلاستی شناخته می شود. با تحریک درست ، مغز شما می تواند مسیرهای عصبی جدیدی را ایجاد کند ، اتصالات موجود را تغییر داده و به روشهایی تغییر و سازگاری از خود نشان دهد.

توانایی باورنکردنی مغز در تغییر شکل مجدد خود هنگام یادگیری و حافظه موضوعی اثبات شده است. شما می توانید از قدرت طبیعی نوروپلاستی استفاده کنید تا توانایی های شناختی خود را افزایش دهید ، توانایی خود را در یادگیری اطلاعات جدید و بهبود حافظه خود در هر سنی تقویت کنید. این دو نکته می تواند به شما نشان دهد که چگونه می توانید به این موضوع برسید.

نکته ۱: برای افزایش کارایی حافظه به مغز خود تمرین دهید

تا زمانی که به بزرگسالی رسیدید ، مغز شما میلیون ها مسیر عصبی ایجاد کرده است که به شما کمک می کند اطلاعات را سریع پردازش و به یاد بیاورید ، مشکلات آشنا را حل کنید و کارهای نسبتا پیچیده را با حداقل تلاش ذهنی انجام دهید. اما اگر همیشه به این مسیرهای فرسوده می روید و در واقع این موضوع برای شما مشکل ساز است ، تحریک لازم برای ادامه رشد و پیشرفت را به مغز نمی دهید.

شما باید هر از گاهی اوضاع را تغییر دهید!حافظه ، مانند قدرت و ماهیچه های عضلانی ، شما را مجبور به استفاده از آن یا از دست دادن آن می کند. اما همه فعالیت ها برابر نیستند. بهترین تمرینات مغز روال شما را شکسته و شما را برای استفاده و توسعه مسیرهای جدید مغز به چالش می کشد.

چهار عنصر اصلی یک فعالیت تقویت کننده مغز

تقویت کننده مغز

این فعالیت به شما چیزی جدید می آموزد. مهم نیست که چه میزان از نظر فکری خواستار فعالیت هستید ، اگر چیزی باشد که قبلاً در آن خوب هستید ، این یک تمرین مغز خوب نیست. این فعالیت باید چیزی باشد که ناآشنا و خارج از منطقه راحتی شما باشد. برای تقویت مغز ، باید یادگیری و پیشرفت مهارت های جدید را ادامه دهید.

البته این موضوع کمی چالش برانگیز به نظر می اید چرا که بهترین فعالیت های تقویت کننده مغز توجه کامل شما را می طلبد. این موضوع به تنهایی کافی نیست که شما فعالیت را در یک موضوع به چالش کشیدید. هنوز هم باید مسئله و موضوعی باشد که نیاز به تلاش ذهنی دارد. برای مثال ، یادگیری پخشی از یک قطعه جدید موسیقی که قبلا ان را نشنیده و یا تمرین نکرده اید.این مهارتی است که می توانید بهبود دهید. به دنبال فعالیتهایی باشید که به شما این امکان را می دهد که از یک سطح آسان شروع کنید و مهارت های خود را ارتقاء دهید ، بنابراین همچنان توانایی های خود را گسترش می دهید.

هنگامی که در یک سطح دشوار قبلاً احساس راحتی می شود ، به این معنی است که زمان آن رسیده که سطح بعدی عملکرد راانجام دهیم و چالش را سخت تر کنیم.پاداش به خود را فراموش نکنید. هرچه به این فعالیت علاقه مند و علاقه مند شوید ، احتمال انجام این کار را بیشتر خواهید کرد و مزایایی را که تجربه خواهید کرد بیشتر خواهد بود. بنابراین فعالیت هایی را انتخاب کنید که ، در عین حال چالش برانگیز ، هنوز هم لذت بخش و رضایت بخش هستند.

نزدیک نوازندگی گیتار به چیزی جدید فکر کنید که همیشه می خواهید آن را امتحان کنید ، مثل یادگیری نحوه نواختن گیتار ، ساخت ظروف سفالی ، شطرنج ، یاد گرفتن زبانی جدید ، یاد گرفتن تانگو یا حتی گلف. هر یک از این فعالیت ها می تواند به شما در بهبود حافظه کمک کند ، تا زمانی که آنها برای شما چالش برانگیز و لذت بخش باشند و حتی  خوردن برخی غذا نیز به بهبود حافظه کمک می کند.

برنامه های آموزش مغز و افزایش کارایی حافظه چیست؟

تقویت حافظه

برنامه های بیشماری برای آموزش مغز و برنامه های آنلاین وجود دارد که نوید تقویت حافظه و داشتن حافظه استثنایی ، مهارت های حل مسئله ، توجه و حتی ضریب هوشی را با تمرین روزانه می دهند. اما آیا آنها واقعاً کار می کنند؟ به طور فزاینده ، شواهد می گوید نه. در حالی که این برنامه های آموزش مغزی ممکن است منجر به پیشرفت های کوتاه مدت در هر کار یا بازی خاصی باشد که شما در حال تمرین آن هستید ، به نظر نمی رسد که هوش ، حافظه یا سایر توانایی های شناختی را تقویت یا بهبود بخشند.

نکته ۲: از انجام تمرینات بدنی خودداری نکنید !!

اگرچه ورزش ذهنی برای سلامت مغز مهم است ، این بدان معنی نیست که شما هرگز نیازی به عرق کردن ندارید. ورزش بدنی به مغز شما تیز کمک می کند. این موضوع باعث افزایش اکسیژن رسانی به مغز شما می شود و خطر ابتلا به اختلالات منجر به از دست دادن حافظه مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. ورزش همچنین اثرات شیمیایی مفید مغز را تقویت کرده و هورمونهای استرس را کاهش می دهد. شاید مهمتر از همه ، ورزش با تقویت فاکتورهای رشد و تحریک اتصالات عصبی جدید ، نقش مهمی برای عصب ها بازی کند.

نکات مربوط به ورزش های تقویت کننده مغز

افزایش کارایی حافظه

ورزش هوازی برای مغز بسیار مناسب است ، بنابراین فعالیت هایی را انتخاب کنید که خون شما را پمپاژ می کند. به طور کلی ، هر چیزی که برای قلب شما مفید باشد برای مغز شما عالی است.

آیا طول می کشد تا از خواب بیدار شوید ؟

اگر چنین است ، ممکن است متوجه شوید که ورزش در صبح قبل از شروع روز تفاوت بزرگی ایجاد می کند. ورزش شما را برای یادگیری در طول روز نیز اماده می کند.فعالیت های بدنی که نیاز به هماهنگی چشم و مهارت های حرکتی پیچیده دارند برای ساخت مغز و افزایش کارایی حافظه بسیار مفید هستند.  ورزش کردن در هنگام صبح می تواند به شما در رسیدن به شادابی ذهنی بعد از ظهر کمک کند. حتی یک پیاده روی کوتاه یا چند پرش می تواند برای راه اندازی مجدد مغز شما کافی باشد.اگر دچار استرس آسیب زای هستید یا خود را در رفتارهای تکراری و ناسالم گیر کرده می دانید …

سعی کنید ماهیچه‌های مختلف را  با توجه تمرین دهید. تمریناتی که هم از بازوها و هم پاهای شما استفاده می کنند – و به صورت متمرکز با آگاهی از تجربه جسمی و عاطفی شما انجام می شوند – این نوع ورزش ها به ویژه در کاهش استرس آسیب زا خوب و کارا هستند. ورزش هایی مانند پیاده روی ، دویدن ، شنا یا صخره نوردی ، حواس شما را بیشتر می کنند و باعث می شوند تمرکزتان افزایش یابد.

Rate this post
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب محمد مهدی رجب پور

بدون دیدگاه

logo-samandehi