موفقیت در کنکور چگونه ممکن است و موانعی که باعث شکست یک کنکوری می شود


موفقیت در کنکور از گلوگاه های مهم در زندگی تحصیلی هر فردی است. بسیاری از جوانان کشور و شاید اکثریت آنها به نوعی با کنکور دست و پنجه نرم کرده اند. غول بی شاخ و دمی که گاهی به کابوس یک جوان تبدیل می شود و خواب شبانه را برای او به آرزو بدل می کند. خود همین استرس در کنکور مشکل زا است و نیازمند درمان است . برای موفقیت در کنکور هم تدابیر روانی و هم تدابیر علمی و آموزشی و هم تدابیر فیزیکی و جسمی لازم است.
موفقیت در کنکورکار خیلی سختی نیست. کنکور دروازه ورود به دانشگاه است. هر آزمونی نیاز به آماده سازی دارد. کنکور نیز آزمونی مثل امتحان های مدرسه است. اما برخی حساسیت ها موجه و گاها بی مورد آن را از یک امتحان معمولی فراتر می برد. در اصل هدف از کنکور سنجش دانش هر دانش آموز است. برای موفقیت در کنکور و عبور از موانع کنکور نیازمند تدابیری ویژه هستیم.
بسیاری از دانش آموزان برخی خطاها را تجربه می کنند که به موانعی در کنکور تبدیل می شوند. در این مقاله قصد داریم این موانع را برای شما توضیح دهیم. اشتباهاتی که بسیاری از ما مرتکب می شویم و می توانیم در قالب توصیه به دانش آموزان کنکوری ارائه دهیم.
موانع موفقیت در کنکور
۱- استرس کنکور
موفقیت در کنکور نسبت عکس با میزان استرس دارد. تب کنکور یا استرس ، اضطراب و یا هر اسمی دیگر را می توان بر آن گذاشت. ۳ ماه تا کنکور وقت باقی است، باید ۱۰۰۰ تا تست تا فردا شب کار کنم، تمرین های فصل ۵ ریاضی را انجام نداده ام، لغات زبان انگلیسی دوازدهم را حفظ نکرده ام، این ها جملاتی هستند که مدام در ذهن یک کنکوری تکرار و تکرار می شود و این انبوه مسائل ذهنی به استرس منجر می شود. حال در نظر بگیرید که معلمان، پدر و مادرها و یک برادر بزرگتر نیز مدام از دانش آموز انتظارات فوق العاده بالا داشته باشند قطعا این استرس چندین برابر شود.
استرس کنکور یک عملکرد طبیعی بدن است و کم آن برای کارکردن لازم است. اما اگر از یک حدی فراتر رود می تواند هر دانش آموزی را درمانده و عاجز کند. برای درمان استرس از موسیقی آرامش بخش، راز و نیاز با خدا، خواندن قرآن، صحبت کردن با یک دوست و یا مدیتیشن استفاده کنید و اگر همه این ها کارساز نبود مشاوره با یک روان شناس ضروری است.
بیشتر بخوانید: چگونه فرایند یادگیری را با ۵ راهکار نتیجه بخش سرعت دهیم
۲- حفظ مطالب بدون درک و فهم
کنکورهای سال های قبل نشان می دهد که گرایش ذهنی طراحان به سمت سوالات مفهومی حرکت کرده است و رفته رفته سوالات بسیار مفهومی و ترکیبی می شود. به بیان دیگر کسی که دارای درک و فهم عمیق از مطالب درسی است می تواند موفق شود نه کسی که صرفا به حفظ عبارات پرداخته است. برای درک بهتر مطالب قبل از تدریس موضوعات را پیش خوانی کنید، در مطالعه عجله نکنید، دروس پایه را تقویت کنید، از پرسیدن سوالات در کلاس درس استفاده کنید و آن را فراموش نکنید.
۳- عدم تمرین و تکرار
کنکور یک دوی صدمتر سرعتی نیست بلکه مثل ماراتنی است که نیاز به حفظ مطالب در ذهن دارد. برای موفقیت در کنکور نیاز به تمرین های ذهنی دارید. هر مطلبی که یاد می گیرید بعد از یک روز درصدی از آن فراموش می شود و بعد از یک هفته مجددا طبق منحنی فراموشی نرخ بیشتری فراموش می گردد و اگر مرورهای کوتاه مدت اعمال نگردد تا روز کنکور چیزی از آموخته اولیه در ذهن نخواهد ماند.
بیشتر بخوانید: راه های موفقیت در زندگی و اصولی که باید رعایت کنیم
۴- مطالعه بسیار فشرده و سپس استراحت بلندمدت نزدیک کنکور
برای دست یابی به موفقیت در کنکور نیاز نیست خودمان را به فشار کوتاه مدت و انفجاری دچار کنیم. در حین آمادگی برای کنکور بسیاری از بچه ها دچار این مشکل می شوند. در یک مقطع زمانی روزی ۱۶ ساعت مطالعه می کنند و انبوهی از تمرین ها و تست ها را حل می کنند اما این فرد سوپرمن بعد از ۳ ماه مطالعه به یکباره می ایستد و دیگر آن کشش قبلی در او از بین می رود و با افت انرژی مواجه می شود. “رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود رهرو ان است که آهسته و پیوسته رود” این مثل قدیمی در اینجا صدق می کند برای موفقیت درکنکور طوری برنامه ریزی کنید که انرژی شما طی مسیر کم نشود.
دیدگاه شما