اختلال رفتاری اوتیسم و هر آنچه باید در مورد این بیماری بدانیم


اوتیسم نوعی اختلال است که باعث می شود فرد الگوهای رفتاری تکراری ایجاد کند و اغلب تعاملات اجتماعی خود را با افراد دیگر مختل می کند. در واقع می توان گفت در اوتیسم رشد فرد دچار اخلال می شود. طبق اعلام انجمن اوتیسم، پزشکان معمولاً قادر به تشخیص طیف اختلال رفتاری اوتیسم (ASD) در دوران کودکی هستند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) واقع در آمریکا اذعان دارد که از هر ۵۹ کودک ۱ نفر مبتلا به ASD هستند.
اختلال رفتاری اوتیسم و مشکلات مدرسه
بیماری رفتاری اوتیسم در دنیای کنونی بیماری شناخته شده ای هست و برخی از والدین را درگیر کرده است. در کلاس درس نیز برخی از این دانش آموزان نیز به چشم میخورد. تدریس به این دانش آموزان بسیار سخت است. بی قراری و حرکات تکراری و گاها صداهای ناهنجار و نافرمانی اینان باعث خسته شدن معلمان و مربیان می شود. دانش آموزان دارای اختلال رفتاری اوتیسم باعث کلافگی اطرافیان و به خصوص معلمان در کلاس درس می شود. در محیط کلاس علاوه بر دانش آموزان عادی اگر اوتیستی وجود داشته باشد می تواند مانع یادگیری کودکان دیگر شود. پس اینگونه دانش آموزان نیازمند تدابیری خاصی جهت آموزش می باشند.
اوتیسم و عوارض آن
اختلال رفتاری اوتیسم ممکن است در تعاملات و ارتباطات اجتماعی فرد تاثیر داشته باشد، از جمله اینکه:
• اتخاذ الگوهای گفتار غیرمعمول، مانند استفاده از لحنی مثل ربات
• عدم تماس چشمی با دیگران
• بی اعتنایی به والدین
• عدم پاسخ به مخاطب خود
• پیشرفت کند مهارت گفتاری
• اشکال در برقراری مکالمه با شخص دیگر
• تکرار بیش از حد یک عبارت
• کم توانی در بیان احساسات خود و درک احساسات دیگران
علاوه بر اختلال در برقراری ارتباط ، فرد مبتلا به اختلال رفتاری اوتیسم نیز ممکن است رفتارهای تکراری یا غیرمعمول به نمایش بگذارد.
نمونه هایی از این موارد عبارتند از:
• تمرکز بیش از حد در موضوع خاص مانند اتومبیل، برنامه زمانی قطار یا هواپیما
• اشتغال زیاد با اشیاء و اسباب بازی یا وسیله خانگی مثل گلدان و سبد
• حرکات تکراری، مانند تکان دادن سر به به یک طرف
• نظم دادن چندین باره ی اسباب بازی ها و اشیاء
بیشتر بخوانیم: بیماری ام اس ، علائم و علت ابتلا به آن
علل اختلال رفتاری اوتیسم
ریشه و علت اصلی اوتیسم تاکنون مشخص نشده است، اما برخی از مطالعات با هدف دست یابی به چگونگی بروز اوتیسم در حال جریان است. محققان برخی ژن ها شناسایی کرده اند که به ASD ارتباط دارند. گاهی نیز این ژن ها با جهش خود به خود بوجود می آیند. در برخی موارد نیز ممکن است افراد آنها را به ارث ببرند. در اغلب حالات اوتیسم دوقلوها با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارد. اگر یکی از دوقلوها مبتلا به اوتیسم باشد، طبق گفته NINDS به احتمال ۳۶ تا ۹۵ درصد قلوی دیگر نیز مبتلا به اوتیسم است. مبتلایان به اوتیسم ممکن است دچار تغییراتی در مناطق مهم مغز خود شوند که بر گفتار و رفتار آنها تأثیر می گذارد. عوامل محیطی نیز ممکن است در توسعه ASD نقش داشته باشند، اگرچه پزشکان هنوز نقش عوامل محیطی را تأیید نکرده اند. با این حال محققان اعتقاد دارند که برخی از علل شایع مانند شیوه های فرزندپروری و بچه داری، باعث اوتیسم نمی گردد.
بیشتر بخوانیم: طب سوزنی و هر آنچه بایستی در مورد این روش درمانی بدانید
درمان اختلال رفتاری این بیماری
تاکنون هیچ درمانی مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد، زیرا واکنش هر فرد با این بیماری متفاوت است. روش های درمانی و راهبردهایی برای مدیریت مسائل بهداشتی که اغلب همراه با اوتیسم هستند ، در دسترس هستند. این موارد می تواند شامل صرع ، افسردگی و وسواس اجباری (OCD) و اختلالات خواب باشد.
اگرچه همه این روش های درمانی برای همه مبتلایان به ASD مؤثر نیست ، اما گزینه های بسیاری در نظر گرفته شده است که ممکن است افراد را در کنار آمدن با آن کمک کند. متخصصان و روانشناسان می توانند متدهای خوبی ارائه دهند.
منبع : medicalnewstoday
دیدگاه شما