محقق موفق – ویژگی هایی که لازم است یک پژوهشگر داشته باشد


محقق موفق شدن آرزویی است که بسیاری از دانشجویان و حتی اساتید به آن می اندیشند. در این تحقیق در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک محقق خوب و مهمترین مهارت هایی که یک محقق باید داشته باشد، بحث خواهیم کرد. مخاطب اصلی این مقاله دانشجویان جوان مقطع کارشناسی ارشد و دانشجویان دکتری است تا نکاتی مفید و کاربردی را دریافت کنند.
۱- محقق موفق فروتن بودن و در معرض انتقاد قرار گرفتن را یاد گرفته است
یک مهارت مهم برای یک پژوهشگر خوب، فروتن بودن و توانایی گوش دادن به دیگران است. حتی وقتی یک محقق بسیار سخت کار می کند و فکر می کند که پروژه خود “کامل” شده است، همیشه نقص یا برخی از مشکلات برای بهبود وجود دارد.
۲- محقق موفق به ساختن یک شبکه اجتماعی تمایل دارد
نکته مهم دیگر برای پژوهشگران جوان و تازه وارد تلاش برای ایجاد یک شبکه اجتماعی است. اگر یک محقق فرصت حضور در کنفرانس های بین المللی را داشته باشد، باید سعی کند با سایر دانشجویان / اساتید برای برقراری ارتباط با محققان دیگر دیدار کند. راه های دیگر برقراری ارتباط با محققان دیگر ارسال ایمیل به منظور سؤال یا بحث در مورد تحقیق است، یا می تواند با حضور در سمینارها در دانشگاههای دیگر در سطح منطقه ای یا ملی دامنه ارتباطات خود را زیاد کند.
۳- محقق برتر هوشمندانه کار می کنند
برای تبدیل شدن به یک محقق خوب، مهارت مهم دیگر صرف وقت کافی برای پروژه است. به عبارت دیگر، یک محقق موفق سخت کار خواهد کرد اما هوشمند. به عنوان مثال، بسیار معمول است که محققان خوب بیش از ۱۰ ساعت در روز کار کنند. اما مطمئناً، موفقیت وابسته این به کار سخت و سخت نیست بلکه کار را باید با هوشمندی انجام داد. یعنی یک محقق باید هر دقیقه از وقت خود را صرف انجام کارهایی مفید کند که باعث شود وی به سمت اهداف خود پیشرفت کند. بنابراین، کار سخت نیز باید با یک برنامه ریزی خوب انجام شود.
۴- محقق موفق اهداف واضح و سازماندهی شده و برنامه تحقیقاتی مناسبی دارد
یک محقق باید اهداف مشخصی داشته باشد. برای یک دانشجوی دکتری یا کارشناسی ارشد، این شامل داشتن یک هدف کلی برای تکمیل پایان نامه است، اما همچنین برخی از اهداف جزئی، فرضیات یا نقاط عطف برای دستیابی به هدف اصلی خود را شامل می شود. همچنین باید برای دستیابی به این اهداف تاریخ تعیین کرد. به طور خاص، یک دانشجو باید در مورد برنامه ریزی کار خود از نظر مهلت کنفرانس ها فکر کند.
برنامه ریزی خوب همیشه آسان نیست. اما این مهارتی است که باید برای توسعه تلاش کرد. سرانجام ، فرد همچنین باید موضوع پژوهشی خود را به خوبی انتخاب کند تا روی موضوعات هدف داری کار کند که منجر به ایجاد یک تحقیق موفق شود.
بیشتر بخوانید: چگونه فرایند یادگیری را با ۵ راهکار نتیجه بخش سرعت دهیم
۵- محقق باهوش از منطقه راحتی خارج می شود
یک محقق جوان نباید بترسد که از منطقه راحتی خود خارج شود. این شامل تلاش برای دیدار با محققان دیگر، تلاش برای ایجاد همکاری با محققان دیگر، تلاش برای یادگیری ایده های جدید یا کشف موضوعات جدید و دشوار و همچنین تحصیل در خارج از کشور است.
۶- محقق دانا مهارت نوشتن خود را تقویت می کند
یک محقق جوان باید سعی کند مهارت های نوشتاری خود را بهبود ببخشد. این برای همه محققان بسیار مهم است ، زیرا یک محقق مجبور است در طول کار خود با نشریات کار کند. هر دقایقی که کسی برای بهبود مهارت های نوشتن صرف می کند دیر یا زود پاداش آن را می گیرد.
دیدگاه شما