چرت زدن – اهمیت خواب هایی با مدت زمان کوتاه برای فرزندان


برای بسیاری از افراد چرت زدن می تواند کم به نظر برسد و حتی فکر می کنند که خستگی از آن ها کاسته نمی شود. در این مقاله به اهمیت چرت زدن می پردازیم.
خواب هایی با مدت زمان کمتر از خواب های معمولی
شاید همانطور که گفته شد چرت زدن کم به نظر بیاید ، اما برای اکثر والدین یک کلمه بسیار مهم است. چرا؟ خواب یک نیاز اساسی برای سلامتی است و برای اینکه خردسالان به اندازه کافی از آن استفاده کنند ، معمولاً به اندکی خواب در روز نیاز است. رشد جسمی و روحی بسیار مهمی در اوایل کودکی اتفاق می افتد و چرت ها انرژی مورد نیاز را برای رشد و جوان سازی فراهم می کنند.
چرت زدن همچنین باعث می شود بچه ها از بی حوصلگی در امان باشند و به حال و هوای آنها می رسد . همچنین ممکن است خوابیدن در شب را برای آنها راحت تر کند.
نیازهای خواب براساس سن
درمورد اینکه میزان خواب بچه ها در روز چقدر است باید گفت به سن ، کودک بستگی دارد . به عنوان مثال ، یک کودک نوپا ممکن است شبانه فقط ۱۳ ساعت بخوابد ، در حالی که دیگری در شب ۹ ساعت بخوابد اما هر روز بعد از ظهر چرت زدن ۲ ساعته را می طلبد.
اگرچه نیازهای خواب بسیار فردی است ، اما موارد زیر یک قانون کلی است :
تولد تا ۶ ماهگی :
نوزادان در هر روز حدود ۱۴ تا ۱۸ ساعت خواب نیاز دارند. نوزادان کوچکتر تمایل دارند که شبانه روز بخوابند و ساکت باشند و هر ۱ تا ۳ ساعت از خواب بیدار می شوند. با نزدیک شدن به ۴ ماهگی ، ریتم خواب بیشتر برقرار می شود. اکثر نوزادان شبانه ۹ تا ۱۲ ساعت می خوابند.
۶ تا ۱۲ ماهگی :
نوزادان این سن معمولاً در طول روز حدود ۱۴ ساعت می خوابند. این مورد معمولاً شامل دو نوبت شبانه است که ممکن است برای بعضی از نوزادان ۲۰ دقیقه طول بکشد ، برای برخی دیگر چند ساعت. در این سن ، ممکن است نوزادان برای تغذیه شب نیازی به بیدار شدن از خواب نداشته باشند ، اما ممکن است اضطراب جدایی را تجربه کنند که این امر می تواند به اختلال خواب منجر شود.
کودکان نوپا (۱ تا ۳ سال) :
کودکان نوپا معمولاً به ۱۲ تا ۱۴ ساعت خواب نیاز دارند ، از جمله خوابیدن بعد از ظهر ۱ تا ۳ ساعت. کودکان نوپای هنوز ممکن است دو باز چرت بزنند ، اما چرتها نباید خیلی نزدیک به زمان خواب باشند ، زیرا ممکن است خوابیدن کودکان نوپا در شب سخت تر شود.
قبل از پیش دبستانی (۳ تا ۵ سال) :
بطور متوسط پیش دبستانی ها شبانه ۱۱ تا ۱۲ ساعت به خواب نیاز دارند !! اکثر آنها تا ۵ سالگی از این چرت زدن دست می کشند.
سن مدرسه ( ۶ تا ۱۲ سال) :
بچه های سن مدرسه نیاز به ۱۰ تا ۱۱ ساعت خواب شب دارند. برخی از بچه های ۶ ساله ممکن است هنوز به چرت زدن نیاز داشته باشند ، و اگر چرت زدن منظم امکان پذیر نباشد ، ممکن است به خواب زودرس احتیاج داشته باشند.
علائم خواب کافی
بیشتر والدین میزان خواب مورد نیاز بچه ها را دست کم می گیرند ، بنابراین حتماً مراقب رفتار فرزندتان برای علائم کمبود خواب باشید که می تواند از موارد آشکار مانند خستگی تا مشکلات ظریف تر در رفتار و کار در مدرسه باشد.
از خودتان بپرسید :
آیا کودک من در طول روز خواب آلود عمل می کند؟
آیا فرزند من در اواخر بعد از ظهر دچار خستگی می شود؟
آیا این یک نبرد برای بیرون کشیدن فرزندم از تخت خواب است ؟
آیا کودک من بی توجه ، بی تاب ، بیش فعالی یا پرخاشگر است ؟
آیا فرزند من در تمرکز روی کارهای مدرسه و سایر کارها مشکل دارد ؟
اگر به هر یک از این سؤالات پاسخ مثبت دادید ، برنامه خواب فرزند خود را تنظیم کنید. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا روال خاصی پیدا کند. در صورت که نگرانی شما در مورد خواب فرزندتان زیاد است با پزشک خود مشورت کنید.
روال های زمان چرت و سایر نگرانی ها
موسیقی آرام ، چراغ های کم نور ، یا یک داستان آرام با قافیه در هنگام خواب می تواند به سهولت انتقال به خواب کمک کند و منبع آسایش کودک شما شود.
برای کودکان نوپا و پیش دبستانی ، داشتن برنامه زمان خواب می تواند چالش برانگیزتر باشد. گرچه بسیاری از کودکان چرت زدن را دوست دارند ، به همین دلیل نمی خواهند یک دقیقه از چرت زدن را از دست بدهند و حتی با بسته شدن چشمانشان ، با خواب می جنگند. در این حالت ، اجازه ندهید که زمان چرت به یک نبرد تبدیل شود.
بسیاری از والدین نگران این هستند که خواب شبانه با خواب کودک تداخل کند ، به خصوص در روزهایی که کودک چرت می زند. این را در نظر بگیرید بچه هایی که چرت می زنند نسبت به بچه هایی که فقط خواب در شب را دارند می توانند زودتر به خواب بروند. بچه های بی تحرک غالباً بی قرار هستند ، قادر به آرامش در هنگام خواب نیستند و بیشتر شب ها از خواب بیدار می شوند.
امیدواریم از مقاله اهمیت چرت زدن و مدت زمان آن برای کودکان لذت برده باشید.
دیدگاه شما