آنفولانزا جدید – علائم ، راه های درمان و پیشگیری از این بیماری

آنفولانزا
۵/۵ - (۱ امتیاز)

حتما در این چند هفته این واژه را شنیده اید ،” آنفولانزا ” . متاسفانه آنفولانزای جدید در هفته های اخیر جان تعدادی از هم وطنانمان را گرفته است و تعداد زیادی هم هنوز با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند. اما این بیماری راه های پیشگیری و درمانی دارد که با رعایت ان ها می توانید از این بیماری خطرناک در امان بمانید در این مطلب به بررسی این بیماری و علائم و راه های پیشگیری و درمان آن می پردازیم در ادامه با گوگلز همراه باشید.

 

امسال باز هم موج آنفولانزا وارد کشور شده اما این بار با شدت بسیار بیشتر، همه چیز از تعدادی عطسه و درد گلو آغاز می شود سپس تب و آبریزش بینی.اما در این مواقع معمولا ما چه می کنیم؟ به سراغ جعبه دارو هایمان می رویم مقداری قرص می خوریم و فکر می کنیم این بیماری را شکست داده ایم. اما این طور نیست این دقیقا شروع یک بیماری خطرناک است . در ادامه علائم این بیماری را برای شما مشخص می کنیم تا بدانید داشتن این علائم می تواند شروع این آنفولانزای جدید باشد.

 

علائم بیماری آنفولانزا

 

بیشتر بخوانید:کمبود آهن در بدن – علائم و مشکلات فقر آهن و راهکار رفع بیماری

علائم بیماری آنفولانزا

شروع آنفولانزای جدید که به تازگی وارد کشور شده است شاید با یک روبوسی یا دست دادن یا تماس با فرد مبتلا به آنفولانزا باشد اما علائم این بیماری در کودکان و بزرگسالان با هم متفاوت است و در صورت مشاهده این علائم در خود یا دیگران سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.

این علائم در کودکان شامل موارد زیر می‌شوند :

  • تنفس سریع یا مشکل
  • کبود شدن رنگ پوست
  • کج‌خلقی شدید
  • تب همراه‌با بثورات پوستی
  • عدم تعامل
  • عدم نوشیدن مایعات
  • علائمی که بهبود پیدا کرده اما سپس با تب و سرفه‌ی شدیدتر عود می‌کنن

علائم خطرناک آنفولانزا در بزرگسالان شامل موارد زیر می‌شوند :

  • دشواری تنفس
  • درد یا فشار در ناحیه‌ی قفسه‌ی سینه یا شکم
  • سرگیجه یا گیجی
  • استفراغ شدید یا مداوم
  • علائمی که بهبود پیدا کرده اما سپس با تب و سرفه‌ها شدت پیدا می‌کنند

 

چند نوع آنفلوانزا داریم؟

این بیماری به واسطه یک عفونت ویروسی شکل می‌گیرد؛ آنفولانزا یک بیماری بسیار واگیردار است و از طریق قطرات ریز مایع بدن که می‌توانند در نتیجه سرفه، عطسه یا صحبت در هوا پراکنده شوند قابل انتقال است. همچنین، فرد مبتلا به آنفولانزا می‌تواند بیماری خود را از طریق تماس فیزیکی، مانند دست دادن، به دیگران منتقل کند.

طبق گفته کارشناسان، این بیماری به چهار نوع A، B، C و D تقسیم‌بندی می‌شود؛ آنفولانزای A و آنفولانزای B در هر زمستان موجب همه‌گیری این بیماری در نقاط مختلف جهان می‌شوند. آنفولانزای نوع C معمولا خفیف تر از انواع A و B است و به راحتی پخش نمی‌شود. نوع D آنفولانزا بیشتر احشام و نه انسان را تحت تاثیر می‌دهد.

لازم است بدانیم، برخی سویه های ویروس آنفولانزای A، مانند ویروس H5N1 یا آنفولانزای پرندگان، گاهی اوقات انسان‌ها را نیز آلوده کرده و موجب بیماری جدی می‌شوند. کارشناسان به دقت این سویه‌ها را زیر نظر داشته و تلاش می‌کنند چگونگی تغییر آنها و این که چگونه ممکن است بر مردم تاثیرگذار باشند را پیش‌بینی کنند.

 

بیماری آنفولانزا

 

بیماران مبتلا به آنفولانزا چه کار باید بکنند؟

در ابتدا بیماران مبتلا به آنفولانزا باید در منزل مانده و از تماس با مردم پرهیز کنند به خصوص بچه های کمتر از ۵ سال وافراد بیشتر از ۶۵ سال بیشتر در معرض آنفولانزا قرار دارند و اگر علائم انفولانزا را مشاهده کردید در سریعترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.برای پیشگیری از انتشار آنفلوآنزا، تا حداقل ۲۴ ساعت پس از فروکش کردن تب، از تماس با دیگران خودداری کنید.

 

راه های پیشگیری از بیماری

مهم ترین راه برای پیشگیری از ابتلا به هر بیماری که این آنفولانزا نیز از آن مستثنی نیست رعایت بهداشت و شستن مرتب دست ها می باشد.از روبوسی و دست دادن با افراد مبتلا به آنفولانزای جدید خودداری کنید. راه انتقال ویروس آنفولانزای جدید می تواند از طریق قطرات سرفه و عطسه که در هوا پراکنده شده است باشد بنابراین بهتر است اگر در محیطی احساس کردید فردی مبتلا به ویروس آنفولانزای جدید است با او دست ندهید و بهتر است از ماسک استفاده کنید.

از تزریق دگزامتازون، مصرف آنتی بیوتیک‌ها و کورتون‌ها خودداری کنید زیرا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند. تزریق واکسن انفولانزا میتوانید بسیار کارساز باشد همچنین از تماس دست­‌های آلوده با چشم، دهان و بینی خودداری کنید و در مواجهه با بیماران و افراد مبتلا به آنفولانزای جدید از ماسک استفاده کنید و فاصله حداقل یک متری از این بیماران را حفظ کنید.

 

چه کسانی نباید واکسن آنفولانزا دریافت کنند؟

کسانی که دارای آلرژی شدید و مرگ‌بار به یکی از اجزای واکسن آنفولانزا هستند همچنین افرادی که طی ۶ هفته پس از واکسیناسیون قبلی آنفولانزا دچار سندرم گیلن‌باره شده باشند، نباید واکسینه شوند. 

واکسن آنفولانزا

 

بیشتر بخوانید: چربی خون بالا در صورت عدم کنترل مرگ و میر بالایی دارد

 

5/5 - (1 امتیاز)
۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب دانیال اکبری

بدون دیدگاه

logo-samandehi