هر آنچه از نحوه پخت قورمه سبزی مخصوص سرآشپز بایستی بدانید

قورمه سبزی
۴/۵ - (۴ امتیاز)

قورمه سبزی از جمله غذاهای اصیل و پرطرفدار است که آن را در تمام شهرهای ایران می‌پزند ، این خورش سبزی‌های متنوعی دارد و همراه با برنج سرو می‌شود. معمولا کنار خورش قورمه سبزی سالاد شیرازی و یا پیاز سرو می‌شود. این غذای ایرانی در جهان شهرت بسیار زیادی پیدا کرده و خیلی از غیر ایرانی‌ها هم مجذوب عطر و طعم آن شده‌اند و گاهاً پیش می آید بعضی از غیر ایرانی ها به دلیل وجود سبزی زیاد و یا طعم ترش آن تمایل زیادی به خوردن مجدد این غذا ندارند.

جالب است بدانید که طرفداران این غذا به حدی بوده که اولین شنبه‌ی آذر ماه هر سال روز جهانی قورمه سبزی است و ایرانیان در سراسر دنیا با پختن قورمه سبزی این روز را جشن می‌گیرند.

سبزی قورمه شامل چیست

سبزی قورمه

این سوال را اغلب از من میپرسند که سبزی مخصوص قرمه سبزی شامل چه سبزی هایی است. خوب برای پاسخ به این سوال باید بگویم این سبزی معمولا در هر شهر و استانی بر اساس سلیقه و ذائقه میتواند مقداری تغییرات داشته باشد ولی پایه اصلی سبزی قورمه  تره ، جعفری و شنبلیله است.

بیشتر بخوانید : دستور پخت میرزاقاسمی اصلی

درصد ترکیب هم به این صورت است که اگر برای مثال  نیم کیلو تره و جعفری داریم بایستی ۱۰۰ گرم هم شنبلیله اضافه کنیم. در برخی از شهرستان ها اسفناج و گشنیز نیز اضافه میشود.

 

مواد لازم جهت تهیه قورمه سبزی برای ۴ نفر

  • گوشت گوسفندی یا گوساله ۳۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد خرد شده نگینی
  • سبزی قورمه سبزی سرخ شده ۵۰۰گرم
  • لیمو عمانی ۲ تا ۳ عدد
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری
  • قلم گاو یک تکه کوچک
  • ادویه گوشت ، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

 

دستور پخت قورمه سبزی

در ادامه و در ۵ مرحله ساده طرز تهیه قورمه سبزی مخصوص سرآشپز را آموزش خواهید دید. با رعایت این ۵ مرحله میتوانید با درست کردن یک غذای اصیل ایرانی سفره خود را برای خانواده تزئین کنید.

مرحله اول

برای شروع پیاز را با روغن تفت دهید تا آب آن کمی تبخیر شود و رنگ پیاز عسلی شود. سپس گوشت و قلم که یخ آن کاملا آب شده را به پیاز اضافه کنید.

بیشتر بخوانید : طرز تهیه آش رشته

بعد از این که گوشت و پیاز ۵ تا ۶ دقیقه باهم تفت خوردند ۲قاشق آرد را در روغن سرخ کنید و با گوش و پیاز مخلوط کنید ( در حدی که روغن به خورد آرد برود کافی است و نیازی به سرخ شدن زیادی نیست) ، سپس ادویه‌‌ ها را اضافه کنید و باز تفت دهید.

مرحله دوم

 بعد از تفت خوردن گوشت و ادویه، به اندازه‌ای که تا روی گوشت‌ها را بگیرد، آب جوش به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت بپزد.

مرحله سوم

در این مرحله لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را که حتما از شب گذشته در آب ولرم خیس خورده است در قابلمه‌ای دیگر بپزید (برای راحتی شما می‌توانند مقداری لوبیا را پخته و به میزان مصرف در وعده های خورش قرمه سبزی که در هر وعده نیاز دارید بسته بندی کرده و در فریزر نگه دارید تا هنگام پخت راحت و سریع لوبیا را به خورش اضافه کنید). به دلیل این که زمان پخت لوبیا و گوشت متفاوت است، بهتر است این دو را به تفکیک بپزید.

مرحله چهارم

سبزی قورمه را که قبلا روی حرارت ملایم با روغن سرخ کرده اید (بهتر است روغن را کم کم به سبزی ها اضافه کنید تا کاملا به خورد سبزی‌ها برود) را به خورش اضافه میکنیم و مقداری آب که حتما باید  جوش  باشد به خورش قورمه سبزی اضافه میکنیم تا مواد ۱ساعت با هم بجوشند .

مرحله پنجم و آخرین مرحله

در این مرحله لیمو عمانی‌ها را که قبلا با استفاده از چنگال سوراخ کرده اید و در یک کاسه آب جوش گذاشته اید تا برای ۳۰ دقیقه خیس بخورند و تلخی آن‌ها از بین برود را به خورش اضافه میکنید و بعد از ۴۰دقیقه تا ۱ ساعت خورش قورمه سبزی شما آماده است(اگر ترشی غذا کم بود می‌توانید از ابلیمو یا ابغوره استفاده کنید).

بیشتر بخوانید : طرز تهیه کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی

 

نکته ها  :

  • لوبیا ،سبزی،لیمو عمانی در ۱ساعت آخر ریخته می‌شود .
  • لوبیا نباید خیلی پخته شود که در ۱ساعت آخر پخت از هم بپاشد .
  • قلم بوی بد ندارد و فقط باعث جا افتادن و غلیظ شدن آب قورمه سبزی می‌شود .
  • نگران مزه آرد نباشید چون اگر در روغن کمی سرخ شود اصلا در غذا معلوم نمی‌شود و با این روش امکان ندارد آب خورش شما از مواد جدا باشد.

این بود طرز تهیه خورش قرمه سبزی مجلسی و جا افتاده. نوش جان. اگر این مطلب برای شما مفید بود خوشحال میشویم آن را با ذکر منبع با دیگران به اشتراک بگذارید.

4/5 - (4 امتیاز)
۱
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

یک دیدگاه

  • ساحل
    ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹

    وای این روش عالیه منم با آرد امتحان کردم
    اینبار حتما قلم میندازم بنظر باید خوب بشه👍🏻👍🏻👍🏻

logo-samandehi