آیا مطالعه میتوانید یکی از راز و رمزهای رسیدن به موفقیت در زندگی باشد


دست یافتن به اطلاعات روز در جامعه کنونی موجب گشایش افق دید در انسان می شود. ما باید از مطالعه آثار برجسته و ماندگار دنیا که برای ما بهترین منبع آموزشی هستند غافل نباشیم. برای مثال آثار مکتوبی چون مثنوی معنوی ، قرآن کریم ، نهج البلاغه ، دواوین شاعران چون حافظ و سعدی ، آثار شکسپیر ، الیادو ادیسه ، شاهنامه فردوسی و … همه درسهایی است برای اهل تفکر تا پند بگیرند و در زندگی روزمره آن را به کار ببندند.
آثار ارزشمند ادبی ، هنری و علمی دنیا بهترین چراغ راه زندگیست. لازم است روزانه ساعات مطالعه خود را افزایش دهید و پس از مطالعه آثار به مقایسه و تفاوتهای اثر همت بگمارید. این تجربه و تحلیل به شما کمک می کند راه هایی را بپیمائید که ممکن است روزی شما نیاز به تجزیه و تحلیل آن در امور و روند زندگی خود داشته باشید.
بیشتر بخوانید: خلاقیت و ابتکار پلی برای رسیدن به موفقیت
یکی دیگر از شیوههای مطالعه ، مطالعه نظری سایر همنوعان است. بی شک شما هم دارای آشنایان و دوستان نزدیکی هستید که در یکی از رشتههای علمی ، مذهبی ، هنری ، ورزشی ، عرفانی ، ثروت و غیره به درجه ای از تعالی رسیده اند که روزگاری همکلاس ، همدرس ، هم خانه ، هم محله و یا همبازی شما بوده اند. مطالعه در روند زندگی افراد موفق نیز می تواند عامل رشد و پیروزی شما باشد.
از طریق پرسش و پاسخ است که شما متوجه میشوید چه اندازه میدانید و میتوانید و حتی خواسته اید که بدانید و یا بتوانید عملی را انجام دهید. یکی از دلایلی که باعث شده است از خود بیگانه شویم و نقاط قوت و ضعف خود را مورد بررسی قرار ندهیم همانا عامل عدم پرسش از خود است.
آیا تاکنون از خود پرسیده اید چرا هرگز نتوانسته اید نسبت به دلبستگی های روزمره خود فائق آیید و یا حاضر شده اید خود را با پرسش هایی در گیر نمائید و برای این پرسشها پاسخ مناسبی را بدست آورید.
برای اینکه کسی یا چیزی را مورد مطالعه قرار دهیم باید به سوالاتی پاسخ بگوئیم که حس کنجکاوی ما را ارضاء نماید. دانستن این چراها می تواند راهگشای زندگی ما شود اما باید یادآور شویم که ما بعلت عدم عادت به درگیری های فکری همیشه تلاش کردهایم که از کنار این گونه مسائل به آسودگی گذر کنیم در حالیکه نادیده انگاشتن همین امر یعنی رکود فکری و ذهنی انسان.
بیشتر بخوانید: علت داشتن نظم و انضباط کاری در زندگی
هرگز از خود پرسیده اید چرا نمی خواهید و نمی توانید خود را مورد بررسی قرار دهید. چرا عادتهای خود را مورد تجزیه و تحلیل قرار نمی دهید. چرا نباید از احوال دیگران که در کنارتان زندگی می کنند بیشتر بدانید. چرا نباید از دیگران که در مورد ما چگونه فکر می کنند بدانید. آیا خود را با آنان مقایسه کرده اید؟ مقایسه ای علمی نه حسی که معمولا در بین ما رایج است و هرگز به تجزیه و تحلیل نمی رسد. بطور مثال باید مطالعه کنید که : چرا او ثروتمند است و ما نیستیم. او به سفرهایی می رود که ما توان مخارج آن را نداریم. او از شرایط روحی و حسی خوبی برخوردار است و ما نیستیم. او با ما فرق دارد . او می تواند ، او کس دیگریست ، و او …
این ضمیر مورد پرسش بارها و بارها بر سر زبان ما آمده است و آن را فراوان بکار می گیریم ولی اینکه چرا اینگونه است را هیچگاه از خود نمیپرسیم و فقط میخواهیم خود را در آن شرایط قرار بدهیم. آیا این طرز فکر و انتظار قبل از اینکه راجع به آن مطالعه داشته باشیم بیهوده نیست؟
در مقابل همه سئوالات بالا یک کلمه چرا بگذارید و سپس به سراغ علتهای آن باشید که در چه چیزهایی خلاصه میشود . تحصیلات ، تلاش و پیگیری مداوم ، فکر ، سرمایه ، انگیزه و …
اگر از کنار مطالعه و این کلمه ( چرا ) براحتی گذر نکنید و همیشه دنبال پاسخ آن باشید آموخته اید که در مقابل هر چیزی به سادگی گذر نکنید و آن را مورد مطالعه قرار دهید. با این عمل از خود و شرایط خود راضی خواهید بود. میزان فعالیت و تلاش خود را مورد سنجش قرار دهید و سپس انتظارات خود را با آن میزان تلاش یک سطح می نمائید .
بیشتر بخوانید: برقراری ارتباط کلامی
پس مطالعه در تمام موارد زندگی الزامی و ضروریست بویژه در اعمال و رفتار گذشتگان و اعمال و رفتار انسان های موفق و پیروز نیز چنین است .
رنه – دکارت میگه مطالعه یگانه راه برای آشنایی و گفتگو با بزرگان روزگار است که قرنها پیش از این در دنیا به سر برده و اکنون زیر خاک منزل دارند
دیدگاه شما