کاربرد پورت تاندربولت و تفاوت آن با USB3 ؟


پورت تاندربولت (Thunderbolt) همانند USB طی سال های اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده تا اینکه به نسخه تاندربولت ۳ رسیده است. اولین نسخه از این فناوری با حداکثر سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه معرفی شد، نسل دوم به حداکثر سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه رسید، و اکنون نسل سوم سرعت فوق العاده ۴۰ گیگابیت بر ثانیه را نوید می دهد. دو نسل اول این فناوری از درگاه های مینی دیسپلی پورت (Mini DisplayPort) برای ارتباط استفاده می کردند، اما نسل سوم با درگاه USB-C عرضه می شود. در واقع می توان تاندربولت ۳ را مانند شخصی تصور کرد که ماشین دوستش را قرض گرفته و با سرعت بالایی رانندگی می کند. در اینجا نیز تاندربولت ۳ از از پورت USB-C بهره گرفته و سرعت بالاتری را به ارمغان می آورد.
پس باید گفت تکنولوژی تاندربولت (Thunderbolt) انقلابی است در تکنولوژی ورودی و خروجی (I/O). در یک کابل تاندربولت، انتقال سیگنالهای PCI-Express و DisplayPort به صورت سریال، در کنار اتصالی برای انتقال جریان مستقیم یا DC در نظر گرفته شده است. یک پورت تاندربولت همزمان ۶ وسیلهی جانبی را پشتیبانی میکند.
در سالهای اخیر، تقاضا برای افزایش سرعت رد و بدل اطلاعات آنقدر زیاد شد که تولیدکنندگان لوازم کامپیوتری به فکر تکنولوژی USB 3.0 بعد از آن، تکنولوژی فوق سریع Thunderbolt افتادند. تاندربولت یک رابط برای انتقال سریع اطلاعات و تصاویر به طور همزمان است. در واقع تاندربولت، یک رابطی مانند پورت USB است که علاوه بر سرعت انتقال بیشتر، قابلیت ارسال تصاویر را نیز دارد. اسم سابق این تکنولوژی لایت پیک یا به انگلیسی Light Peak بوده است.
مقایسه تاندربولت ۱ و ۲ با USB 3.0
- پهنای باند تاندربولت ۱، که از طریق ۴ مسیر PCI-Express 2.0 تامین شده است، ۱۰ گیگابیت در ثانیه است و یک مسیر PCIe 2.0، پهنای باند ۴ گیگابیت بر ثانیهای دارد
- .تاندربولت نسخه ۱.۰ و ۲.۰، از نظر فیزیکی یکسان هستند، ولی در نسخه دوم، پهنای باند کانالهای رفت و برگشت ترکیب میشود و به سرعت ۲۰ گیگابیت بر ثانیه میرسد.
- یک پورت تاندربولت میتواند برای اتصال مانیتورهای ۴k هم استفاده شود، چرا که کانکتور آن مثل Mini DisplayPort است و پهنای باند بسیار بالایی دارد، همچنین همزمان با اتصال به مانیتور ۴k امکان ارسال سیگنالهای دیگر هم وجود دارد.
دیدگاه شما