چگونه اعتماد به نفس کودکان خود را در ۱۰ مرحله افزایش دهیم
کودکان آینه زندگی ما هستند اعتماد به نفس کودکان یکی از اصلی ترین عوامل برای خوشبختی و موفقیت در بزرگسالی آنها است.کودکانی که اعتماد به نفس مناسب دارند و احساس خوبی در مورد خود دارند راحتتر می توانند با مشکلات و چالشهای محیط اطراف مقابله کنند.کودک باید از خودش و شخصیت خود راضی باشد و از کسی که هست خشنود باشد. در ادامه ۱۰ نکته که برای تقویت اعتماد به نفس کودکان لازم است را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱۰ گام برای افزایش اعتماد به نفس کودکان
۱– عاشق فرزندان خود باشید
مهم ترین چیزی که هر پدر یا مادری می تواند به فرزند خود بدهد حتی اگر آن را ناقص انجام دهد عشق ورزیدن است. همیشه عشق فراوان از خود بروز دهید. کودکان شما نیاز به احساس دوست داشتن دارند و این احساس او از خانواده شروع میشود و به گروههای دیگر مانند دوستان، همکلاسیها،جامعه و … گسترش پیدا می کند .هیچ وقت برای شروع دیر نیست کودک خود را بغل کنید و به او بگوئید او را دوست دارید. عشق بدون قید و شرط، ابزاری قوی برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان است.
۲- اعتماد به نفس خودتان را بالا ببرید و به خود عشق بورزید و درباره خود مثبت سخن بگویید
پیش از آنکه به کودکان خود بیاموزید که خودش را دوست داشته باشد باید یاد بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید و عاشق خود باشید .وقتی شما احساس خوبی ندارید تصور کودک شما این است که او به اندازهی کافی خوب نیست و شما او را دوست ندارید. بنابراین اگر از مشکلاتی مانند افسردگی یا اضطراب رنج میبرید حتما قبل از اینکه بر روی فرزندتان اثر بگذارد، برای درمان اقدام کنید.
۳- کودکان خود را ستایش کنید
با ستایش و بازتاب مثبت به فرزندان خود ، آنها احساس خوبی نسبت به خودشان خواهند داشت و اعتماد به نفسشان بالا می رود. البته این ستایش باید واقع بینانه باشد کودکان خوشحالی تقلبی را درک میکنند یعنی اگر کودک در کاری موفق نشد یا در مهارت خاصی استعداد نداشت تلاش و صبر او را ستایش کنید ولی نتایج غیر واقعی را ستایش نکنید. به او آموزش دهید که محکم باشد به او بگوید شاید نتواند همه کارها را به طرز عالی انجام دهد ولی باید برای هر چیزی تلاش و تمرین زیادی انجام بدهد.
۴- علاقه و استعداد کودکان خود را پیدا کنید و آن را تقویت کنید
برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان باید استعدادها و علاقهمندیهای او را بشناسید و حداقل یک مورد را تقویت کنید.اگر فرزندتان عاشق ورزش است اما هیچ اشتیاقی به درس نشان نمی دهد، به او نشان دهید که ورزش کردن او برای شما ارزشمند است و همزمان او را تشویق به درس خواندن کنید.با این رفتار شما اعتماد به نفس کودک در زمینه ورزش بالا می رود و به تدریج در درسهایش هم پیشرفت میکند.
۵- کودکان را تشویق به بروز احساساتشان کنید و آنها را انعطاف پذیر بار بیاورید
برای داشتن فرزندی با اعتماد به نفس بالا، باید به او بیاموزید که احساساتش را به راحتی بیان کند.این کار کمک می کند تا بچه ها یاد بگیرند که به احساسات خود اعتماد کنند و راحت تر آنها را با دیگران در میان بگذارند. بچه ها متوجه میشوند که ناکامی ها و شکستها بخش عادی از زندگی هستند و می توانند مدیریت شوند مثلا اگر کودک ما در یک بازیبرنده نشد ، به او دلداری ندهید یا به او نگویید که هرگز تلاش نکرده به جای آن با او صحبت کنید و به او بفهمانید که احساسات تو برای من مهم است، هر وقت خواستی من در کنارت هستم.
بیشتر بخوانید : چگونه نوجوانان از افسردگی رها شوند
تو برای من مهم هستی و درمورد اینکه چطوری میتواند اوضاع را بهتر کند صحبت کنید و او راتشویق به تلاش بیشتر کنید و هنگامی که به نتیجه رسید و موفق شد به موفقیت خود افتخار می کند .از تعریف کردن بیجا از کودکتان و تکرار آنها اعتماد به نفس ایجاد نمیشود.
۶- استقلال فرزند خود را افزایش دهید و به او مسٔولیت بدهید
یکی از مهمترین راههای تقویت اعتماد به نفس در کودکان دادن مسیولیت به آنها است . بعضی از کارهای خانه را به فرزندتان بسپارید. با این کار او احساس با ارزش بودن میکند.فقظ باید مسپولیتهایی که به انها می سپریم متناسب با سنشان باشد تا از عهده انجام آن برآیند .
۷- باید با بچه ها بازی کنیم و آنها را تشویق به ورزش کردن کنیم
وقتی با کودک خود بازی میکنیم به او می فهمانیم که تو آنقدر ارزش داری که من وقتم را با تو میگذرانم و تو خیلی برای من باارزشی. کودکان در حین بازی نقاط قوت خود را تشخیص می دهند و کار گروهی را یاد می گیرند. اپس به جای تماشای بازی فرزندتان، بخشی از آن باشید.در طول بازی به کودکتان توجه کنید. اگر جسمتان با کودک باشد ولی ذهنتان جای دیگری، کودکتان متوجه میشود، حس میکند ارزشی برایتان ندارد و نتیجه میگیرد مهم نیست.
۸- به کودک خود حق انتخاب دهید
منظور از دادن حق انتخاب به کودک یعنی یک سری انتخاب های از پیش تعیین شده توسط شما که کودک میتواند یک از آنها را انتخاب کند که باعث افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرت در آنها میشود به عنوان مثال، در ناهار به کودک خود گزینه ماکارانی و یا سوپ را بدهد. یادگیری انتخابهای ساده در کودکی، کمک خواهد کرد که فرزندتان برای انتخاب های سخت تردر بزرگی آماده شود.
۹- سعی کنید کاری را که در توانش هست به جای او انجام ندهید
عجله نکنید فرصت دهید که خودش کارهایش را انجام دهد. برای مثال، ممکن است خیلی سریعتر و آسانتر شما لباس کودک خود را بپوشانید، اما اجازه دهید که او خودش این کار را برای کمک به مهارت های جدیدش انجام دهد.
هرچه بیشتر او را با این چالش ها روبرو کنید، بالا رفتن اعتماد به نفس او را احساس می کنید.اجازه دهید او بداند هیچکس کامل نیست و توضیح دهید که هیچکس انتظار ندارد او بهترین باشد.
۱۰- فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید
هیچگاه فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید زیرا این کار به شدت اعتماد به نفس کودکان را کاهش میدهد و باعث ایجاد حس ناخوشایندی در انها می شود هر کودک توانایی های منحصر به فردی دارد که باید برای تقویت انها کوشید
دیدگاه شما