خواص تخم شربتی – هر آنچه از خواص این گیاه مفید باید بدانید

خواص تخم شربتی

خواص تخم شربتی بسیار زیاد میباشد. تخم شربتی گیاهی خودرو، یک ساله و شبیه به ریحان ولی با برگ ها و تخم های ریزتر است. ساقه های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان ها و بیابان ها می روید.نام های دیگر این گیاه بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می باشد. تخم شربتی یک نوشیدنی لذت بخش و دارویی گیاهی است همچنین این گیاه در درمان بسیاری از بیماری های مفید است.

این گیاه بومی آمریکای مرکزی بوده اما مانند ذرت به دیگر نقاط جهان نیز برده شده است. این گیاه را برای مصرف تخم آن می کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد. لعاب این دانه ها پس از جذب آب به صورت ژله ای درمی آید که می تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. خواص تخم شربتی همانگونه که در بالا اشاره کردیم بسیار زیاد است و این گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود.

تاریخچه این گیاه

تخم شربتی گیاهی خودرو و یک‌ ساله از خانواده نعناعیان و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌ های ریزتر می باشد. این گیاه بومی آمریکای مرکزی بوده به نحوی که آزتک‌ها (یکی از تمدن‌های آمریکایی) از این دانه های بسیار مقوی، به عنوان غذایی اصلی استفاده می کردند؛ اما بذر آن مانند ذرت به دیگر نقاط جهان نیز برده شده است.

اگرچه خود گیاه کاربرد تزئینی دارد، اما عمدتا این گیاه را برای مصرف تخم آن می‌کارند. این گیاه در اوایل بهار در کوهستان‌ها و بیابان‌ها روییده و ساقه‌ های آن مربع شکل و گلش مایل به قرمز و صورتی است. تخم آن سیاه شفاف است و وقتی‌ که در آب ریخته شود سریعاً حالتی خمیری یا ژله ای و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود.

بیشتر بخوانید : سیاه دانه و خواص آن برای درمان بیماری ها

لعاب این دانه‌ ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود. تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود. این گیاه نام‌های دیگری از جمله بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض نیز دارد و از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته است. در ادامه ضمن نگاهی به خواص تخم شربتی، چند روش استفاده از آن را بیان خواهیم کرد.

فواید تخم شربتی

خواص تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان معروف بوده است. این گیاه علاوه بر رفع تشنگی برای متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن بسیار موثر است. بیماری های تنفسی را با تخم شربتی میتوان برطرف کرد.  تخم شربتی برای درمان بیماری های تنفسی بسیار مفید است. از مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه استفاده میشود و برای سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.

نام دیگر تخم شربتی دانه چپا است که دانه های چیا سرشار از مواد مغذی هستند و به نوعی قهرمان گمنام هستند. منیزم، که به کاهش کورتیزول ( هورمون استرس ) کمک میکند. باز هم برای استفاده از این ماده ی معدنی دلیل میخواهید؟ پایین بودن سطح منیزیم بدن باعث سردرد و خستگی میشود. دانه های چیا همچنین حاوی ترپیتوفان و آمینو اسید هستند که میتوانند به بدنتان کمک کنند سروتونین تولید کند. سروتونین به بدن کمک میکند با اضطراب مبارزه کند و الگویی منظم تر داشته باشد.

زغال اخته برای داشتن میزان بالای آنتی اکسیدان همیشه مورد ستایش بوده است. اما حالا میخواهیم دانه  چیا را به شما معرفی کنیم. میزان آنتی اکسیدان موجود در یک وعده از دانه  چیا سه برابر قوی تر از آنچه در زغال اخته وجود دارد است. آنتی اکسیدان ها برای سلامت ضروری هستند، چون از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد دفاع میکنند. آنتی اکسیدان ها از پوست نیز مراقبت میکنند.

لاغری و کاهش وزن طبیعی با تخم شربتی

 استفاده از تخم شربتی در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. اگر تخم شربتی را در آب بریزید و نیم ساعت آن را رها کنید، خواهید دید که دانه های سیاه رنگ آن متمایل به خاکستری شده اند و ماده خمیری، لغزنده و ژل مانندی به جای مانده است. به همین دلیل، تخم شربتی برای شما مفید است زیرا در معده  شما نیز چنین اتفاقی می افتد. تخم شربتی علاوه بر داشتن میزان بالایی از فیبر، محلولی ژله ای را تولید و به پاکسازی بدن کمک می کند. این ماده  ژله ای با کند کردن فعالیت آنزیم ها بر روی کربوهیدرات ها، از تجزیه ی سریع آن ها در بدن جلوگیری می کند.

بیشتر بخوانید : خواص اسپند در لاغری و تاثیر آن در تناسب اندام

خواص تخم شربتی برای درمان دردهای معده و گوارش از تخم شربتی برای درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می شود.در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می شود.بعد از خوردن یک غذای تند مقداری از این دانه های مغذی بجوید، چرا؟ چون حاوی مقدار زیادی پتاسیم هستند ( دو برابر مقداری که موز دارد ) که کمک میکند کمتر دچار نفخ شوید. تخم شربتی فیبر غذایی فوق العاده ای دارد و به همین دلیل، برای گوارش و درمان بافت های گوارشی عالی است.

تخم شربتی برای درمان فشار خون

فشار خون مشکلی است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا می رود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاسته ای به تدریج قند موجود در خود را آزاد می کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت. همچنین برای پوست، مو و ناخن ها مفید است. به تعادل گلوکز خون کمک می کند (برای بیماران دیابتی عالی است). جایگزین بسیار خوبی برای تخم مرغ است. تنها کافی است آن را با آب مخلوط کنید و ژله به دست آمده را به جای تخم مرغ، در غذاهای خود استفاده کنید. همچنین برای کنترل فشار خون ، تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و نوش جان کنید. 

آرامش اعصاب

برای تقویت اعصاب روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.خلق و خوی فرد را خوب می کند، خستگی مفرط ذهنی، تنش های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف می کند.

فواید مصرف تخم شربتی در کاهش وزن

اگر می خواهید بدون اینکه گرسنگی بکشید یا ورزش کنید هم چنین بدون مصرف داروهای پر خطر لاغر کننده و چسب های لاغری وزن کم کنید تخم شربتی یک راه معجزه گر برای شماست. تخم شربتی بدلیل حالت ژلاتینی خود انسان را تا مدتها سیر نگه میدارد. چون دانه های ژلاتینی آن از آب درست شده، هیچ کالری ندارد و چون آب آن به مدت طولانی داخل دانه ها حتی درون بدن باقی میماند، باعث میشود که بدن احساس سیری کند. اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث میشود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت .  بر خلاف تمامی قرصها و روشهای لاغری که به ناراحتی های معده منجر می شوند مصرف تخم شربتی  از ورم معده و دیگر ناراحتی های معده جلوگیری میکند . 

بیشتر بخوانیدبابونه و خواص گل بابونه در درمان بسیاری از بیماری ها

همان طور که می بینید تخم شربتی نه تنها شما را لاغر می کند بلکه هیچ عارضه ای نداشته و تمامی نیازهای بدن شما را نیز تامین مینماید. بدین منظور تنها کافی است مقداری تخم شربتی را در آب حل کرده و میل کنید.

چند روش درمانی مصرف تخم شربتی

  • تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
  • عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.
  • تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
  • تنگی نفس و سرفه‌های خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.

 مضرات تخم شربتی

 اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند. زیاده روی در مصرف تخم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود. مصرف این دانه ها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد می خورند نیز توصیه نمی شود. توجه داشته باشید که این دانه های ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما جزو افراد حساس به این ترکیب هستید در مصرف آن دقت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می کنید نیز بهتر است قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنید. تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشارخون می شود برای همین سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف می کنند باید حواسشان به مصرف آن باشد.

۰
برچسب ها :
نویسنده مطلب مدیر

بدون دیدگاه

    logo-samandehi