طرز تهیه آش رشته و نکات مهم در خوشمزه تر کردن این آش

طرز تهیه آش رشته

درست کردن آش رشته فوت و فن خاص خودش را دارد که اگر به این فوت و فن ها آشنایی داشته باشید میتوانید جزء کسانی باشید که آش آنها زبان زد خاص و عام است. آش رشته از معروف‌ترین آش های اصیل ایرانی است که معمولا در ماه مبارک رمضان و یا شبهای سرد بیشتر طبخ می‌شود. این آش معمولا با کشک و گاهی با سرکه و ماست پخته می شود.

بسته به عادت‌های خانوادگی و یا محلی این آش به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی نیز استفاده می‌شود. البته در بعضی شهرستان ها برای تزئین و یا داخل آش مواد مختلفی اضافه می‌شود . برای مثال در بعضی از شهرستان های خراسان رضوی داخل آش از بادمجان استفاده میکنند که مزه ی خوبی به آن می‌دهد، بدین صورت که بادمجان را در ابتدا شسته و سپس با پوست آن را خورد میکنن وتقریبا قطعات باید بزرگ باشد(تقریبا شبیه سیب زمینی استانبولی) و در ۱ساعت آخر پخت به آش اضافه می‌کنند و یا خورشتی مانند قیمه برای تزیین پخته می‌شود که درنهایت با آش مخلوط شده و میل می‌کنند.

بیشتر بخوانید :  تهیه بستنی در خانه به سادگی در کمتر از ۱۰ دقیقه

اگر میخواهید آش رشته ای که شما تهیه میکنید را هر کسی دوست داشته باشد و همیشه از شما در خصوص نحوه درست کردن آن سوال کنند ما در ادامه روش تهیه این آش دلچسب را آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت پختن آش رشته

  •  لوبیا چیتی          ۱پیمانه
  • نخود                   ۱پیمانه
  • عدس                 ۱پیمانه
  • آرد گندم             ۱ قاشق غذاخوری یا ۵قاشق غذاخوری گندم
  •  رشته مخصوص آش رشته          ۶۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۱پیمانه
  • سیر داغ ۱/۲پیمانه
  • نعنا داغ ۲قاشق غذاخوری برای داخل آش و مقداری برای تزیین
  • کشک    ۵۰۰گرم
  •  سبزی آش خورد شده  (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) نیم کیلو گرم

 

طرز تهیه آش رشته

حبوبات را از روز قبل خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید و دور بریزید تا نفخ آنها گرفته شود.  پیازها را سرخ کرده و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها  را با زردچوبه کمی تفت دهید.

 نخود، لوبیا را درون قابلمه ریخته تا وقتی که نیم پز شوند. سپس عدس و سبزی آش و پیاز داغ و سیر داغ را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه میکنیم

بیشتر بخوانید : روش تهیه کشک بادمجان فوق العاده خوشمزه

ما می‌توانم برای قوام بیشتر آش از همان ابتدا مقداری گندم به آن اضافه کنیم و یا یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کرده و به مواد درون قابلمه اضافه کنیم این کار باعث می‌شود آش در انتهای پخت جاافتاده تر شود. سبزی که پخته شد رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها از هم باز شوند و به هم نچسبند. در پایان وقتی رشته ها پخته شد، کشک را اضافه میکنیم . بعد از گذشته ۵دقیقه گاز را خاموش میکنیم(در صورتی که از کشک پاستوریزه جوشیده استفاده میکنید۵ دقیقه در غیر اینصورت کشک باید ۲۰دقیقه آخر پخت اضافه شود که زمان لازم برای جوشیدن آن کامل شود) و اجازه دهید که آش رشته کاملا جا افتاده شود.

آش رشته

بعد از اینکه آش در ظرف موردنظر ریخته شد روی آن را با کشک و نعناع داغ و سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید . نووش جان…

پیشنهاد من که احتمالا در تهیه آش رشته خوشمزه تر میتواند به شما کمک کند این است که به جای آب معمولی از آب مرغ یا گوشت استفاده کنید. با این کار آش هم قوام بیشتری خواهد داشت و هم مزه بهتری پیدا خواهد کرد.

اگر از دستور پخت این آش استفاده کردید و از آن راضی بودید خوشحال میشویم این مطلب را با دیگر دوستان خود به اشتراک بگذارید تا آنها نیز از پختن یک آش خوشمزه لذت ببرند.

۱
برچسب ها :
نویسنده مطلب علی

یک دیدگاه

  • شهناز مقدمی
    ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

    عالی هست
    من با این دستور درست کردم خیلی خوب شد.ممنون از شما🙏🏻

logo-samandehi