استفاده از تکنیک مدیریت زمان با برنامه ریزی به روش پومودورو
آیا برنامه ریزی به روش پومودورو را میشناسید. وقتی اسم مدیریت زمان میآید خیلی از ما از کمبود وقت گلایه داریم. اینکه نمیرسیم همه کارهایمان را انجام دهیم و یا به اندازه کافی اراده و پشتکار نداریم که کارها را منظم و طبق برنامه پیش ببریم. در ادامه با ما همراه باشید تا با اصول این روش برنامه ریزی بهتر آشنا شوید.
تکنیک پومودورو
فن یا تکنیک پومودورو، روشی برای مدیریت زمان است که به کمک آن میتوان بسیاری از کارها را به آسانی و با مدیریت عالی انجام داد. نام این روش برنامه ریزی که از یک سس گوجهفرنگی ایتالیایی گرفته شده است و زمانبندی آن هم منطبق بر درست کردن این سس است و ۲۵ دقیقه طول میکشد. بر اساس این روش هر بازه زمانی ۲۵ دقیقه ای یک پومودورو نامیده میشود.
مبدع این روش شخصی به نام چیریلو بود که او این تکنیک مدیریت زمان را در سال ۱۹۸۰ به دنبال تحقیق و پژوهشهای بسیار معرفی و بهبود داد. هدف او از این کار بهبود عادتهای مطالعه بود. نکته قابل توجه در مورد برنامه ریزی به روش پومودورو این است که روش این تکنیک مشابه تکنیک جعبه زمانبندی در طراحی نرم افزار است. ایده این روش که مابین آن استراحتهای زیادی انجام میگیرد برمیگردد به ارائه راهکارهایی برای تقویت ذهن.
نحوه برنامه ریزی به روش پومودورو
نحوه برنامه ریزی به این روش به این صورت است که باید شش مرحله ساده را برای یک برنامه ریزی موفق به شکل زیر انجام دهید:
۱- هدفگذاری
اولین مرحله در هر کاری اعم از مطالعه مشخص کردن کار مورد نظر است. چه کاری میخواهید انجام دهید؟! هدف خود را در ابتدای کار مشخص کنید تا کمتر وقتتان هدر برود.
۲- تنظیم زمان
اینجاست که باید برنامه ریزی به روش پومودورو را اجرا کنید. زمان را روی ۲۵ دقیقه تنظیم نمایید. برای این کار زمانسنج و یا تایمرهایی به شکل گوجهفرنگی و یا فلفل دلمه وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید. البته اگر این زمانسنجها را ندارید نیازی به نگرانی نیست! کار شما با یک موبایل هم انجام میشود. میتوانید از برنامههای مخصوص موبایلهای هوشمند استفاده کنید.
۳- شروع به کار کنید
تا زمانی که زمانسنج زنگ بزند و ساعت پایانی را نشان دهد کار خود را ادامه دهید . سعی کنید ذهن خود را بر کاری که انجام میدهید متمرکز کنید. اگر نمیتوانید افکار خود را کنترل کنید، آنها را یادداشت کنید تا سر فرصت به آنها بپردازید.
۴- به صدا درآمدن زنگ و تیک زدن بر کاغذ
بعد از اینکه زنگ زمانسنج به صدا درآمد و پایان زمان ۲۵ دقیقه را نشان داد بمنظور رعایت اصول برنامه ریزی به روش پومودورو کار خود را متوقف کنید و تیکی بر روی کاغذ یادداشت بزنید.
۵- استراحت کوتاه
اگر تعداد تیکهای شما در برگه یادداشت کمتر از ۴ عدد است میتوانید استراحتی کوتاه بین ۳ تا ۵ دقیقه داشته باشید و سپس به مرحله اول بازگردید.
۶- استراحت بلند
اگر تعداد تیکهای شما بیش از ۴ عدد شد میتوانید استراحتی بیشتر از قبل و در حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه داشته باشید.
جمعبندی
در این مقاله که در مورد یکی از روشهای مدیریت زمان صحبت کردیم شما میتوانید با فراگیری برنامه ریزی به روش پومودورو مغز خود را چابکتر و فرآیند کاری خود را منظمتر و سریعتر انجام دهید. نکته این روش استراحتهای منظم و با فواصل زمانی است که کمک میکند ذهن شما چابکتر و آمادهتر از قبل شود.
دیدگاه شما